Rôzne

Pozvánka na romantické večery

danielas - bez fotkydanielas, 7. augusta 2012

Milí priatelia Varecháči, opäť tu máme obdobie Perzeíd -
meteorického roja, tiež známeho pod názvom "slzičky svätého
Vavrinca". Je to ideálny úkaz pre romantické letné sledovanie
oblohy. Od druhej polovice júla s vrcholom 12.-13. augusta
My si každý rok políhame na lehátka a zabalení do deky,alebo
spacáka sledujeme pohyb tam hore...Aj teraz som sa vrátila a
spomenula som si na Vás.
Nech sa páči pridať. Pekné večery a veľa splnených prianí :)

@zareaguj


Diskusia k téme

horalka66
Vôbec som o tomto nevedela,tak som rada,že si to tu napísala a ešte to môžem vyskúšať :-) a keby náhodou sa nesplnili priania naše,tak už len to,že spolu so svojou polovičkou strávime pekný večer spolu pod hviezdičkami stojí za to,však? :-)) ďakujem
kuchticka
Mam zaznamenane v kalendari uz dlho abych nezabudla. Tak peknu romantiku tebe i ostatnym :-))))
mama3chlapov
Danka, ako si ma hneď za ránky romanticky naladila. Ďakujem za inšpiráciu. Prajem vám teda krásne vylihovanie pod hviezdnatou oblohou a všetkým ostatným tiež.
danielas
No pravdupovediac v prvom momente som i zaváhala, že to sem nepatrí, ale prišla som taká uveličená, že som sa chcela s touto nádherou s Vami podeliť. Pozerajte,pozerajte....a jasnú oblohu majte :-)
abdul
Dalo by sa, keby mestá, i napriek kríze, neboli vysvielené ako na karnevale. Svetelný smog poniektorým nedovolí. Škoda.
jerica
Danielka, je to milé že si dala vedieť , túto noc bola obloha, akoby priam pri nohách , taká kryštálová viditeľnosť , u nás sme mali návštevu , tak len mesiac nám na terase pri stole vysvecoval, ale aj to stálo za to :-)
medulienka122
milý Abdul, aj keď vekom aj fotkou pripomínaš môjho drahého/ktorý je ktorý?/, Danielas určite nemyslela, že si máš ľahnúť pred panelák rovno na asfaltku a kukať do neba:-))... my sme sa na starobu prisťahovali na "dedinku v údolí", máme tu božský kľud/4 x za noc idú vlaky po širokorozchodnej z "VSŽ"rovno do Ruska rovno pod oknami, vypúšťajú paru z Teplárne a a zo spaľovne aspoň 2 x do týždňa, k tomu ozón nefalšovaný dedinský - a pred nami svetlo verejného osvetlenia - romantika sťa z "Anny zo zeleného domu" , ale aj tak si aspoň mám kde ľahnúť a snívať pri hviezdach... aspoň že to nie je na asfaltke:-)))))
danielas
No,máte pravdu,viditeľnosť je najlepšia mimo dosah osvetlení či už z okna domu, pouličných lámp na vidieku , alebo vysvietených miest. My našťastie tento problém nemáme , stačí výjsť z dverí a v záhrade je úžasná tma...,len hviezdy, kométy a spústa lietadiel križuje nad nami. Je dobré si ľahnúť,aby sa dalo pohodlne bez záklonov hlavy vnímať toto úžasné predstavenie hodne dlho. Ono sa opla nejaké to miestečko vyhliadnuť a navštíviť,možno je už za rohom,alebo len kúštik ďalej...