Kuchyňa a vybavenie

Používanie sekáčika

darktemplar999 - bez fotkydarktemplar999, 13. januára 2021

Ahoj, tí čo už používate sekáčik (elektrický), čo vám nakrája a zároveň nerozmixuje? Prípadne aký dlhý čas nechávate na
jednotlivé suroviny? Niekedy krájanie zaberie dosť času, tak či ten sekáčik má nejaký zmysel pri krájaní cibule, papriky, cesnaku,
olív a podobných polomäkých surovín. Prípadne či treba pri mrkve, parmezáne alebo niečom tvrdšom najprv nakrájať na
menšie časti.

@zareaguj


Diskusia k téme

tomeska
Záleží to od množstva potraviny ktorú chceš zpracovat'. Na jednu dve cibule stačí ostrý nožík , na jeden dva cesnaky malé struhadielko s menšími alebo vačšími otvormi (také detské), rýchlo sa očistí a nie je odpad v otvoroch ako pri lise. Na vačšie množstvo mám (už) elektr. mlynec na maso a tam sú i nástavce na zeleninu a podobne. Rýchlé a čistí sa dobre. Sekáčik mám u ručného šlahača a používam tak akurát na sušenky, alebo ak potrebujem mixnút' malé množstvo masa (pečeň na halušky.... ) No a funguje tak, že : bud' na kašu alebo nerovnomerne velké kusy. Tak radšej dobré struhadlo.
viera1
@darktemplar999

Sekáčik ti nikdy nespracuje potravinu rovnomerne;po spustení máš to,čo je v úrovni nožov na prach/kašu a to,nad ním nasekané nahrubo.Na strúhanie syra,malého množstva orechov alebo čokolády používam roky ručné rotačné mechanické strúhadlo Moulinex,má tri nástavce (plátky,menšie a väčšie dierky),nerezové teraz vyrába Victorinox,Tescoma má Handy,Nemci majú zn.Westmark Trio atď.Cibuľu vždy krájam,cesnak tiež alebo dám cez lis,papriku krájam ...neviem,na čo by som ho použila.Pečeň na pečeňové halušky rozmixujem tyčovým mixérom...Za mňa takýto sekáčik teda nie-zbytočnosť.
evanaaa
Sekáčik som kedysi dosť využívala, teraz už menej, najmä keď som robila paštétku z pečienok, ale aby mi rovnomerne pomlelo, občas som zastavila a premiešala tak, aby bol vrch naspodu a naopak, proste, aby sa to rovnomernejšie pomlelo. Mne dosť pomohol, občas ho využijem aj teraz.......
lipka
Používam ho na orechy, veľmi stvrdnutý parmezán, keksíky. Celkom som si naň zvykla.
Varím pre dvoch, tak je to akurát.
cuketa
Mne slúži k spokojnosti. Poseká orechy, urobí aj orechovú pastu, postrúha zemiaky na halušky i placky, poseka zeleninu na polievku, suroviny na pečeňové halušky - dám tam všetko naraz - pečienku, cesnak, cibuľu, vajce atď., rozdrvi kukuričné lupienky a podobne. Je to dobrý pomocník. Nahradí mi aj pokazený mixér.
1x malusa