Ahoj, tí čo už používate sekáčik (elektrický), čo vám nakrája a zároveň nerozmixuje? Prípadne aký dlhý čas nechávate na
jednotlivé suroviny? Niekedy krájanie zaberie dosť času, tak či ten sekáčik má nejaký zmysel pri krájaní cibule, papriky, cesnaku,
olív a podobných polomäkých surovín. Prípadne či treba pri mrkve, parmezáne alebo niečom tvrdšom najprv nakrájať na
menšie časti.
Sekáčik ti nikdy nespracuje potravinu rovnomerne;po spustení máš to,čo je v úrovni nožov na prach/kašu a to,nad ním nasekané nahrubo.Na strúhanie syra,malého množstva orechov alebo čokolády používam roky ručné rotačné mechanické strúhadlo Moulinex,má tri nástavce (plátky,menšie a väčšie dierky),nerezové teraz vyrába Victorinox,Tescoma má Handy,Nemci majú zn.Westmark Trio atď.Cibuľu vždy krájam,cesnak tiež alebo dám cez lis,papriku krájam ...neviem,na čo by som ho použila.Pečeň na pečeňové halušky rozmixujem tyčovým mixérom...Za mňa takýto sekáčik teda nie-zbytočnosť.
Varím pre dvoch, tak je to akurát.