Varenie

Potravinárske farbivá

monka3111 - bez fotkymonka3111, 20. októbra 2012

Prosím Vás vedel by mi niekto poradiť potrebujem dobre farby na
marcipán ale tie čo kupujem u nás sú zlé kúpim modrú a nakoniec
zistím že je to svetlo zelená... a keď aj marcipán zafarbím sú v ňom
také fľaky nieje to pekné.. Ďakujem za rady :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

mandula
Ahojky ja kupujem gelovky od Pečenie s Kamkou,je aj na FB,ceny má dobré a som spokojná,skús a daj mi vedieť monka3111 . . . )))
monka3111
Ďakujem krasne určite vyskušam ... budem robit synovy v novembry k narodeninam tak sa ozvem ako to dopadlo :-)))
petka20
ahojte...idem robyt priatelovi tortu k narodeninam potrebovala by som farbivo ziarivo zelene a modre..daju sa kvalitnejsie kupit aj v obchodoch?? :))
puntodadino
Ak vam pomem cosi poradit,tak sa na obchodne farbiva vykaslite!Alebo ich kupujte,ved aj udene pluca vydrzia viac :-) .Ved sa obratte do minulosti a ku prirode.Peknu zelenu ziskate aj z obycajnej pomixovanej cistej travy-ked ju zalejete liehom,cervena je najlepsia z cvikly a z ciernych ribezli.Zlta-kurkuma,s modrou je to tazzsie,ale ked pouzijete zasadite prostredie vo vyrobku/teda nemusi byt kysle- aj cvikla sa po pridani soda bicarbony zmeni na modrofialovu.
Je aj bylina Pozlt farbiarsky,da sa u nas pestovat- vyborna zlta.Karamel je od okrova do cierna,v zavislosti od stupna karamelizacie/teploty varenia/No a zbytok vam rad napise stryko Google.
mandula
petka20,ja kupujem čisto len potravinárske farbivo od značky Wilton Icing Colours a som spokojná,ako som už vyšie písala dajú sa kúpiť v každom cukrárskom obchodíku napr. Pečenie s Kamkou,alebo Pečenie hrou,alebo Pravá čokoláda...
je ich strašne vela a možeš si vybrať všetko čo potrebuješ od farieb počnúc na modelovanie či formy na pečenie, záleží hlavne od toho kolko ti dovolí pustiť penaženka... :-)
evanaaa
Myslím že Pečenie s Kamkou je dobré, ako vidím na FB, je tam k dostaniu všetko možné ( aj nemožné, hihi). A pre @puntodadino , určite, ak niekto ide piecť, podľa mňa by bolo trošku komplikované si ešte aj farby vyrábať popísaným spôsobom, aj keď sú zdravšie ale je to prácne a potom treba odhadnúť, koľko tej farby a ak ostane, iste dlho nevydrží. A myslím si, že ak sa to každý deň neje- tie zákusky, ap. ( čo asi nie), tak to až tak nemusí škodiť, sú aj horšie škodliviny. A mám dojem, že sme sa stali odolnejšími, veď jeme a nevieme čo.
marikafil
no, obávam sa, že sme sa nestali odolnejšími - akurát je viac alergikov a to už aj malé deti. žiadny zodpovedný človek by nemal deťom dávať tieto kúpenské chemické farbivá. ja síce torty a podobné zákusky nepečiem, ale rozhodne by som takéto farby nepoužívala.
monka3111
mandula určite dam aj foto... už 30.11 ma syn narodeniny takže zanevela sa bude tortička realizovat a dufam že farby bude super :D
radost
@sebo súhlasím s tebou..
telu stačí jednoducho-prírodne-nie umelo...
ale tie oči...!!!
tina159
chcela by som sa spýtat kde kupujete potravinárske farbivá lebo chcem urobit tortu na 40 mojej mamky :) poradili by ste mi prosím???? dajú sa kúpit aj v potravynách????, prosím konkrétne obchody
pusta
neviem ako je to v potravinárskych obchodoch, ale podľa mojich informácií tam toho je veľmi málo a nie vždy.
mne sa veľmi dobre nakupuje tu, veľký výber,ceny primerané a rýchlo doručené až do bytu. telefonicky ti aj veľmi ochotne poradia, s čím sa u nás asi nestretneš. sú naprosto spoľahliví, bola som spokojná.

 eshop.timidekor.cz


ak bývaš v ba, môžeš si kúpiť priamo u nich v obchode, tak na ul. Hany Meličkovej č. 11/B naDlhých Dieloch, ak si objednáš u nich v e-shope, za doručenie domov pri nákupe nad 5 euro platíš 1,1 euro. podobné obchody sú aj v Košiciach a inde, pozri na nete. tieš majú pestrý výber potravinárskych fabív rôzneho druhu. určite si vyberieš a nájdeš, čo potrebuješ.

 www.cukrarskepomocky.sk
aszabka
Ja nič nefarbím, príde mi to umelé, no keď zdobím medovníky, používam farby na potraviny práškové, naposledy som ich kúpila v obyčajnej drogérii, no mali ich i v 101 drogérii, malé vrecúška, farebne odlíšené, značka Detecha, či tak akosi..hoci som prečítala na obale, že ovplyvňuje pozornosť a činnosť detí..ale Vianoce sú iba raz v roku, mám to odpustené :)