Prosím Vás, milí priatelia o pomoc pri príprave pomarančového/ mandarínkového džemu pre moju dcéru do Španielska. Našli sme síce recept, ale ona nevie, čo s gelfixom, ktorý ešte v obchode nevidela. Ja tu gelfix a ani želírovací cukor nepoužívam, lebo mi džem redol. Sú tu aj varecháči, čo žijú v Španielsku, tak ich prosím o prípadný názov, alebo radu čím to nahradiť. Alebo o radu, ako ho pripraviť, bez jeho použitia. Ďakujem.
@zareaguj
Tak sa vraj robi klasicka anglicka "orange marmelade"...
2010, ja som to vymyslela tak, že by sa tie pomaranče ošúpali, nakrájali a rozvarili spolu s cukrom. Potom rozmixovať a podľa chuti pridať škoricu, mletý klinček alebo vanilku a citronovú šťavu, nech to má říz. Horúce naplniť do pohárov a hore dnom nechať vychladnúť. Len taraz si mi dal chrobáka do hlavy s tými kôstkami.
Myslíš, že rozmixovať aj s nimi? Nebude to horké? A šupky z pomarančov varím v cukre , takže tá tam môže ísť, ale asi nemixovaná, aby to aj nejak vyzeralo, nie? Ďakujem za príspevky.
varecha.pravda.sk/recepty/kumquatova-marmelada/8035-pouzi...
takto si odkladam aj kozu z citrona
a ovocny pectin ak nezozenie od znacky "Jell-O" sa dostane kupit aj pod znackou "Fruit jell, alebo Sure jell". Nech si da dcera pozor aby nekupila ziadny vyrobok "No-sugar pectin" tento nerobi dobru pracu. - je rozdieny od tych ktore su oznacene ako "Low sugar pectin"- tie su vhodne aj vtedy, ked chces nahradit cukor inym sladidlom pre cukrovkarov.
ja som varila takuto marmeladu na rychlejsiu spotrebu aj tak, ze som pouzila iba dzus jablkovy a rychlo sa to odparilo.
Vyskusajte v malom mnozstve a uvidis aka hustota sa dosiahne.