Rôzne

Pojazdné predajne

ailuj82 - fotkaailuj82, 14. februára 2011

Čo si myslíte o pojazdných predajniach mäsa a mäsových výrobkov, syrov, rýb? K nám
/okr. Zlaté Moravce/ chodí auto až z Poľska. Dlho som si nič nekúpila, ale nahovorili ma na
údený syr. Je naozaj výborný a aj cena je dobrá. Ale počula som, že mrazené výrobky nie
sú prvotriedne. Oplatí sa predajcom chodiť tak ďaleko?

@zareaguj


Diskusia k téme

trencanka
Este udeny syr by som kupila, ale ziadne masove vyrobky nie, ani vajíčka, ani ryby...Jasné že sa im oplatí, inak by to nerobili.
ursula4
aj k nám na chalupu chodia Poliaci.Raz som kúpila údenú klobásu,ktorá vyzerala aj voňala dobre,ale tá chuť-hnus.Ale naopak sa mi páčia údené rebrá,sú mäsité a dobré
sovka62
Pojazdné predajne? Podľa mňa samý podvod. Bez registračnej pokladne, neplatia DPH ani dane z príjmu, kvalita pofidérna, reklamovať ju nie je kde. Takýto "podnikatelia" dofrčia, naryžujú, odfrčia a zákazník ich ďalej nezaujíma. A čo obchodník v kamennom obchode, ktorý má všetko v poriadku a aj tak ho v kuse navštevujú kontroly z daňového, zo živnostenského z hygieny, obchodná inšpekcia? Voči "podnikateľom" z pojazdnej predajne, ktorých nekontroluje nikto, nemá šancu, hoci je svojím zákazníkom k dispozícii denne. A najviac sa mi páči, že obecné úrady pokojne za minimálny poplatok vyhlásia v miestnom rozhlase, že pojazdná predajňa prišla a vôbec ich netrápi, že vezmú tržbu podnikateľovi, ktorý im platí napr. daň z nehnuteľností, daň z príjmu (podielové dane) a ostatné poplatky. A aby ste si nemysleli, že si prihrievam vlastnú polievočku, vysvetlím, že podnikám v meste, sem pojazdné predajne nechodia a teda mne osobne neškodia.
evusik
@sovka absolútne súhlasím s tým čo si napísala... k nám tiež chodia na tržnicu, ešte som u nich nič nekúpila.... radšej kupujeme u súkromníka ktorý má kamennú predajňu a výborné domáce mäsové výrobky...
enge149
myslímže niečo sa kúpiť dá ,ak to máme vyskúšané,ten syr kupujeme tiež a je výborný aj na vyprážanie,veď u nás sú niektoré ceny nadnesené,klobásky mi tiež nechutia a mäso ani hydinu tam nekupujeme/problém bol vtom,že majú zastaralé chladiace prístroje,čo sa týka hydiny v poslednom čase najviac diskutované z hygienickej stránky
bobarka
Nekúpila by som tam nič. Súhlasím so sovkou a veľmi sa čudujem,že im to úrady dovolia.Veď tam nieje ani hygiena pod kontrolou a skutočne nenesú zodpovednosť ani za kvalitu.
dorisa
U nas, čo chodia pojazdne predajne tak maju pokladnicu, nekupujem tam, ale ludí je tam, ako niekedy na banany.
tinca
V pojazdnej predajni NIKDY! K nám síce nechodia ani ja sa nezabíjam do Poľska, ale @sovka to krásne napísala, klepla by som im po prstoch lebo škodia našim poctivým živnostníkom.
braxi
Na Záhorí chodí pravidelne v utorok a piatok pojazdná predajňa mäsa. Je to pomoc pre babky ktoré nemajú možnosť ísť do mesta na nákup. Sú to seriózne firmy a majú kvalitný tovar. Tiež pravidelne predáva "maďar" zeleninu. Ja s pojazdnými predajňami súhlasím, aj keď ich často nevyužívam...
braxi
a samozrejme majú reg. pokladnice!!!
jozefj
Sovka nevidím jeden dôvod a by pojazdné predajne na dediny nechodily.Nehovori za teba závisť?
ailuj82
S tou hygienou je to veľmi otázne. Ja som už dávnejšie robila vo veľkosklade mrazenej hydiny a poriadok bol v mrazáku len vtedy, ked mala prísť veterinárka. Dátumy sa prelepovali, prepisovali alebo úplne zmazali... A to bol riadny veľkosklad, nie pojazdné predajne, ktoré ani nevedia aké mäso vozia...
U nás v dedine nieje mäsiarstvo, tak pojazdné predajne si prídu na svoje...
A Sovka má pravdu...
evusik
@jozef otázka neznela či chodiť na dediny alebo nechodiť? pokiať je to seriózna predajňa a chodí do dediny pravidelne, tak prečo nie.. máme na dedine chalupu a tiež mávame letáky v schránke, alebo rozhlas vyhlasuje... keby si robil v takejto oblasti musel by si dať @sovka za pravdu, čo sa týka hygieny a predpisov človek až žasne čo všetko musí spĺňať kamenná predajňa a ako sa predáva v stánku... a prečo by nemal mať človek na dedine právo na slušný a hygienicky nezávadný predaj?
vladkaku
Súhlasím so @sovka , najmä pre daňové úniky - u Poliakov nevídať pokladne, ruku na srdce - aj u našich to zažívam. Štátny zamestnanec cáluje štátu bez výnimky. Pre všetkých by mal byť rovnaký meter. Ale štát by si mal tiež uvedomiť, že človek radšej kúpi lacnejšie v takejto predajni, (nemá inú možnosť, chce ušetriť, nemá čas behať po obchodoch) a mal by urobiť správne kroky výhodné pre občana . Ale tie sa asi nerobia zámerne. Poctivý podnikateľ potom nemá šancu a krachne. Keby každý makal poctivo, nebehalo by tu toľko bavorákov,... možno zopár šťastlivcov a naozaj šikovných ľudí. To máte ako s tými automatmi na mlieko - už to museli zdražiť, lebo sa menili aj pravidlá pre nich. Chvalabohu, tam vieme, čo pijeme a jeme. Cena je ešte stále dobrá, ak sa markantne zvýši, prejdeme na lacnejší tetrapak. Je úplne jedno, či je to pojazdná predajňa, kvalita i tu bude mrazivo ničivá. Veď to poznáte i z telky -vajcia z Nemecka, salmonela kurčiat z Poľska. . . Slovensko je malé - kupujem u toho, koho poznám (aj firma) a verím v kvalitu a podctivosť.
marcy
naša známa predáva mlieko z farmy,ktorá je pár km vzdialená.Pýtala som sa či má odbyt,keď chodí teraz pískajúca dodávka s automatom.Nesťažuje sa,predala by aj viacej,len produkcia je menšia ....v porovnaní s automatom -ona predáva originál mlieko a automaty 0,5 % :(( čiže,smotana končí niekde inde
ailuj82
Mlieko z automatu som kúpila len raz, ale bolo to naposledy. Plávali v ňom špiny.
babidka
ja sama v takych predajniach nekupujem , lebo mam auto a odbehnem si na velky nakup do supermarketov v meste .Ale v takych malych dedinach "na konci sveta" veruze v miestnom obchode vela nekupite .Kurca mrazene , prsia a stehna mrazene - a casto "obmrazene "kilom ladu....Jeden druh syra "na vsetko" , dva druhy udenin , dva druhy jogurtu ....Starsi ludia maju problem dojst si za nakupom "do mesta" autobusom a tak su radi , ze nejaky podnikavec nalozi auto chladenou hydinou , udeninami atd . , privezie to do dediny a zastavi na strategickych miestach kde si aj taka babicka s palickou dokaze zajst a nakupit .No a velakrat ovela lacnejsie ako v supermarkete kde sa sama nedostane lebo nevladze . Pravdupovediac , mala som taky isty nazor ako mnohi z vas - kym som mala obchod pod blokom ......
glosterka
Ani ja nekupujem v takýchto predajniach. Ani raz som tam nekúpila a ani nikdy nekúpim. Obecný úrad to má jednoduché, vyhlási, že sa niečo predáva v centre obce... a ľudí tam stojí riadna šóra... akoby dávali zadarmo...:-)))
Mäso si radšej kúpim v normálnom obchode (kuracie, rybacie) a aj si zaň priplatím, keď nie je práve v akcii - už ako natrafím. Mlieko z automatu našťastie nekupujem, lebo ho kvôli alergii nemôžem, no doma ho mávame (rodina).
janaja
Ale jozefj, to snáď nemyslíš vážne, že by sovkin názor vyplýval zo závisti. Jej pohľad je veľmi rozumný, pravdivý a odborný. Je videť, že sa vyzná, tak to veru je s pojazdnými predajňami, česť výnimkám. Ja sa s nimi síce nestretám, ale čo počúvam od ostatných, tiež by som ich nevyužívala, radšej podporím naše kamenné obchody, okrem iného mám istotu, že kúpim dobre a kvalitne.
sovka62
@jozefj , nemám nič proti tým, ktorí dediny zásobujú pravidelne, tak ako tu niektorí uviedli a dodržiavajú zákon tak, ako všetci ostatní. Už v prvej reakcii som uviedla, že mne osobne neškodia a môžem dodať, že skôr pomáhajú. Zo sortimentu, ktorý predávame my, sa najčastejšie v pojazdných predajniach (akože, lebo je to náklaďák pod plachtou) objavia sadbové zemiaky. Výrazne lacnejšie ako u nás. Samozrejme, veď my predávame len uznané osivo opatrené visačkami UKSUP-u, aby si každý zákazník mal možnosť skontrolovať, čo kupuje. Zákazníkov si poznáme, väčšina z nich k nám chodí pravidelne roky. Stalo sa, že nám povedali, že od nás tentoraz zemiaky nechcú, lebo si kúpili lacné z pojazdnej predajne. Keď povedali za čo, bola jasné, že to nemôže byť uznaná sadba, zrejme len menšie konzumné zemiaky. O rok sa vrátili s tým, že v pojazdnej predajni nikdy viac zemiaky nekúpia, lebo nemali skoro žiadnu úrodu a neprišli sami, doviedli i susedov a známych, ktorí dovtedy u nás zemiaky nenakupovali. Takže vidíš, že situácia sa obrátila v môj prospech. Ja som proti pojazdným predajniam najmä preto, že oberajú tento štát o odvody DPH, daň z príjmu, odvody a podobne, samozrejme, že takto môžu mať lepšie ceny. Ani mne nie je milé platiť každý rok dane a ostatné veci, ale na druhej strane chápem, že štát iný príjem ako z daní nemá. Keď si budeme púšťať takéto líšky do kurína, je to naozaj na škodu nás všetkých.
jozefj
Posledne kontroly SOI potvrdily niečo celkom iné.Tie kvanta nekvalitných mäsových výrobkov v supermarketoch Vám nehovoria nič.Čo také prelepovanie etiket?
babidka
"okrem iného mám istotu, že kúpim dobre a kvalitne" ....ani by som nepovedala :-) Samozrejme , ze ma @sovka pravdu , o tom vobec nepochybujem....ale na druhej strane , keby boli vsade dobre obchody so slusnou ponukou a cenami , takito pojazdni obchodnici by nerobili take dobre obchody .Nie vsetci ludia co kupuju u takych obchodnikov to robia z lakomosti ci nevedomosti . jednoducho pre mnohych je to jediny sposob ako si nakupit aj iny tovar ako maju v miestnom obchode . U nas nie je predajna masa , ovocie aj zelenina je iba akysi "doplnovy"sortiment a veruze casto nie je ziadna ... Ked pocujem v miestnom rozhlase hlasenie o predaji s popisom co vsetko ponukaju a za ake ceny - necudujem sa tym ludom , ze bezia nakupovat . kupia si tam vsetko , co im v miestnom obchode chyba a za cim do mesta nevladzu ist .
bozulka
Bohužial má pravdu aj @sovka , aj @babidka a ostatní, ktorí chvália poctivých predajcov a pomáhajú ľuďom tam kde to potrebujú.Hodne dávno sme boli na letnom pobyte na Lipne hoci "chlapi" bolo nás tam viac privážali proviant raz za týždeň na nedeľu,ale aj tak sme často využívali pojazdnú predajňu ktorá mala vývesku kedy a v akú hodinu príde.Bolo to za "socializmu" a vtedy zákony ešte platili.Boli to vlastne autobusy vybavené chladiarňou takže nebol problém kúpiť mäso alebo zmrzlinu.Ryby sme nekupovali tie sme si skoro vždy s úspechom nachytali / samozrejme s povolenkou/ináč sme si nedovolili lebo chodili kontroly.
Čiže suma-sumárum záleží všetko na ľuďoch a ich čestnosti a solídnosti.
vladkaku
Ja len na okraj k tým automatom na mlieko - náš je "pobočkou" PD z blízkej obce, predáva jogurty, síridlo, mlieko, niekedy syr. To všetko dostať aj obchodoch (trochu drahšie). Smotana z mlieka vo fľaši býva pravidelne "ukradnutá" mojim synom - má systém- dlhú slamku. Z mlieka som robila aj maslo a tvaroh. Väčšinou si odstojím rad, podvečer mládež namiesto na pivo chodí sem. Celkom pozitívne - nemyslíte?
jozefj
Poctiví živnostníci-SCIFI....( výnimka SOVKA62)
pedro11
o akych poctivych zivnostnikoch to hovori tinka ktora sa pridava k sovke mozno niektory su poctivy ale vacsina ma strasne nadnesene ceny takze radsej si tovar kupim od poliaka.ten tovar ktory kupim od poliaka napr.za 5€ od slovaka kupim ten isty za 8€.ved si vsimnite v slov.obchodoch dost tovaru pochadza z polska ale ceny su raz tak velke vedel by som este dlho rozpravat napr. o oknach z polska aku cenovu ponuku mi spravili slovaci a aku poliaci.a pojazdne predajne je to super kazdy nech si pomaha ako vie ved taka je doba
bronik
Pride mi velmi vtipne ako tu niekto rozprava o nadnesenych cenach...vim co je to mat maly obchod na dedine a verte mi, ze vsetky tieto "lacne pojazdne predajne" maju väčší rabat, zisk na tom tovare ako obycajni zivnostnici...ti ho nikdy a nikde nekupia ani za take ceny ako ich predavaju poliaci a pod. A ked nemaju pokladne, ako sa to bezne stava, mozu cenu v pohode znizit o 20 percent, co si my dovolit nemozeme...
pedro11
nezaujima ma ich rabat hlavne ze to kupim lacnejsie sikovnemu patri svet
dikobrazka
pojazdná predajňa mäsa je úplne rovnaká ako klasická. Ak ju vlastní slušný podnikateľ, predáva čerstvé produkty, pri kúpe ktorých vám dá doklad, auto má hygienické povolenie, chladiace boxy a vtedy sa nemusíte báť nakupovať. Avšak nie všetci podnikatelia sú slušní a čestní ľudia a tak ako v obchode, aj v pojazdnej predajni môže byť problém s kvalitou potravín, prípadne s dokladmi o kúpe. Takže dámy, žiadne radikálne výroky :)