Rôzne

Poďakovanie váženej a ctenej obci Varecha.sk # X+8

sracz - fotkasracz, 14. decembra 2012

@frezia68 , 9. decembra 2012 o 08:11 Tak som sa preklikala až na šiestu stranu,ale som sa nedozvedela,čo to bolo za prílohu? Netaj a napíš,nie ?
Tak táto “výčitka” i povzbudenie ma čakali po neplánovanej technickej prestávke! Stačil prvý sneh v Des Moines a môj google aj skype skolabovali. Než som zabezpečil ich “nahodenie” tak rcp na paradajkovú kapustu s úspešným využitím batátu sa presunul nie na 6. ale až na 12. stranu. Milí priatelia “parakapusty” a na Vareche extra zvlášť! Využívam diskusiu a prikladám poďakovanie pre Vás ...
Veľké Ti buď ďakujem milá @helca103 – za komentár I za ohodnotenie; nie – to nie je knedľa – deň pred touto “parakapustou” s batátom som vyprážal kurátenka a zo zvyškov vajíčok a strúhanky (samozrejme s aditívami naviac) som vypražil “pampúšiky” – nuž a tieto prišli náramne vhod, nakrájané a ohriate !!!!! Ak bude na našej Vareške záujem, tak nabudúce postup odfotím a s popisom pridám ako ďalší môj rcp.
Ďakujem aj Tebe @izabella929 – si milá ako vždy a mne neostáva nič iné, ako súhlasiť s Tvojim názorom!
Milá Ditka – dzifče z Gemera vof Prešove na Šarišu - @frezia68 – samozrejme, že chutney rcp –povedané slovami mojej Lady Ann: my ľem toto zjeme, co navarime – ta ňe!? Ty sa ku mne môžeš nechať zlákať na ochutnávku kedy len chceš!!! Knedle, ani pečené, som nezajedal, ale k tejto kapuste sa veľmi hodia; pampúšiky zo zvyškov sú to … !
Poďakovanie aj na mojej strane milá @horalka66 – veľa zadaru a úspechov do varenia; Tvoji koštovníci, maškrtníci i stravníci budú určite spokojní a nechajú Ti iba prázdne taniere!
Poznám ten efekt @dajanca milá, podobne slintám aj ja, skoro pri všetkých domácich slovenských jedlách. Je mi Ťa úprimne ľúto; neostáva Ti nič iné, ako kúpiť hlávku kapustz a ostatné potrebné ingrediencie a pri hodinke s vareškou uvariť toto voňavé pokušenie, ktorým svoj slinotok stopneš! -:)))
Ďakujem milá @medovnicek – ale práve preto som tento rcp pridal, lebo som zahusťoval batátom; ale klasický zemiak na zahusťovanie používam veľmi často!
Žiaľ podnes neviem pridávať foto inam ako do rcp (nerobí mi problém urobiť zväčšený výrez) – asi som naozaj “štolverk”, lebo som sa na @gmail.com dostal až po vytvorenie albumu a ďalej “nyšt, cicho a cma; ani @stefanm ma to nechce naučiť -)! Prílohu som mal “pampúšiky zo zvyškov”, ale pečený zemiak “tiš ňe plani” = je výborný k tejto kapuste taktiež. Ďakujem Ti za koment milá @aroooo a prajem úspešné varenie!
Nuž štruktúra týchto pampúšikov môže pripomínať sekanú milá @evanaaa a “parakapustu” dokáže uvariť každá správna slovenská gazdinka vo svojej kuchyni so svojim variantom!
Rozhodne máme rovnakú krvnú skupinu milá @honestka – keď máme aj rovnaké šmaky a mravy!
Tak neváhaj milá @lyali a hurá do varenia, neoľutuješ! Držím Ti palce, prsty i päste. Keď Ti bude “šmakovať” podľa môjho rcp, budem iba rád!

Všetkým Vám ďakujem za milé komentáre, povzbudzujúce slová a prajem Vám šťastné a požehnané Vianoce i pevné zdravie a silné nervy do Nového roka!

@zareaguj


Diskusia k téme

sracz
P. S.: a skoro som zabudol odpovedať na komentíky k hovädzím “mandliam” s ryžou a s ostatnými aditívami, ktoré som použil pri “parakapuste” zahustenej batátom!!!
Teší ma milá @izabella929 že Ti svojou prácou pomáham evokovať Tvoje zmysly a ďakujem Ti aj za pochvalu. Veď o to tu na Varecha.sk ide – podeliť sa so skúsenosťami a povzbudiť ku tvorivej práci v kuchyni!!!
Pri tomto Tvojom konštatovaní milá @medovnicek sa červenám aj za ušami ……. Ale robí mi to dobre dobrúúúúúúúúúúúúčko! Ďakujem Ti zo srdca rád!
Zlatá si @dajanca – ale to ste sa s @medovnicek určite na mňa dohovorili! Vŕŕŕŕŕŕŕ … to vrčím blahom -:)))
Samozrejme, @evanaaa milá – máš pravdu a podklad je práve paradajková kapusta!
Nie, nie milá @aroooo – kapusta nie je rozvarená, lebo priebežné minútové varenie je iba pre “zosnúbenie” sa patričných chutí na získanie výslednej arómy! Vlastné varenie prebieha až po vložení hovädzo_ryžových “ mandlí” alebo guličiek. Ale páči sa mi Tvoja pozornosť pre detaily! Ďakujem Ti veľmi pekne za komentár!
radost
ooo-ty si taký jemný -slušný-gavalier!!!rada ťa-čítam-to mi ver!!!
helca103
ako vždy - nesklamal si, všetci máme radi tvoje hádanky a potom tie rozlúsknutia :-)