Varenie

Plnka do penovej torty

letisia - fotkaletisia, 10. januára 2012

Diskusia o penovej torte mi pripomenula, že som jedla penovú tortu s netradičnou plnkou z varenej šľahačky s čokoládou. Bližšie neviem z čoho bola plnka, ale bola úžasne dobrá. Moja dcéra sa nevedela zastaviť v jej konzumovaní :-) Nepozná niekto recept na takú plnku?

@zareaguj


Diskusia k téme

letisia
@mamkatanka nejde o parížsky krém, ten poznám. Krém nebol hnedý, ale skôr do biela s hnedými kúskami.
marcy
do penovej torty ide krém zo žltkov nad parou šľahaný ,nie ?
letisia
Ja hovorím o kréme, ktorý nie je bežný pri penovej torte. Takú tortu robí jedna cukrárka, ale neprezradí ho. Ja som túto diskusiu založila preto, či náhodou niekto nepozná taký krém.
jabaletka
My doma robievame plnku z varenej slahackovej smotany, ked to uvaris s cukrom, tak vznikne taka husta a sladka hmota, nieco ako salko, vyslahas to s maslom a kakaom, je to vynikajuca plnka
letisia
@jabaletka prosím ťa napíš mi presný recept. Ten krém čo som jedla ja, bol asi podobne robený, ale keďže bol "bodkovaný", tak asi tá cukrárka nedala do neho strúhanú čokoládu a nie kakao.
jabaletka
250ml šľahačkovej smotany zmiešame s 20dg práškového cukru (v originálnom recepte je 25dg, ale nám to pripadá príliš sladké), necháme rozpustiť na najslabšom ohni a necháme slabo vrieť cca 10-15 min. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť, občas premiešame, aby nevznikla na vrchu kožička. Medzitým si vyšľaháme 250g masla s 1-2 lyžičkami kakaa, pridáme vychladnutú smotanovú hmotu, vyšľaháme a môžeme natierať na korpus. Dúfam, že sa Ti vydarí :)
letisia
@jabaletka si poklad. Ďakujem za recept. Vyskúšam podľa teba a potom aj namiesto kakaa strúhanú čokoládu.