Rôzne

Plnka do feferoniek

jopovlado - fotkajopovlado, 21. septembra 2012

prosim o pomoc .Hladam recept na feferonky plnené syrom v oleji

@zareaguj


Diskusia k téme

turistka
@kimlo , dobre že si to sem hodil, už mám recept pridaný, mám veľmi rada pikantné, i štiplavé :-)
zolik
tak tato otazka od @jopovlado prisla pre mna ako na zavolanie. Dostala som u Turka za rohom kupit krasne cervene papricky a ze idem sa prehrabavat receptami na vareche co s nimi. A @kimlo mi ustril cas. Rovno z prace idem opät k Turkovi kupit ten ich slavny balkansky syr. Olivovy olej mam z Toskanska to im dufam vadit nebude ;-), @kimlo mam otazku, teda dve: ako tie feferonky skladujes? a ako dlho vydrzia? Dakujem
zolik
@alena45 , mile od Teba, ze si pridala na vyber, pozrela som a ja ostavam pri recepte od kimlo, lebo je jednoduchy s malom pridanych surovin. A ked feferonky z pohara zmiznu, tak olej zlejem cez sitko a pouzijem ako chilli olej napr. na Wok jedla, alebo do salatu. Prajem Ti prijemne vyberanie. Ja zamykam kancel a bezim k tomu Turkovi pre syr a hor sa na feferonky :-)
kimlo
@zolik skladujem ich v chladničke. Vydržia asi mesiac, všetko záleží od kvality syra, ten sa postupne začne v olivovom oleji rozkladať. Možno keby sa použil nejaký iný rastlinný, tak by to vydržalo aj dlhšie, to som neskúšal.
zolik
@kimlo , vdaka za odpoved. Prve tri pohare feferoniek s kozim syrom a tymianom su hotove. Dalsie tri budu s kravskym syrom a majoranom. Necham ich take 2-3 dni odlezat a budeme kostovat. Prajem pekny vikend.
alena45
najprv som sa tešila z mojich plnených papričiek



a o tri dni som mala toto :



neviete mi prosím povedať, čo sa vlastne stalo ?
alena45
ano, v chladničke, lebo tam musia byť kvôli náplni. Myslíte, že by sa mi takto zrazil aj rastlinný olej, lebo toto je olivový.
marianne
je to tym,mne sa to stalo navlas rovnako so susenymi paradajkami,presne to iste.odfotim- pridam
2010
@alena45 :) to je znak ze si pouzila dobry - kvalitny olej , nic tomu nieje.Len to vyber skor to sa odkali a rozpusti ked budes servirovat.Daj lacny slovensky rastlinny a ten bude tekuty aj v mrazaku asi je z umelej hmoty.Just joking.
marianne
ako hovoria predomnou,pred pouzitim vyberiem na chvilu z chladnicky a je po probleme:-)
alena45
tak dík, už aj idem vybrať dva kúsky z chladničky, večer do šalátu. Ešteže som sa spýtala, už som to chcela vyhodiť.