Chcela by som sa opýtať, som začiatočník čo sa týka varenia, ešte
len tak nejako experimentujem, ale baví ma varenie, síce viac som na
pečenie koláčov :)
Dnes na obed som sa rozhodla upiecť pizzu z jogurtu, recept som
našla v jednej knihe: 2 tegliky jogurtu, 2tegliky od jogurtu
polohrubej múky, 2 vajcia, 2 lyžice oleja, 1/2 lyžičky prášku do
pečiva.
Spravila som si cesto z uvedených surovín a zdalo sa mi dosť riedke.
Neviem či ma pomýlilo to, že v knihe bolo napísané, že cesto mám
rozvaľkať na plech a moje cesto nebolo absolútne na to, aby som
ho mohla vaľkať. A tak som sa rozhodla prisypávať múku, kým
nebude hustejšie. Nakoniec som to vzdala lebo nech som sypala
hocikoľko, aj tak to nebolo na vaľkanie. Rozhodla som sa, že to
skúsim a tak som cesto dala na plech, obložila surovinami na pizzu
(kečup, šunka, kukurica...) a dala piecť.
Vzniklo mi z toho dosť nejedlé čudo. Kde som spravila chybu? :)
varecha.pravda.sk/recepty/cesto-na-pizzu-dva-druhy/31560-...
Na rôznych stránkach tento recept je,ale veľmi nie je komentovaný.Autorka v jednom píše,že cesto sa leje.Možno je problém v kvalite jogurtu,ten musí byť veľmi hustý.Skúsila by som to s jogurtom z Lidla (biely smotanový - 400gr.,10%).Daj si 3dl jogurtu,3dl múky,2ks vajce (menšie),pol lyžičky soli a prášok do pečiva.Až teraz som si všimla,že tam máš olej a v žiadnom z tých receptov olej nie je.Piecť na 180°C cca 15-20min.Tak skús ešte raz.
varecha.pravda.sk/recepty/rychla-pizza/18807-recept.html...
Pred Vianocami som kúpil v Tescu múku originál na pizzu - Vysokolepková, dobre sa s ňou pracuje
toto cesto ma naučila svokra,a použivam ho :na pizzu,langoše,koláče(2plcukra-teda sladšie)...