Varenie

Pizza z jogurtu

simona52 - bez fotkysimona52, 28. decembra 2013

Chcela by som sa opýtať, som začiatočník čo sa týka varenia, ešte
len tak nejako experimentujem, ale baví ma varenie, síce viac som na
pečenie koláčov :)
Dnes na obed som sa rozhodla upiecť pizzu z jogurtu, recept som
našla v jednej knihe: 2 tegliky jogurtu, 2tegliky od jogurtu
polohrubej múky, 2 vajcia, 2 lyžice oleja, 1/2 lyžičky prášku do
pečiva.
Spravila som si cesto z uvedených surovín a zdalo sa mi dosť riedke.
Neviem či ma pomýlilo to, že v knihe bolo napísané, že cesto mám
rozvaľkať na plech a moje cesto nebolo absolútne na to, aby som
ho mohla vaľkať. A tak som sa rozhodla prisypávať múku, kým
nebude hustejšie. Nakoniec som to vzdala lebo nech som sypala
hocikoľko, aj tak to nebolo na vaľkanie. Rozhodla som sa, že to
skúsim a tak som cesto dala na plech, obložila surovinami na pizzu
(kečup, šunka, kukurica...) a dala piecť.
Vzniklo mi z toho dosť nejedlé čudo. Kde som spravila chybu? :)

@zareaguj


Diskusia k téme

luss44
tak z tohoto Ti ani nemohlo vyjsť nič na vaľkanie, jogurtu bolo veľa, aj vajce stačilo podľa mňa 1, na to malé množstvo múky. Nabudúce si daj do misy najprv múku s práškom do pečiva, potom vajce, olej a jogurtu pridávaj len toľko, koľko spotrebuje múka. Ja do pizzového cesta pridávam vodu, môžeš ňou nahradiť časť jogurtu. Ale nič si z toho nerob, každému sa raz za čas niečo nepodarí :) Prajem veľa úspechov v kuchyni.
viera1
Toto?
 varecha.pravda.sk/recepty/cesto-na-pizzu-dva-druhy/31560-...

Na rôznych stránkach tento recept je,ale veľmi nie je komentovaný.Autorka v jednom píše,že cesto sa leje.Možno je problém v kvalite jogurtu,ten musí byť veľmi hustý.Skúsila by som to s jogurtom z Lidla (biely smotanový - 400gr.,10%).Daj si 3dl jogurtu,3dl múky,2ks vajce (menšie),pol lyžičky soli a prášok do pečiva.Až teraz som si všimla,že tam máš olej a v žiadnom z tých receptov olej nie je.Piecť na 180°C cca 15-20min.Tak skús ešte raz.
 varecha.pravda.sk/recepty/rychla-pizza/18807-recept.html...
radost
jogurtová pizza sa neguľa...cesto sa rozotiera na plech-vystlaný papierom na pečenie..olej nemusíš..ja dávam 1 čl sody..nie prášok do pečiva..
martinis
Ja som to cesto tiež kedysi dávno skúšal, ale vôbec sa mi nepodarilo podľa predstáv a viac som ho neskúšal. Ako sa spomína vyššie, jogurtu i vajec je tam priveľa na také množstvo múky :(
rulik
škoda, že si nezmenila potom spracovanie z cesta, mohla si z neho urobiť lievance, tie by asi vyšli, len by ich bolo veľa, ja mám na ne jeden recept s jogurtom
lubogosai
Záleží aj na múke. Ja používam hladkú typ 00, potom všetky sypké suroviny a potom pridám jogurt, príp. smotanu, vodu. Určite tam nemusia ísť vajcia, to už je potom skôr slaný koláč. Originál talianska pizza je určite bez vajec.
Pred Vianocami som kúpil v Tescu múku originál na pizzu - Vysokolepková, dobre sa s ňou pracuje
simona52
ďakujem všetkým za rady, nabudúce hádam vyjde, aj keď budem musieť nabrať veľkú guráž aby som sa na to znovu dala :) určite pôjdem podľa vašich rád, dúfam že sa vydarí a ak nie tak zostanem pri iných osvedčenejších receptoch :)
pacik
1 téglik jogurtu, 2 polohrubej múky, 0,5 cukru, 1 vajce, 1 prášok do pečiva, na cesto dať ovocie (aj kompót), posýpku a máš skvelý koláč :-)
morben
môžeš to urobiť aj ako to píše PACIK má pravdu je to cesto na všetko možné,robievám ho aj já ale +pridávam 0,5dc l oleja do cesta.
toto cesto ma naučila svokra,a použivam ho :na pizzu,langoše,koláče(2plcukra-teda sladšie)...