Cesto na pizzu - dva druhy

terreza - fotkaterreza, 17. septembra 2012

Pridávam 2 recepty na cesto na pizzu. Ja robievam oba, pretože nám chutí jedno aj druhé. Vyskúšajte :)

Suroviny

Jogurtové cesto - cesto č.1:
2 ks
2 ks
2 kelímky z jogurtu
1 ČL
1 ČL
Origoš cesto na pizzu - cesto č.2:
600 g
1 KL
1 kocka
7 PL
310 - 320 ml
1 KL




Postup

  1. 1

    Jogurtové cesto: všetko spolu zmiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Potrieme olejom, cesnakom, kečupom a obložíme tým, čo chladnička dala. Pečieme na 180 - 200st. Cesto je tekuté, má to také byť. Kto má rád podklad koláčového typu, toto mu bude chutiť :).

  2. 2

    Origoš cesto: Všetko spolu vymiesiť, vznikne krásne hladké cesto, ktoré sa nelepí, ak sa lepí, dali ste veľa vody. Vymiesené cesto dajte na 10 min. do chladničky. Táto dávka je na 2 plechy, ale ak máte radi tenučké cesto výjde aj na 3. Plech nemastím, len pomúčim. Toto cesto sa dá krásne naťahovať, krútiť. A potom už podľa chuti. Pečiem na 230st. kým nezhnednú okraje. :)

Diskusia k receptu

martinis
To jogurtové cesto vyzerá skvele, určite ešte v priebehu týždňa vyskúšam :)
fialka49
Ďakujem za recepty, už u našich badám, že treba obnoviť o ďalšie chute.
sweetiekittie
Ja som ju robila dva krát a chutila mi len zakaždým mi okraje stvrdli,boli ako kameň hneď po vytiahnutí z rúry a to som ju nepiekla dlho,dá sa tomu stvrdnutiu nejak predísť? :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia