Varenie

Pita chlieb

barus87 - bez fotkybarus87, 4. mája 2010

Ahojte. Hľadám recept na PITA CHLIEB a CESTO NA LASAGNE. Ak by ste mi vedeli poradiť, bola by som vám veľmi povďačná...

@zareaguj


Diskusia k téme

piglin
ahoj, ja robim Pitu takto:
1 bal. suseneho drozdia
1 PL cukru
375 ml vody
1 KL soli
1 PL olivoveho oleja
450 g polohrubej muky
Najprv zarobim kvasok: drozduie zmiesam s troskou vody a pridam cukor. Z uvedenych surovin vymiesim cesto, ktore necham asi 1 hodinu vykysnut. Po vykysnuti vytvarujem 10 gulocok. Ruru predohrejem na 250°C (vdaka vysokej teplote sa pity nafuknu). Gulocky vyvalkam na placky hrube cca. 3-5 mm (priemer cca. 20 cm). Na suchy plech polozim pitu vrchnou stranou nadol (cize strana, ktoru valkam bude dole) a peciem asi 2 minuty z jednej strany, ked sa pita nafukne, obratim a potom peciem este cca. minutu. Horucu pitu zabalim do igelitovej tasky (vdaka pare zmaknu a zostanu vlacne).
Asi takto:)
barus87
Dakujem velmi pekne, konecne nebudem odkazana na tie mrnave z obchodu :)
barus87
Dakujem za vsetky informacie, uz sa len pustit do pecenia :)