Veľmi dobré cesto na slíže, fliačky, a iné druhy cestovín.
70 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na dosku nasypeme múku, do stredu urobíme jamku. Vyklepneme vajcia, a s vidličkou alebo kto je ako zvyknutý, postupne miešame vajcia s múkou, až kým sa nespoja tak, že sa neroztekajú. Keď sa začne robiť jemnešie cesto, začneme miesiť rukami, cca takých 5 minút, až kým nebude hladké a jemné.
- 2
Cesto zabalíme do fólie alebo do mikroténového sáčku a dáme na hodinu do chladničky.
- 3
Dosku posypeme hrubou múkou a vyvaľkáme na 1 až 2 mm - podľa toho, aké cestoviny ideme robiť, alebo cesto ďalej spracujeme v strojčeku na cestoviny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.kajman.net/pizza-recepty/46-kvalitna-pizza-doma-an...