Varenie

Piskotove cesto

smajliqa - fotkasmajliqa, 8. februára 2012

vedela by mi nejaka dobra cukrarka prepocitat suroviny???
potrebovala by som piskotove cesto do 26cm formy aby bolo 2 cm vysoke.
dakujem za ochotu....

@zareaguj


Diskusia k téme

tothka
Ja by som použila 2 vajcia, 100g práškového cukru, 100g múky hladkej,
2 PL vody a 2 PL oleja a maličkú lyžičku pr.do prečiva, predpokladám že 26 cm formu myslíš tortovú formu.
smajliqa
a isto to nebude viac ako 2 cm???? radsej mensie ako 2, hlavne to nemoze byt viac :) dakujem
porzellanka
@smajliqa myslim, ze presnu vysku ti nik nezaruci, ono zavisi od velkosti vajec, od muky aj od truby, od toho, ako si vyslahala cesto... Povrch piskoty je dobre stiahnut, ak tam pojde nejaky krem a tym si upravis aj vysku. A z 1 vajca... neviem, ci by nebola prilis nizka.
dogagador
@smajliqa : ja by som dala 3 vajicka, 3 lyzice muky s kypriacim praskom do peciva ( 1/2 kavovej lyzicky ) a 3 lyzice cukru, drz sa zasady, kolko vajec, tolko lyzic muky, tolko lyzic cukru.
evanaaa
Aj ja by som bola skôr za dve vajcia, tri sa mi zdá veľa, ak robím zo 4 vajec, je to už dosť vysoké. A ozaj záleží aj od veľkosti vajec a iného.Sprav si jeden, ak ti nebude dobrý, iste ho nevyhodíš.
sovka62
Veď sa netráp, vysoký korpus predsa zrežeš bez problémov, horšie by bolo keby si upiekla nízky.
gaabinka
Môj zaručený recept je na 1vajce 2dkg kryšt. cukru a 3dkg múky. samozrejme trochu oleja (od oka:) a prášok do pečiva. Túto mierku mám od svojho perfektného profesora z hotelky, ktorý podľa tohto robil každý zákusok. Ak pridávate nejakú prísadu ako kakao, orechy a pod, treba počítať na 1vajce 2dky múky a zvyšné 1dkg je spomínaná prísada:)ja sama by som už inak ani piškótové cesto nerobila:)