Ahojte,viem každý ma svoj osvečeny recept na brndzove pirohy a chcem sa s vami podelit v tejto diskusii o ten môj.Doteraz som robievala pirohy podla klasickych receptov - muka,voda,sol alebo zemiaky,muka,sol,voda no po mojej prvej navšteve v piroharni som zýskala osvečený recept na pirohy - chutia inak ako tie zo zemiakoveho cesta. Ak chcete skúste,nutiť vam nejdem.A ak nahodou vyskúšate dajte mi vedieť ako ste obstáli.
Recept
suroviny : kysle mlieco (acidko,alebo nejake obycajne,je to na vás)
múka polohrubá a štipka soli
POSTUP : muku,mlieko vymiesime na cesto - v pomere 2:1 , ciže 2 diely múky a jeden diel mlieka. Dajte sol a vypracujte cesto.
Cesto bude aj na pohľad aj na dotyk iné ako tie na ktoré ste zvyknutý no nebojte sa vyskúšať nieco nove,možno dokonca niekto z vás tento recept pozna a použiva ho :)
A ešte maličkosť ak bude cesto tuhe pridajte par kvapiek vody ( napr.vychladnite krabicu od mlieka) :))
Diskusia k téme