Moj dedko to robi doma už dlhee roky to je taka palenka čo sa
doma vari snoralnej palenky a skaramelizovaneho cukru a potom ma
chut kramelu a je vyborna na zahriatie a zahnanie chripky tak či je
vhodne dat receptik?
Moj dedko to robi doma už dlhee roky to je taka palenka čo sa
doma vari snoralnej palenky a skaramelizovaneho cukru a potom ma
chut kramelu a je vyborna na zahriatie a zahnanie chripky tak či je
vhodne dat receptik?
Pila som uz aj taku s mastou ci slaninou ako @vini spomina, ale to mi nechutilo.
a receptik? tu je:
na roztopenej masti sa opraží pokrájaný cesnak, niekto ho nakrája najemno, niekto na väčšie kúsky - pridá sa cukor a takto sa to praží až kým cukor neskaramelizuje a zaleje sa to domácou pálenkou. niekto to ešte zvykne trocha rozriediť vodou ked mu je to velmi silné
-neviem či nie tažké na žalúdok.
varecha.pravda.sk/recepty/hriato-fotorecept/12162-recept....
varecha.pravda.sk/recepty/hriato-fotorecept/12438-recept....
Nepamätám si, že by ktokoľvek bol pripitý, (až občas pri večeri), tá zima a mastné jedlá to spálili.