Varenie

Perníčky - hľadám recept

sean - bez fotkysean, 24. novembra 2022

Kupujem tieto pernicky z K......u, su naozaj velmi chutne, makke, nepresladene s vybornou polevou.
Chcem vas poprosit, kto ich poznate, ci nemate recept na podobne, ako su na foto.
 eu.zonerama.com/foto431/Photo/9189615/357664081...

Dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
@sean , ak sa ti nikto neozve, daj si jednoducho hore do vyhľadávača "perníčky", možno si z tých receptov niečo aspoň podobné vyberieš.
fialka49
Milá sean, to, že si recept na tieto perníčky vypýtal každý, kto ich jedol, ma povzbudilo ponúknuť ti ho: 800g hladkej múky, 300g práškového cukru, 200g medu, 150g masla, 3 celé vajcia, 2 čajové lyžičky mletej škorice, 1 čajová lyžička mletých klinčekov, 1/2 čajovej lyžičky mletého anízu, 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny.
Všetko spolu zmiesime na polotuhé cesto - trošku si zamakáš, ale netreba nič pridávať na zriedenie cesta. Zakryjeme fóliou a necháme do druhého dňa stáť (aspoň 12 hodín). Potom cesto premiesime, rozdelíme si ho zhruba na 2 - 3 časti kvôli lepšej manipulácii pri vaľkaní. Z vyvaľkaného cesta na 3 - 4 mm hrubo vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na 200°C asi 10 min., sledovať a nespáliť.
Vychladnuté zliepame lekvárom, najlepšie slivkovým a potom máčame v čokoláde alebo iba bez zliepania máčame v čokoláde. Sú hneď mäkké. Pozn.: ja si meliem klinčeky, aníz a trošku fenyklu, ale možno by stačilo použiť 2 -3 čajové lyžičky perníkového korenia z obchodu. Podľa tohto receptu pečiem asi 40 rokov hocikedy v priebehu roka.