Varenie

Pečienkové lokše

jody - fotkajody, 4. januára 2013

Poprosím o recepty na najlepšiu, najodskúšanejšiu, najvýnimočnejšiu pečeňovú plnku do lokší... :-) Vopred ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
@jody !!! nechce sa mi verit , ze ty hladas takyto recept ! Ved ako ta poznam z Varechy , tak ty si jedna z najkreativnejsich kucharok co poznam a napadov mas aj na rozdavanie :-) Aby si ma pochopila : to je poklona a nie kritika a vyryvanie :-)
sovka62
@jody , na tie najsamlepšie potrebuješ pečeň z vykŕmenej husi a husaciu masť. Masť roztopíš v kastróliku, nie rozohriať, len na vlažno, nemá sa pražiť, v horúcej masti by sa z pečene začal vytápať tuk a zostala by suchá a tvrdá. Potom do nej vložíš pečeň, masti musí byť toľko, aby bola pečeň ponorená. Teplotu trochu zvýšiš a pomaličky pečeň upečieš.
Potom už len na masti, v ktorej sa pečeň pražila usmažíš cibuľu, pečeň roztlačíš vidličkou, pridáš k masti a cibuli, osolíš a hotovo, môžeš natierať.
evanaaa
No,@babidka , asi už vyskúšala všetko a prejedla sa toho. @jody , pre mňa je najlepšia práve tá najjednoduchšia - pečeň ( hocaká) pokrájanáa podusená na cibuľke posypanej červ.mletou paprikou. Ale ty asi hľadáš ozaj niečo špeciálne, snáď ti niekto poradí.
evanaaa
Vidím @sovka , že sme spolu písali, aj tak by som si to predstavovala, proste jednoducho.
tiginko
teba neučili doma @saguska pred cca 60 rokmi, že na jedlo sa nehovorí ani fuj, ani brrrr?? Asi nevieš čo je dobré, pečienkové lokše sú mňaaam :-) :-)
rela
@tiginko , plne s Tebou súhlasím. Škoda, že tá dobrota dá tak veľa práce.
anene
Pridávam sa k "Sovke" to je najlepšia náplň do lokší, ale keď je husacia pečeň dosť drahá, dá sa použíť aj kuracia, najlepšie chladená ale pripravená v kačacej, alebo husacej masti. Ja mám možnosť kúpiť čerstvé kuracie pečienky, samozrejme drakšie, ale z chovu výbehového, sú pekné bledé.
jody
ďakujem všetkým za recepty, priznávam sa, ešte nikdy som lokše nerobila, nieto ešte plnené, tak sa chystám... :-)