@jody !!! nechce sa mi verit , ze ty hladas takyto recept ! Ved ako ta poznam z Varechy , tak ty si jedna z najkreativnejsich kucharok co poznam a napadov mas aj na rozdavanie :-) Aby si ma pochopila : to je poklona a nie kritika a vyryvanie :-)
@jody , na tie najsamlepšie potrebuješ pečeň z vykŕmenej husi a husaciu masť. Masť roztopíš v kastróliku, nie rozohriať, len na vlažno, nemá sa pražiť, v horúcej masti by sa z pečene začal vytápať tuk a zostala by suchá a tvrdá. Potom do nej vložíš pečeň, masti musí byť toľko, aby bola pečeň ponorená. Teplotu trochu zvýšiš a pomaličky pečeň upečieš.
Potom už len na masti, v ktorej sa pečeň pražila usmažíš cibuľu, pečeň roztlačíš vidličkou, pridáš k masti a cibuli, osolíš a hotovo, môžeš natierať.
No,@babidka , asi už vyskúšala všetko a prejedla sa toho. @jody , pre mňa je najlepšia práve tá najjednoduchšia - pečeň ( hocaká) pokrájanáa podusená na cibuľke posypanej červ.mletou paprikou. Ale ty asi hľadáš ozaj niečo špeciálne, snáď ti niekto poradí.
Pridávam sa k "Sovke" to je najlepšia náplň do lokší, ale keď je husacia pečeň dosť drahá, dá sa použíť aj kuracia, najlepšie chladená ale pripravená v kačacej, alebo husacej masti. Ja mám možnosť kúpiť čerstvé kuracie pečienky, samozrejme drakšie, ale z chovu výbehového, sú pekné bledé.
Potom už len na masti, v ktorej sa pečeň pražila usmažíš cibuľu, pečeň roztlačíš vidličkou, pridáš k masti a cibuli, osolíš a hotovo, môžeš natierať.