Rôzne

Pečena tekvica

kanka - bez fotkykanka, 10. septembra 2014

Diskusia k téme

kanka
Tak dnes som po prvy krat upiekla maslovu tekvicu a som nadšena!Proste je to mnamky,urobila som si smotanovy dip a zjedla som to ako hranolky,no bolo to ovela lepšie a lahodnejšie,odporučam vyskušat,u mna to vyhralo na celej čiare!
smajliqa
no a keby si pridala recept???
ci to len si mam nakrajat tekvicu ako hranolky a uprazit v oleji? ci?
smejkad
pise, ze upiekla
ja som tam nebola, tak neviem ako ju robila @kanka , ale mam odskusanu cukinu nakrajanu na platky, osolenu a ked pusti stavu, len ju dat na plech - suchy alebo vymasteny, komu ako chuti a potom upecenu v rure
a je to mnamka, aj ked od hranoliek ma daleko :-)
a vyborny je k tomu nejaky cesnakovy alebo iny pikantny dip :-)
pipnat
ja som sa tiež zamilovala do pečenej tekvice hokkaido - umyjem, nakrájam na väčšie kusy, pokvapkám kokosovým olejom, trošku posolím a dám na cca 20 min upiecť pri 200 st. Chutí mi ako mix pečených gaštanov (ktoré MILUJEM) a zemiakov. Skúsila som pridať aj sladkú mletú papriku, mleté č. korenie a cesnak, ale to už zabilo tú úžasnú chuť tekvice, aj keď aj to bolo chuťovo výborné. Kúsok pečenej tekvice som si odložila, po vychladnutí popučila vidličkou pridala kocku lučiny, trošku masla, dochutila a bola výborná nátierka na raňajšiu hrianku:)