Varenie

Pečená plnená paprika

ajuschka - fotkaajuschka, 13. decembra 2011

Ahojte varecháči,

dnes mám chuť na zmenu a tak sa trtoším po internete a hľadám čo by som tak na večeru...
V hlave mám niečo ako:
pečené papriky, vytreté cesnakom, a naplnené kúskami bravčového, cibuľkou, slaninkou a domácim syrom. K tomu by to chcelo pečené zemiačky (len tie dlho trvajú....) a trošku bešamelíku navrch na zjemnenie...
Myslíte, že táto kombinácia vnútri papriky môže fungovať?

čo by ste tam doplnili / zmenili aby sme to dotiahli k dokonalosti?
bohužiaľ, huby akéhokoľvek druhu sú vylúčené, olivy takisto :(

ďakujem za každý tip :)

@zareaguj


Diskusia k téme

2010
Hmm, poskladaj a pridaj,vyskusaj nic sa nestane, urob Slovensku fuziu...
Pecena paprika je bezna okolo Stredozemneho mora, toto sme robili Marocku verziu.


vierik
Ja robievam plnenú papriku takto:zelená paprika,udený syr,oravská slanina,šunková alebo dietná saláma.
Zelenú papriku si vyčistím ako na plnenie,syr,salámu a slaninku si nakrájam na pásiky a týmto plním papriky striedavo.Vrch papriky prikryjem klobúčikom pariky.Dá sa piecť aj v rúre,alebo za občasného obracania opekám prikryté na panvici.Je to býborná rýchlovka.
ajuschka
@2010 boze to je geniaaaalne!! som taka hladna ze rovno letim do ptravin kupit si nieco na obed, aby som sa tu nezblaznila :)
prosim mas recept na tuto marocku verziu aj tu na vareche?
rada sa necham inspirovat ;)

@vierik , ano, toto je znama verzia, len ja by som nechcela ist do uplne slovenskej :)
ja stredomorie rada, len ho trosku pozmenim :)
ajuschka
@enerrgizer :) ano ano tento som citala, vyzera vyborne, len poloviciak pecienky nerad. nevadi, schovam si ked budem slamena vdova :) chi
tinca
@ajuschka ja robievam úplne jednoducho rcp mám od kamošky prekrojiť papriky na poly naspodok bylinky aké máš rada a na to kus syra s modrou plesňou. Nesolí sa syr je slaný, no a k tomu si robím dresing cesnakový z jogurtu-mňamka a rýchlovka
babidka
myslim , ze by si to mala skusit :-) masko radsej pomlete alebo nasekane nadrobno aby sa stihlo uvarit .Moze to byt nahodou uplne ohromne "jeditelne" .Alebo - ak mas trosku uvareneho ci upeceneho maska /napr.zvysky grilovaneho ci peceneho kuriatka/ tak to bude taka rychlejsia verzia . Drzim palce a napis , ako si dopadla :-)))
ajuschka
No tak vazeni :D
pre nedostatok casu - prisla som neskoro domov, som spravila taku vyyyrazne okliestenu verziu, ale napapali sme sa aj tak. Papriky som vytrela popucenym cesnakom s troskou oleja, a napchala som do nich struhany syr zmiesany s oreganom a vajickom, aby to drzalo pokope. navrch som naukladala slaninku, a len tak dala piect. Ostalo mi este trosku plnky, tak som do pekacika vtesnala krajec chleba natrety tym zvyskom, a navrch tiez poukladala slaninku. K tomu bola len zemiakova kasa, lebo zemiaky sa pecu prilis dlho, kasa je rychlejsia.
Kazdopadne, troska syra z paprik vytiekla do pekacika, aj s olejom z paprik a krasne podmastila aj ten chlebik, takze bol chrumkavy, ale nie kamenny. vonalo uuuzasne, a dokonca to s chutou spapal aj poloviciak, ktory inak cokolvek zabalene v zelenine nema rad. Pretrvava tu fobia z plneneho kapustneho listu, co je inak aj moja nocna mora :)

Nabuduce budem piect papricky cez vikend, to budem mat dost casu a aj sa s tym poriadne pohram :)
ajuschka
@babidka , este tebe som chcela odpovedat :)
masko by som davala nakrajane, ale neplnila by som papriky surovym, ale uz pekne osmazenym a okorenenym. k tomu by som ostatne veci pridala tak "na sypko", aby sa spojili az pri peceni tym ze sa syrik roztecie a tak :) to moze byt uuuuuzasna basta :)
2010
@ajuschka , v azii robia "trochu" inac, tam ich vyprazia... a strcia plnku do feferoniek.


rea1
ja ich robievam takto: papriku (mierne stiplava je lepsia) pozdlzne nakrojim ale nerozkrojim, len v nej vlastne spravim co najdlhsi otvor. jadierka vyberiem iba trochu, niekedy vobec, nam neprekazaju. a do toho otvoru natlacim bambino alebo hocijaky iny crievkovy alebo trojuholnikovy natieraci syr, niekedy miesto neho dam bryndzu. a do tej "plnky" nastrkam kusky sunky, salamu, prerastenu slaninku alebo konieska klobasy, ako ma kto chut. ak masko vytrca z papriky von, nevadi. a takto to dam upiect. s cerstvym chlebom je to uplna manna nebeska. :-))
hubata
Ešte pridám takýto úsporný recept: vyvarené mäso z polievky pomeliem, pridám trochu udusenej ryže, cesnak, vajíčko, okorením a osolím. Naplním povarené papriky, uložím ich na pomastený pekáčik a upečiem. K tomu pyré, rajčinový šalát, s chlebom alebo s nejakou omáčkou a knedľou.

Ako rýchlo upiecť zemiaky? Vo woku: umyjem zemiaky kefkou, (alebo ich obielim), reznou stranou uložím na pomastený wok, osolím (môže sa dať korenie, rasca, paprika, zázvor a pod.). Podlejem trochou vody a upečiem. Ak je wok malý pre viac osôb, urobím ešte na jednej teflonovej panvici. V podstate ide o to, aby sa zemiaky najprv udusili a potom pekne do chrumkava upiekli. Je to rýchlo hotové, v rúre to trvá dlho a ak plech nie je teflonový, tak vlastne to najchutnejšie (kôrka) zostane pripečené na plechu.