Ahojte varecháči,
dnes mám chuť na zmenu a tak sa trtoším po internete a hľadám čo by som tak na večeru...
V hlave mám niečo ako:
pečené papriky, vytreté cesnakom, a naplnené kúskami bravčového, cibuľkou, slaninkou a domácim syrom. K tomu by to chcelo pečené zemiačky (len tie dlho trvajú....) a trošku bešamelíku navrch na zjemnenie...
Myslíte, že táto kombinácia vnútri papriky môže fungovať?
čo by ste tam doplnili / zmenili aby sme to dotiahli k dokonalosti?
bohužiaľ, huby akéhokoľvek druhu sú vylúčené, olivy takisto :(
ďakujem za každý tip :)
Pecena paprika je bezna okolo Stredozemneho mora, toto sme robili Marocku verziu.
Zelenú papriku si vyčistím ako na plnenie,syr,salámu a slaninku si nakrájam na pásiky a týmto plním papriky striedavo.Vrch papriky prikryjem klobúčikom pariky.Dá sa piecť aj v rúre,alebo za občasného obracania opekám prikryté na panvici.Je to býborná rýchlovka.
prosim mas recept na tuto marocku verziu aj tu na vareche?
rada sa necham inspirovat ;)
@vierik , ano, toto je znama verzia, len ja by som nechcela ist do uplne slovenskej :)
ja stredomorie rada, len ho trosku pozmenim :)
varecha.pravda.sk/recepty/pecena-paprika-a-kuracie-pecien...
pre nedostatok casu - prisla som neskoro domov, som spravila taku vyyyrazne okliestenu verziu, ale napapali sme sa aj tak. Papriky som vytrela popucenym cesnakom s troskou oleja, a napchala som do nich struhany syr zmiesany s oreganom a vajickom, aby to drzalo pokope. navrch som naukladala slaninku, a len tak dala piect. Ostalo mi este trosku plnky, tak som do pekacika vtesnala krajec chleba natrety tym zvyskom, a navrch tiez poukladala slaninku. K tomu bola len zemiakova kasa, lebo zemiaky sa pecu prilis dlho, kasa je rychlejsia.
Kazdopadne, troska syra z paprik vytiekla do pekacika, aj s olejom z paprik a krasne podmastila aj ten chlebik, takze bol chrumkavy, ale nie kamenny. vonalo uuuzasne, a dokonca to s chutou spapal aj poloviciak, ktory inak cokolvek zabalene v zelenine nema rad. Pretrvava tu fobia z plneneho kapustneho listu, co je inak aj moja nocna mora :)
Nabuduce budem piect papricky cez vikend, to budem mat dost casu a aj sa s tym poriadne pohram :)
masko by som davala nakrajane, ale neplnila by som papriky surovym, ale uz pekne osmazenym a okorenenym. k tomu by som ostatne veci pridala tak "na sypko", aby sa spojili az pri peceni tym ze sa syrik roztecie a tak :) to moze byt uuuuuzasna basta :)
Ako rýchlo upiecť zemiaky? Vo woku: umyjem zemiaky kefkou, (alebo ich obielim), reznou stranou uložím na pomastený wok, osolím (môže sa dať korenie, rasca, paprika, zázvor a pod.). Podlejem trochou vody a upečiem. Ak je wok malý pre viac osôb, urobím ešte na jednej teflonovej panvici. V podstate ide o to, aby sa zemiaky najprv udusili a potom pekne do chrumkava upiekli. Je to rýchlo hotové, v rúre to trvá dlho a ak plech nie je teflonový, tak vlastne to najchutnejšie (kôrka) zostane pripečené na plechu.