Mili Varecháči, rozhodla som sa na Vianoce piecť plnenú morku. Nikdy som ju nepiekla. Poprosim vás o vzácne skúsenosti a recepty vami vyskúšané. Nechcem velkú morku, kupim tak okolo 3 kg?
@zareagujMili Varecháči, rozhodla som sa na Vianoce piecť plnenú morku. Nikdy som ju nepiekla. Poprosim vás o vzácne skúsenosti a recepty vami vyskúšané. Nechcem velkú morku, kupim tak okolo 3 kg?
@zareaguj
a toto je recept spomínaný v diskusii, ktorý vyzerá veľmi dobre varecha.pravda.sk/recepty/morka-a-la-berend/23101-recept....
držím palce, nech sa podarí.
neviem či kúpiš 3kg, ale v obchode je všetko možné, ja chovám každý druhý rok a keby mala teraz tri kilo, tak by niečo s ňou bolo. V tejto dobe tak 6kg a viac. Ale aby si nemala nudné plnenie a pre inšpiráciu pozri Vianoce s Mr. Beanom. A teraz vážne my ich zvyčajne porcujeme a pečieme s akože plnkou na boku, alebo v druhom pekáči,
je to praktickejšie- nemusím kŕmiť psov morčacinou /kto by to zjedol/ a nemáme americký sporák...
Na 1 kg masa sa doporucuje piect MAX do 40 min /morka sa pecie pomaly/. nie je to ozaj velky zazrak, pecte ju tak ako hus alebo kacku, poslednych 25 minut dopekat, aby sa koza krasne upiekla do chrumkava a vtedy je potrebne ju niekolkokrat polievat. dolezite je nasolit ju dobre aj zvnutra na zaciatku /nie ju drzat hodiny v roztoku so solou/.
My mame najradsej len vypek na polievanie nie ich gravy /tj, ze s doliatkom vody, mukou alebo skrobom urobite z vypeku hustejsi maglajz/.
My uz mame po Thanksgiving, ak sa rozhodne moja nevesta piect ju na Vianocny sviatok, ak nahodou dnes nase kucharky z USA nepridaju postup tak nafotim a pridam.