Kuchyňa a vybavenie

Parný hrniec

jena - bez fotkyjena, 24. februára 2016

Prosím, varecháči o skúsenosti s parným hrncom. Oplatí sa kúpiť? Ako chutí jedlo?
Ďakujem!

@zareaguj


Diskusia k téme

doktorina
Parny hrniec je velmi dobra vec,len treba prist na to co a ako s nim.da sa povedat ze vsetko co sa chysta vo vode,sa da pripravit aj v parnom hrnci.Na chut jedla si treba zvyknut......mne osobne z neho jedlo velmi chuti.....ale pre mnohych je to sila zvyku.
gabrielik
ja robim v parnom hrnci zeleninu ako prilohu alebo zemiaky na zemiakovú kašu ale robila som už aj parené buchty :) 25 kusov naraz a boli všetky rovnomerne krasne naparené :)
lekorica
Tiež som s parným hrncom spokojná, robila som už aj knedele a boli krásne nadýchané. ;-)
bubaya
To malokto vie, ale parny hrniec ma hrube dno a v hrnci sa da vyborne robit maso narychlo bez tuku. Ja som to objavila v receptoch k hrncu. Na rozpaleny hrniec polozite kus masa. Ked sa da odlepit obratite ho, hrniec zavriete, odstavite z ohna a nechate podla toho, ako prepecene maso chcete. Maso pusti stavu, do tej date maslo a mate aj na poliate.
Druhy recept - zelenina vo vlastnej stave -
Poukladate zeleninu - najtvrdsie na spodok. Hrniec zavriete, zohrejete tak, aby ste este na pokrievke udrzali ruku - cca 70 stupnov, odstavite z plamena a nechate 20 minut postat.
Inac je parny hrniec super vec, na vsetko, co treba dlho varit, oplati sa.
hadanka
Dostala som ho a dlho mi bol nanic...potom som skusila knedlu,parene buchty a bolo rozhodnute..Vidis,co sa deje , jedlo je preparene a chutne..Bezne robim zeleninu, je to setrnejsia priprava...Necakaj,ze to kupis kvoli skvelej chuti. Jednoducho jedlo bude mat svoju prirodzenu chut,ale je to velmi praktocky pomocnik a priprava je pre suroviny setrnejsia ako skvarenie v hrnci. Skusala som ryzu, krupy...vyborne. Ostatne-zelenina a spol je makke a pritom sa ti vitaminy nevyvaria do vody,ktoru bezne pri vareni vylejes... tak tolko odo mna :-)
ivkamatko
Tiež som mala parný hrniec len zabalený v krabici, raz som skúsila a je to môj veľký pomocník. Robím v ňom buchty, knedle, ktoré sa mi nikdy predtým nepodarili. Chystám sa aj na ryžu a zeleninu
hlufko
ja si myslim,ze je to velmi dobra investicia,setri cas a energie.. jedlo si zachova svoju chut a vonu,mam to vyskusane na mase,len som ho tam vlozil bez korenin a soli na 15 minut a bolo fantasticke,ma to svoju chut,ale samozrejme v nom varim vsetko mozne a nedam na neho dopustit.. vrelo odporucam,len s nim treba narabat opatrne,krstna mala polievku po celej kuchyni.. =D
kimlo
Nemýlite si tu v niektorých príspevkoch parný hrniec s tlakovým?
ives77
zdravím,vedeli by ste mi pomôcť pls? mám parný hrniec tefal vc 100630 vždy som v nom varila a bez problemov,dnes som ho zapla a vkuse mi píska a blika to červené svetielko ,voda je tak ja neviem prečo ešte môže pípkať neviete mi pomôcť prosím? vdaka Iva