Varenie

Parný hrniec

mantuska - bez fotkymantuska, 23. júla 2015

Ahojte, aké máte skúsenosti s parnými hrncami ? Chcem si kúpiť
parný hrniec a využívala by som ho najma na parenie kysnutého
cesta / buchty, knedlík/ dá sa to?

@zareaguj


Diskusia k téme

micanela
ja mam od Tescoma hrniec s nadstavcom na varenie v pare a bohate staci - chcela som klasicky parny hrniec ale v minikuchynke by zabral velmi vela miesta a pre jedneho je to asi aj zbytocne

buchty a knedliky nemozem takze v tom ti zial neporadim, ja to pouzivam na zeleninu

1x vini55
sylvia267
ja mám Tefal Vitamine plus, skúšala som aj knedľu, bola výborná. Mäso, zelenina, ryža... všetko ok. Len je pre nás malý.... Keďže mám väčšiu rodinu, prešla som na keramický riad a som úplne spokojná. A môj Tefalko už asi dva roky odpočíva v pivnici s ostatnými kuchynskými kamarátmi ako je pekárnička či odšťavovač ;-) . Myslím, že vložka na parenie alebo nástavec do klasického hrnca sú praktickejší pomocníci.
ubka
@evusik ,krásny hrniec máš, úplne si ma navnadila :-)viem si predstaviť prípravu jedla iba v ňom, ale čo s ostatnými? ..som maniak na pekné a praktické veci v kuchyni.
Co v ňom všetko pripravujes?..aj niečo mäsove? Vďaka.
nadia56
@mantuska ,parny hrniec je naozaj vyborna vec, okrem varenia-parenia ja v nom dokonca aj prihrievam jedlo, maso na stave, ryzu, zemiaky, knedle, zemlovku...no, co je navarene, neprihori, netreba pri tom stat a sam sa vypne, pridavam link s receptami a info pre inspiraciu :-)
 diskuse.dama.cz/komunita.php?d=7185...

je tu aj diskusia na tuto temu, pohladaj ak mas zaujem, pa
marcel83
@drobcova Evka ;-) My tak isto potierame olejom a okrem stareho sposobu parenia knediel/buchiet (od babky na rozkladacom AL paraku) sme zatial nenasli. Marcel.
micanela
@evusik - uz som si to niekolkokrat otvorila len kvoli tej fotke, ten hrniec je tak nadherny az ma svrbi ruka objednat ho - ale svoju minikuchynku nenafuknem a pre jednu osobu sa to asi naozaj neoplati
olinecka
Tak ja som si kúpila hrniec na parenie zeleniny v Kinekus ,odporúčam ,som s nim spokojná buchty,menšia knedla,zelenina súper.Odporúčam si zaobstarať takúto pomoc do kuchyne,dosiaľ som buchty,knedlu,zeleninu parila na paračiku,ktorý bežne kúpiť v domácich potrebách.
evusik
@micanela priestor je veľký problém... u mňa tak skončila pekárnička, najskôr na vrchnej polici, potom na samej spodnej a nakoniec skončila u dcéry a vôbec mi nechýba... parný hrniec je výborná vec vtedy keď varím celý obed alebo v ňom robím zemiaky v šupe na šalát ale len keď robím viac... keď sme len dvaja a ja potrebujem napariť len zeleninu, tak to robím na sporáku v malom paráčiku, lebo je to ekonomickejšie a hlavne rýchlejšie... určite si treba kúpu parného hrnca dobre rozmyslieť...
kvetinka01
ja mam parný hrniec kupený v lidli, a som velmi spokojná,kysnutá knedla, zelenina aj mäso je super, odporúčam