Varenie

Parene buchty

ajuska155 - fotkaajuska155, 4. apríla 2011

Chcem sa opýtať či je vhodné na buchty na pare použiť aj hladkú múku alebo nie ?

@zareaguj


Diskusia k téme

kucharronald
Ja používam zásadne len hrubú múku :) Ale neviem, či by to bolo ono s hladkou múkou....chuť by bola iná...
ajuska155
o hrubej som este nepočula vačšinou vídať polohrubú , ono je to asi rôzne všade :D
mata3636
z hladkej nie, najlepšie sú, aspoň podľa mojich skúseností, z hrubej. z polohrubej zvyknú spľasnúť a sú také mazľavejšie.
kucharronald
Asi hej, lebo zvyčajne parené buchty robím vtedy, ak z cesta na knedľu vyjde viac cesta, a vtedy si spravím buchty :)) ALe ja som si už zvykol, ja robím z hrubej :)
ailuj82
ja hrubú múku skoro nepoužívam. Knedľu aj buchty robím z polohrubej a hladkej v pomere cca 3:1. Zatiaľ sa mi vždy podarili :D
vierik
Ja robím aj knedľu aj parené buchty,výlučne z polohrubej a nikdy mi nespľasli...
mata3636
je to o tom, čo komu zapasuje. ja som skúšala niekoľko rcp z polohrubej múky a nikdy to nebolo ono. stále mi spľasli. aj som pomiešala hrubú s polohrubou a aj tak to nebolo "pravé orechové". tak robím len z hrubej a vždy sa mi podaria. chce to len skúšať, vychytať muchy a potom si to aj zapamätať do budúcna. čo ja niekedy zabudnem a potom na seba nadávam :))
marianna76
ja robím z hladkej a tiež nespľasnú, asi podľa receptu, robievam v parnom hrnci
michsamant
robim buchty z muky maida (indicka muka) a je biela a da sa prirovnat asi k nasej hladkje 00. buchty su pekne, dobre a nesplasnu.
drobcek19
Moja mama aj ja robim s polohrubej ake ked chybaka tak miesala s hladkou a kef vibec nemala polohrubu tsk miesala hladku s hrubou a vzdy boli dobre, ja to tiez tak praktizujem a.kedze v irsku nemam vzdy polohrubu miesam hladku s irskou semolinou
hubata
A aké ideš robiť? Nejdeš robiť tie z Varechy s tou pripečenou kôrečkou? Šupni sem jednu ale dobre omakovenú........ a mne je jedno z akej múky bude.
sovka62
Viac varecháčok, ktoré žijú v zahraniči, kde polohrubú ani hrubú múku nemajú písalo, že robia z hladkej a sú dobré. Asi treba len trafiť správnu hustotu cesta. A po vytiahnutí z pary buchty treba pichnúť vidličku, aby nespľasli.
ajuska155
dakujem krásne za rady vyskúšam a šupnem sem fotorecept z hladkej múky a @hubata tebe rovno poslem expresom ak sa podaria :D:D
nadia56
JA TIEZ ROBIM LEN Z HLADKEJ MUKY /HRUBA A POLOHRUBA MUKA JE TU DOSTAT LEN V PREDAJNIACH KTORE SA SPECIALIZUJU NA EUROPSKY TOVAR / A PARIM V PARNOM HRNCI, ZATIAL SA MI VZDY VYDARILI, PEKNY DEN VSETKYM:-)
budim
mne spľasli iba vtedy, keď bolo cesto pririedke alebo mi ich sparená voda pri odkrývaní pokvapkala, lebo naozaj je v zahraničí nemožné nájsť polohrubú, či hrubú múku - majú iné značenie, ale ako som kúpila iné, tie tiež vyzerajú ako hladká, napr. tu vo Francúzsku sa všade používa múka typu T55

už niekto skúšal robiť buchty z kukuričnej krupice?
jeka
podľa mňa sa dá aj z hladkej ,hlavne ked mám kúpenu polohrubu múku v tesco obale...
kuchticka
U nas robime iba z hladkej a nespalsnu, ked sa vytiahnu vcas a prepichnu ostrym predmetom - pouzivam ostre spejle alebo paratko.
betka11
ja robím s polhr.múky a z rastilinným mliekom a nesplasnú,v pare nechám 7-8 min.,záleži to na kvalite múky,ak má múka málo lepku tak je cesto nekvalitné a je jedno či je taká alebo oná,to mi vysvetloval známi ktorý je pekár v pekárni a bavili sme sa prečo je niekedy taký nekvalitný
kucharinka1812
Ja robím také trochu zvláštne a miešam hladkú, polohrubú a hrubú múku v pomnere 1:1:1. Tak ma to naučila moja babka a sú výborné
adelka82
Ja robievam z múky Babičkina voľba na kysnuté cesto. Ani neviem či je to hladká alebo polohrubá. Zvykla som si na toto označenie a používam múku podľa toho, či robím kysnuté cesto, torty alebo jamné pečivo