Prosím, nemáte niekto dobrý recept na paradajkovú salsu, najlepšie hot salsu ?
Jeden recept som si už našla, ale ide tam dosť cuminu a ten nemám, zrejme nemajú na mysli kmín.
Diskusie
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 6 najnovší komentár 25. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 4 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 405 najnovší komentár dnes 17:38
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 405 najnovší komentár dnes 17:38
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 6 najnovší komentár 25. decembra 2024
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 13 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 247 najnovší komentár dnes 17:38
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 4 najnovší komentár 25. decembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Nepečené datľovo-čokoládové bonbóny VIDEO
- Chcete si urýchliť pečenie vanilkových rožkov? Super tip, ako ich urobiť raz-dva VIDEO
- Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky VIDEO
- Toto sú stálice: 10 najlepších klasických koláčov a zákuskov na vianočné sviatky. Sú tu aj tie vaše?
- Linecké koláčiky: Prezradíme vám najlepší recept aj fintu, ako z jedného cesta urobiť 7 druhov vianočného pečiva
- Rokmi overené: 10 receptov na vianočné plnené oriešky, ktoré piekli už naše babky
- Orechové, karamelové aj čokoládové: Najchutnejšie plnené vianočné košíčky pre každý jazýček
- Budú vítané: Syrové, tvarohové, bryndzové aj lacné. 11x slané drobné pečivo na vianočné sviatky
- Cukrárske tajomstvo: Ako zvyknete rozpúšťať čokoládu? Na tento dôležitý fakt určite nezabudnite!
- Šuhajdy, grilážky, guľky: 10 tradičných nepečených vianočných cukroviniek. Toto sú hity každých sviatkov
Dorobím lečo a idem na to.
už som ju robila a chystám sa tento rok zas. Názov v knihe, ktorú mám je: Salsa pizzaiola - talianska rajčinovo - cesnaková omáčka
2 cibule a 2 strúčiky cesnaku, očistiť a nakrájať nadrobno. Opiecť cibuľu na 3 PL oleja olivového, do sklovita, potom cesnak pridať a ešte asi 2 minuty opekať.
Píšu tu , že 600 g lúpaných rajčín a 10 PL rajčinového pretlaku, ale dá sa prispôsobiť rajčiny, asi 650 - 700 g, najlepšie by som dala olúpaných. tieto rajčiny pridať k cibuli a cesnaku a tiež aj 1 čl sušeného oregána, 1 PL čerstvej posekanej bazalky, 1 bobkový list, 2 čl cukru, 1 čl soli, 2x na hrot noža čierne korenie, a ak chceš pikantné tak asi aj feferonku dajakú. Necháme zovrieť a za častého miešania , asi podľa hrnca, aké má dno, v otvorenom hrnci varíme asi 1 hodinu. po uvarení má mať pastovitú konzistenciu, Nakoniec bobkový list vyberieme a ochutíme si ešte.
Ja som takúto robila už dávno a hneď sme ju spotrebovali. Píšu tu , že v mrazáku vydrží aj 4 mesiace. Ale na sterilizáciu by som asi tých 20 min na 85.
Naozaj - bude chutiť.
som tiež podliala olivovým olejom , večer som dávala do fliaš a nevedela som prísť na recept dochutiť , PC som nemala nemohla som sa dopátrať ako to dochutiť, no čo tak som išla si nastrihať čo mám , bazalku fialovú,zelenú,oregano,rozmarín , to čo som zliala olej z plechov dala som do hrnčeka a nechala tie byliny prerieť v tom oleji dochutila ešte korením na grilovanú zeleninu,uvidím akú to bude mať chuť po odležaní , ale zatiaľ máme dosť v záhrade rajčín aj paprík nebude problém si to znovu zopakovať. Ináč @ @ sjuz je v zeleninových dochucovadlách doma , určite aj ona by dala radu :-))