Prosím, nemáte niekto dobrý recept na paradajkovú salsu, najlepšie hot salsu ?
Jeden recept som si už našla, ale ide tam dosť cuminu a ten nemám, zrejme nemajú na mysli kmín.
Prosím, nemáte niekto dobrý recept na paradajkovú salsu, najlepšie hot salsu ?
Jeden recept som si už našla, ale ide tam dosť cuminu a ten nemám, zrejme nemajú na mysli kmín.
Dorobím lečo a idem na to.
už som ju robila a chystám sa tento rok zas. Názov v knihe, ktorú mám je: Salsa pizzaiola - talianska rajčinovo - cesnaková omáčka
2 cibule a 2 strúčiky cesnaku, očistiť a nakrájať nadrobno. Opiecť cibuľu na 3 PL oleja olivového, do sklovita, potom cesnak pridať a ešte asi 2 minuty opekať.
Píšu tu , že 600 g lúpaných rajčín a 10 PL rajčinového pretlaku, ale dá sa prispôsobiť rajčiny, asi 650 - 700 g, najlepšie by som dala olúpaných. tieto rajčiny pridať k cibuli a cesnaku a tiež aj 1 čl sušeného oregána, 1 PL čerstvej posekanej bazalky, 1 bobkový list, 2 čl cukru, 1 čl soli, 2x na hrot noža čierne korenie, a ak chceš pikantné tak asi aj feferonku dajakú. Necháme zovrieť a za častého miešania , asi podľa hrnca, aké má dno, v otvorenom hrnci varíme asi 1 hodinu. po uvarení má mať pastovitú konzistenciu, Nakoniec bobkový list vyberieme a ochutíme si ešte.
Ja som takúto robila už dávno a hneď sme ju spotrebovali. Píšu tu , že v mrazáku vydrží aj 4 mesiace. Ale na sterilizáciu by som asi tých 20 min na 85.
Naozaj - bude chutiť.
som tiež podliala olivovým olejom , večer som dávala do fliaš a nevedela som prísť na recept dochutiť , PC som nemala nemohla som sa dopátrať ako to dochutiť, no čo tak som išla si nastrihať čo mám , bazalku fialovú,zelenú,oregano,rozmarín , to čo som zliala olej z plechov dala som do hrnčeka a nechala tie byliny prerieť v tom oleji dochutila ešte korením na grilovanú zeleninu,uvidím akú to bude mať chuť po odležaní , ale zatiaľ máme dosť v záhrade rajčín aj paprík nebude problém si to znovu zopakovať. Ináč @ @ sjuz je v zeleninových dochucovadlách doma , určite aj ona by dala radu :-))