Prosím, nemáte niekto dobrý recept na paradajkovú salsu, najlepšie hot salsu ?
Jeden recept som si už našla, ale ide tam dosť cuminu a ten nemám, zrejme nemajú na mysli kmín.
Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 135 najnovší komentár teraz
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár 22. novembra 2025
- Rasto147: Šípkové víno 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 1079 najnovší komentár 1. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 135 najnovší komentár teraz
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 1079 najnovší komentár 1. decembra 2025
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár 22. novembra 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 10 najnovší komentár 14. novembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 464 najnovší komentár 1. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 135 najnovší komentár teraz
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 22. novembra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Zabudnite na hubky a kefky. S týmto trikom bude ponorný mixér čistý za pár sekúnd VIDEO -
Slané krekry z pár surovín, ktoré zvládne upiecť aj začiatočník VIDEO -
Jednoduché zemiakové placky VIDEO -
Rýchly segedín s mletým mäsom VIDEO -
Tvarohovo-makový koláč s mandarínkami VIDEO -
„Pošťastilo“ sa vám pripáliť omáčku? Takto ju ešte môžete zachrániť VIDEO -
Nemáte poruke košík na nakrájaný chlieb? Poskladajte si ho z utierky! VIDEO
-
Mesiac do Vianoc: 15 najklikanejších sladkých receptov minulých sviatkov -
Čo variť tento týždeň: 14 inšpirácií na obedy a večere počas pracovných dní aj na prvý adventný víkend -
12x pudingový koláč: Upečte si kysnutý závin, prešívanú deku alebo rezy macocha -
11 hrnčekových receptov: Bábovka, muffiny, buchty, medovníky aj krémové zákusky, ktoré upečiete aj bez váhy -
Známe aj nové: Knedlo-vepřo-zelo, výpečky aj segedín. 11 receptov na nedeľný obed s hlávkovou kapustou -
TOP rebríček: 15 najlepších novembrových videí, to je predzvesť Vianoc aj recepty na všedné dni -
Vidlička, tĺčik aj dečka po babke: Tieto recepty vám ukážu, ako vyparádiť drobné pečivo rýchlo a jednoducho
Dorobím lečo a idem na to.
už som ju robila a chystám sa tento rok zas. Názov v knihe, ktorú mám je: Salsa pizzaiola - talianska rajčinovo - cesnaková omáčka
2 cibule a 2 strúčiky cesnaku, očistiť a nakrájať nadrobno. Opiecť cibuľu na 3 PL oleja olivového, do sklovita, potom cesnak pridať a ešte asi 2 minuty opekať.
Píšu tu , že 600 g lúpaných rajčín a 10 PL rajčinového pretlaku, ale dá sa prispôsobiť rajčiny, asi 650 - 700 g, najlepšie by som dala olúpaných. tieto rajčiny pridať k cibuli a cesnaku a tiež aj 1 čl sušeného oregána, 1 PL čerstvej posekanej bazalky, 1 bobkový list, 2 čl cukru, 1 čl soli, 2x na hrot noža čierne korenie, a ak chceš pikantné tak asi aj feferonku dajakú. Necháme zovrieť a za častého miešania , asi podľa hrnca, aké má dno, v otvorenom hrnci varíme asi 1 hodinu. po uvarení má mať pastovitú konzistenciu, Nakoniec bobkový list vyberieme a ochutíme si ešte.
Ja som takúto robila už dávno a hneď sme ju spotrebovali. Píšu tu , že v mrazáku vydrží aj 4 mesiace. Ale na sterilizáciu by som asi tých 20 min na 85.
Naozaj - bude chutiť.
som tiež podliala olivovým olejom , večer som dávala do fliaš a nevedela som prísť na recept dochutiť , PC som nemala nemohla som sa dopátrať ako to dochutiť, no čo tak som išla si nastrihať čo mám , bazalku fialovú,zelenú,oregano,rozmarín , to čo som zliala olej z plechov dala som do hrnčeka a nechala tie byliny prerieť v tom oleji dochutila ešte korením na grilovanú zeleninu,uvidím akú to bude mať chuť po odležaní , ale zatiaľ máme dosť v záhrade rajčín aj paprík nebude problém si to znovu zopakovať. Ináč @ @ sjuz je v zeleninových dochucovadlách doma , určite aj ona by dala radu :-))