Papier na pečenie

afataga - fotkaAfataga 8. apríla 2017 o 13:11

Vraj nesprávne používame papier na pečenie, ako sa má (vraj) používať, sa pozrite tu: » casprezeny.azet.sk/clanok/126470/aj-vy-pouzivate-papier-na...

Tak asi to stojí za pokus.

80 odpovedí:
  • používateľ nemá avatarRoot 8. apríla 2017 o 15:22

    @afi , zase raz mudruješ ako Rádio Jerevan a vlastná invencia nikde?
    @zareaguj
  • evusik - fotkaEvusik 8. apríla 2017 o 16:03

    vieš @Root hovorí sa, že múdry človek sa učí celý život
    a hlupáka, toho nechajme tak, ten je hlúpy a ako hlupák aj umrie...
    do ktorej skupiny asi patríš ty keď Ti vadia nové vedomosti?
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarRoot 8. apríla 2017 o 16:15

    @Evusik (8.4.2017 16:03)

    Takýchto rád sa po nete povaľuje milión (množstvo práve z NČ pre ženy alebo zo Života). Nemám nič proti podobným článkom, ale založiť tu len kvôli tomu novú diskusiu bez akéhokoľvek vlastného prínosu považujem za trápne zviditeľňovanie sa. @afataga si nedala ani len toľko práce, aby radu najprv odskúšala a potom napísala: "Overené, odporúčam"

    Proste nedokáže žiť bez publika rovnako ako jedna kedysi veľmi aktívna Varecháčka, ktorú radšej ani nemenujem.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarBabka123 8. apríla 2017 o 16:48

    Zas sa hádate?
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 8. apríla 2017 o 17:37

    @roti a tvoja invencia je kde? Odhadujem tak na dne Marianskej priekopy
    @evusik ved vidis ze jeho asi jedina radost v zivote je cihat na kazde moje slovo, no povedz, nedoprajes mu?
    @babka123 nevsimaj
    @zareaguj
  • rulik - fotkaRulik 8. apríla 2017 o 18:23

    aj to patrí k vareniu alebo pečeniu, aj tak už dlho nikto nič nepridal do diskusie...
    @zareaguj
  • rulik - fotkaRulik 8. apríla 2017 o 18:29

    aj keď riskujem kritiku, priznám sa, že ja používam taký čierny z Lidlu asi silikónový, už som použil aj ten červený, chémie sa nebojím, v mojom veku...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 8. apríla 2017 o 19:25

    Pečících papírů /ne silikonových pečících podložek/ je plno druhů. Už jsem domů dotáhla kdeco, naposledy jsem se ulakomila v Kauflandu na extra velké balení a ve výborné cenové relaci. Mno, havárie, chytá se na něj snad i prach. V podstatě nejvíc peču chleba a dávám kus pečícího papíru nahoru, aby mi moc neztmavl. Tam je výborný. Na koláč jej musím přichytit na plech kapkou oleje a také mírně olejem potřít, bo lité těsto se do tohoto slavného pečícího papíru vpíjí. Pokud jde o tu vodu, dobrý trik. Ale pomačkání papíru se mi neosvědčilo, těsto se chytlo nejvíc tam, kde byl papír pomačkaný.
    Dobré téma, k věci, ráda se poučím ze zkušeností Varechárov. Hezký víkend všem!
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 8. apríla 2017 o 19:27

    @Rulik (8.4.2017 18:29)
    Také o podobné podložce uvažuji, ale ještě jsem si nevybrala. Pečeš na té podložce i litý koláč?! nezateče těsto pod podložku? Také jsem četla o nepřilnavém plechu, který se nemusí nic - vymazávat, dávat pečící papír či podložky.
    @zareaguj
  • evusik - fotkaEvusik 8. apríla 2017 o 19:39

    @Root no, asi máme každý iný uhol pohľadu...
    ja som chcela minule založiť diskusiu o medveďom cesnaku (takých tu bolo) len z toho dôvodu, že som náhodou natrafila na jeden e-shop kde predávajú semeno medvedieho cesnaku... myslela som si, že niekomu pomôžem ale som sa asi mýlila, pretože ja s tými semienkami nemám žiadnu skúsenosť a podľa teba je dôležité aby som o sadení medvedieho cesnaku vedela všetko o A po Z
    ja si na rozdiel od Teba myslím, že debatovať o pečiacom papieri je fajn, možno ten spomínaný spôsob už niekto vyskúšal a pridá svoj názor, niekto má zas iné triky tak prečo sa nepodeliť s ostatnými... niekto napíše, niekto si len prečíta a pre niekoho bude prínosom to čo je pre Teba blbosť, tak nebuď zbytočne negatívny :)


    @zareaguj
  • torticka - fotkaTorticka 8. apríla 2017 o 19:44

    Tu sa uz neoplati dat na diskusiu nic. Bud niekto to skritizuje, alebo uraza.
    @zareaguj
  • torticka - fotkaTorticka 8. apríla 2017 o 19:45

    Ale treba sa branit.
    @zareaguj
  • evusik - fotkaEvusik 8. apríla 2017 o 20:13

    @Haji ja mám 2 plechy Kitchenaid s nepriľnavým povrchom, mám ich asi rok a sú skvelé, používam ich ale len na koláče a koláčiky, sušienky a pod. a sú stále rovnako dobré, moja maximálna spokojnosť
    mala som aj fóliu, len raz som ju použila pod mäso, piekla som mäsovú roládu a nechcela som aby sa mi dole prichytila, a to bol koniec fólie, začala smrdieť po mastnote a nech som ju umývala ako chcela, aj v octovej vode máčala nič nepomáhalo, smrdela ako potuchnutá masť takže išla do koša, ale nezatracujem takéto pomôcky, určite nie sú všetky rovnaké
    @zareaguj
  • kimlo - fotkaKimlo 8. apríla 2017 o 20:28

    @Evusik (8.4.2017 16:03)

    Do ktorej skupiny patrí to asi vieme všetci... :-)
    @zareaguj
  • frezia68 - fotkaFrezia68 8. apríla 2017 o 20:35

    @Root : pozrela som si Tvoj profil a zistila,že recept si nepridal,diskusiu,či zážitok tiež nie.Takže Tebe invencia chýba,tak prečo kritizuješ? Diskusie,či zážitky pridávame rôzne a kto chce,pridá skúsenosť.Ak nemáš skúsenosť,uč sa.Veď asi preto sem chodíš? V opačnom prípade sa uplatníš na Pokeci.
    @zareaguj
  • frezia68 - fotkaFrezia68 8. apríla 2017 o 20:39

    @Afataga :Keď používam papier,on sa mi skrúca,takže pokropím plech a vodou ho prilepím ( a to som tú radu nečítala) ,ale pokrčiť ma nenapadlo :-). Dobre vedieť.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarRoot 8. apríla 2017 o 20:46

    @Frezia68 (8.4.2017 20:35)

    Vďaka za tip na uplatnenie, lenže mám smolu, Pokec už dávno okupuje kaktusárka @afi : » pokec.azet.sk/afataga...
    :-(
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 8. apríla 2017 o 21:01

    Ja túto metódu uplatňujem už dávno, ale papier nepokrčím úplne, stačí ho len trochu párkrát preložiť a vyrovnať, netreba krčiť ako je to na obrázku. A už vôbec nemastím ani nepodmasťujem a nevlhčím. Ale s nekvalitným ako spomínate, som sa už stretla, ak sa naň dostalo trochu vlhkosti, zvlhol a trhal sa, treba skúšať rôzne značky a vybrať si, potom netreba nič s ním robiť aby sa prilepil. A kupujem len v Kauflande, nemajú iba jeden druh.
    @zareaguj
  • salinka - fotkaSalinka 8. apríla 2017 o 21:08

    A ja som sa už vytešovala, aká som skvelá cukrárka a pekárka a tu zrazu toto. Celė zle! @Afataga , vďaka za diskusiu, určite to vyskúšam. Človek sa predsa učí celý život. Ale asi nie každý... Niekomu sa nechce.
    @zareaguj
  • frezia68 - fotkaFrezia68 8. apríla 2017 o 21:10

    @Root : Ty ju sleduješ? Máš záujem?Nemáš užitočnejšie záujmy? Nezahadzuj svoje invencie tu na Vareche,ak sám nič nepridáš...nevieš...nechceš?Nerob to,čo nechceš,aby robili Tebe.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 8. apríla 2017 o 21:43

    @Evusik (8.4.2017 20:13)
    Díky za sdílení zkušeností. Silikon je potvora, mám silikonovou formu na bábovku. Je vně i uvnitř lepkavá tukem, můžu ji mýt jak chci a v čem chci. Také na některých místech změnila barvu, byla na začátku jasně modrá. Ale to mi nevadí. Je trochu měkká, špatně se s ní manipuluje a při vytahování upečené bábovky mám vždy strach, že než ji překlopím, se mi bábovka roztrhne. Tak ji střídám s formou z jenského skla, není nad adrenalin.
    @Evanaaa vím, že mají, nejen v Kaufu, více druhů pečícího papíru, ale to mega balení vypotřebuji.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 8. apríla 2017 o 22:27

    Na to somprišla dávno,že navlhčím plech, aby sa mi papier neskrúcal. Ale to s pokrčeným papierom je hovadina. Za prvé neviem, aký by to mohlo mať fyzikálny vplyv na pečenie a za druhé, ak tam dám nejaké krehké alebo malé pečivo, tak sa pokrčí koláčik, ale papier sa určite nevystrie, lebo je tvrdý. Na tej fotke môj orlí zrak vidí len naaranžované osie hniezda na pokrčenom papieri. Nejaký škrabák v NČ z toho vydedukoval, že takto sa má piecť.
    @zareaguj
  • brambora - fotkaBrambora 9. apríla 2017 o 07:41

    To pokrcenie robievam uz dlhsi cas, spominala to davnejsie Adriana Polakova v Lidl cukrarni. Ale skor z toho dovodu, ze papier tam lepsie drzi ked je pokrceny. Zeby to ovplyvnilo chut kolaca, to som si nevsimla.
    @zareaguj
  • brambora - fotkaBrambora 9. apríla 2017 o 07:45

    @Haji (8.4.2017 21:43)

    Ja mam silikonovu formu aj s "drziakom" do ktoreho sa vlozi aby mala stabilitu. Bez toho drziaku by to bol trasuci adrenalin aj pre mna
    @zareaguj
  • rulik - fotkaRulik 9. apríla 2017 o 16:04

    @Haji -tú čiernu podložku dávam pod všetky koláče aj liate, keď je väčší plech pokryje akurát dno,pod podložku nezateká, lebo ju cesto pretlačí k plechu, boky sa trochu chytia, keď sa potrú a posypú tak ani nie, do menšieho plechu sa dajú okraje pridvihnúť a vtedy nezatečie nikam, ani boky sa nepripekajú, mám už niekoľkú, lebo keď sa koláč vybral tak sme na nej neopatrne krájali, treba koláč vyklopiť podložku odobrať a koláč zase otočiť naspäť( používam na to väčšiu dosku na krájanie)
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 9. apríla 2017 o 16:44

    @Rulik (8.4.2017 18:29)

    ved este nie si taky stary, ale s tvojim nickom sa nemusis bat nicoho :-)
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 9. apríla 2017 o 16:48

    @Haji (8.4.2017 19:25)

    tak ja som to skusila pokrcit pod liate cesto, ale vodu ani olej som nedala, aj tak mi papier tak neutekal z plechu ako rovny, ale kolac bol upeceny tak isto ako na rovnom, ja som tiez raz kupila kdesi uz narezany, tam by sa asi prilepila aj ta voda, som ho potom pouzila ako baliaci papier :-), mne sa osvedcil z Lidla taky hnedy je, ale nelepi sa nic, silikon nechcem, brrr
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 9. apríla 2017 o 16:50

    @Frezia68 (8.4.2017 21:10)

    to uz je asi aj diagnoza :-), ale vraj sa to da liecit, nadej umiera posledna
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 9. apríla 2017 o 16:52

    @Bubaya (8.4.2017 22:27)

    no vidis a mne sa zasa zda hovadila vlhcit papier, vcera som ho pokrcila a pekne drzal na plechu aj na sucho, ine to bude asi s malymi keksami, ale skusim niekedy
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 9. apríla 2017 o 16:54

    @Brambora (9.4.2017 07:45)

    ja by som silikon nikdy nepouzila na pecenie, nemas istotu, ci sa z toho nieco neuvolnuje pri peceni a okrem toho mi je to odporne uz na pohlad, ked vidim ako sa to trasie :-), ja mam len podlozku na valkanie, teda pouzivam len za studena
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 9. apríla 2017 o 17:10

    @Brambora , děkuji za sdílení. Když jsem si ji pořizovala, takové vymoženosti ještě nebyly. Neva, trénink dělá závodníka.
    @Rulik , děkuji za detailní popis práce se silik. podložkou, už tomu rozumím!
    @Afataga jasné, každý si sám rozumí, silikon je moderní nějakou dobu, já si v prvním oparu pořídila formu na bábovku. Víc toho doma nemám, o podložce uvažuji. Pokud jde o pečící papír, už jsem měla doma kdejaký, ale ta poslední "hajtra" je fakt dílo. Pomačkala jsem pečící papír jen jednou - na litou buchtu, hezky se mi to chytlo k sobě. Takže - nemačkám. Teď na litou buchtu vymažu tu Kaufovou potvoru, jde to také. Žena si umí v kuchyni zaradit. Jsme holky šikulky! Mávám!!
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 9. apríla 2017 o 17:27

    Ako som spomínala vyššie, netreba ten papier doslova pokrčiť, stačí ho párkrát zložiť, narovno a vystrieť, nemusia byť potom krčence......
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 9. apríla 2017 o 17:28

    Silikónovú formu mám aj ja, ale v návode bolo napísané, že ju mám postaviť na rošt a potom nalievať cesto, ináč sa mi to rozkydne a rozleje a nedonesiem to v kuse do rúry. Ale to bola z Eduscho a tí Nemčúri majú na všetko detailný návod. Ale nepoužívam ju rada, zle sa čistí a zostáva na nej kadečo prilepené, čo na plechu nezostáva a na papíri už vôbec nie.
    @zareaguj
  • kukulienka71 - fotkaKukulienka71 9. apríla 2017 o 20:59

    ten článok je taká istá chobotina ako NČ:-D
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarNorbert7 10. apríla 2017 o 07:35

    jediná chobotina si tu len Ty @kuku už zase kukáš samé chobotiny
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarEvelynba 10. apríla 2017 o 08:11

    Pridám svoju skúsenosť - používam papier už roky takmer na všetko, nielen na koláče a pečivo, ale aj na mäso, ryby, zapekané zeleniny a zemiaky a pod. Nekrčím, nemastím, nedávam vodu - nič. Keď sa moc krúti, pokrčím ho len v rohoch plechu, aby zapadol a na nejakú dobu ho v rohoch zaťažím pohármi, šálkami alebo čo mám po ruke. Mám osvedčený z Lidla, ten kupujem stále. Čo sa krčenia týka, používam len niekedy spôsob, ktorý som videla u Jamieho Olivera, namočiť, pokrčiť (vyžmýkať) a prestrieť navrch, keď nechceme, aby sa nám to zvrchu príliš upieklo alebo vyschlo.
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 10. apríla 2017 o 18:55

    @Norbert7 (10.4.2017 07:35)

    :-)))
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 10. apríla 2017 o 18:57

    @Evelynba (10.4.2017 08:11)

    s tym mokrym na vrch to niekedy skusim, ano ten z Lidla je dobry
    @zareaguj
  • rulik - fotkaRulik 10. apríla 2017 o 20:51

    @Afataga ďakujem za kompliment
    @zareaguj
  • dr - fotkaDr 10. apríla 2017 o 21:48

    Ja používam z Lídla biely papier na pečenie, myslím, že je to nemecký papier. Nič nevlhčím, nič nekrčím, s papierom som spokojná. Používam ho na všetko pečenie, vianočné koláčiky, kysnuté koláče .... ešte sa mi nič neprilepilo, nezhorelo, papier pri vianočných koláčikoch ani nevymieňam, aj štyri plechy upečiem na tom jednom papieri, len koláčiky mením.
    @zareaguj
  • frezia - fotkaFrezia 11. apríla 2017 o 12:26

    Cely zivot sa ucime. Ja pouzivam papier na pecenie uz roky, celkom obycajny, kupila som ho uz v roznych obchodoch, kde ma prave napadlo, ze ho potrebujem. Najradsej mam ten uz nastrihany. Vlozim ho do pekaca, na plech, do formy, podla toho co idem piect, nepokrceny, nenamoceny, nenaolejovany a zatial sa mi nikdy na cesto neprilepil, alebo nespalil... Ved papier na pecenie je na to, aby nam ulahcil pecenie. Velakrat som tu citala, ze niektore Varechacky ten papier este ponatieraju a posypu mukou. Naco? Ved potom mozu piect bez papiera. Dnes som vyskusala pouzit ten papier podla horeuvedeneho navodu, namocila som formu a pokrcila papier. Vysledok? Presne tak isto upeceny kolac, ako bez namocenia a pokrcenia... Co ma to naucilo? Dalej pouzivat sposob, ktory mam roky odskusany a nepridavat si viac roboty.
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 11. apríla 2017 o 15:35

    @Rulik (10.4.2017 20:51)

    nemas za co :-)
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 11. apríla 2017 o 15:37

    @Dr (10.4.2017 21:48)

    ja som v Lidli biely nevidela, ale to je fuk, ten hnedy je dobry, keksiky tiez viac plechov na jednom papieri upeciem a teraz si co fajnove napiekla? :-)
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 11. apríla 2017 o 15:39

    @Frezia (11.4.2017 12:26)

    tiez neviem, na co papier mastit a sypat mukou, asi zvyk je zelezna kosela :-), ale nie je papier ako papier, aspon u nas, o tom sa uz presvedcila, musi byt z jednej strany uplne hladky, s tym pokrcenim pri liatom ceste nie je az taka blbost, neuteka z plechu
    @zareaguj
  • dr - fotkaDr 11. apríla 2017 o 15:54

    @Afataga (11.4.2017 15:37)

    Kuk do prílohy na papier z Lídla :-). Napiekla, bábovčičku, roládičku, tortičku a podľa želania bude ešte ďalšie, a nielen upečené :-) :-) :-)


    @zareaguj
  • dr - fotkaDr 11. apríla 2017 o 15:55

    @Afataga (11.4.2017 15:37)




    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 11. apríla 2017 o 15:58

    @Dr (11.4.2017 15:55)

    dik za foto, pekne sa staras, len co je pravda, ale ved raz za 100 rokov sa patri :-)
    @zareaguj
  • dr - fotkaDr 11. apríla 2017 o 16:10

    @Afataga (11.4.2017 15:58)

    :-DDDDDDDD
    @zareaguj
  • kukulienka71 - fotkaKukulienka71 11. apríla 2017 o 17:52

    @Frezia (11.4.2017 12:26)

    presne tak:-)
    @zareaguj
  • lenkana - fotkaLenkana 11. apríla 2017 o 18:04

    @Norbert7 (10.4.2017 07:35)

    presne tak:-)
    @zareaguj
  • aja1616 - fotkaAja1616 11. apríla 2017 o 18:05

    @Dr (10.4.2017 21:48)

    áno, tento používam aj ja presne tak isto ako Ty a mám s nim len dobré skúsenosti. Dokonca ho používam aj pod parené knedle na mriežku do hrnca. Na toto je ešte lepší Tesco papier na pečenie v rolke - má farbu dohneda, ten je pevnejší, uparenú knedlu s ním aj vytiahnem z hrnca, papier presuším na hrnci, v ktorom sa parí ďalšia knedla a znova použijem. Lídloví sa zvykne trhať - viac sa premočí na pare.
    Kupujem len tieto dva osvedčené, lebo aj aj som sa už popálila a viem, že nie všetky plnia svoj účel.
    @zareaguj
  • kukulienka71 - fotkaKukulienka71 11. apríla 2017 o 18:07

    @Lenkana (11.4.2017 18:04)

    hlavne k veci, ako vždy:-D
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarAltyn 11. apríla 2017 o 18:24

    @Kukulienka71 (9.4.2017 20:59)

    Čo je to NČ?
    @zareaguj
  • rulik - fotkaRulik 11. apríla 2017 o 19:13

  • rulik - fotkaRulik 11. apríla 2017 o 19:15

    Nevedel som či to prebehne, toto je môj papier na pečenie z Lidlu, keď si zväčšíte obrázok, prečítate aj písmenká
    @Altyn NČ možno bude Nový čas
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarAltyn 12. apríla 2017 o 02:15

    @Rulik (11.4.2017 19:15)

    Ďakujem za odpoveď, asi máš pravdu. To nečítam, takže ma to ani nenapadlo. Zaráža ma však, že ľudia vymyslia skratku, aj keď to má len 7 písmeniek. To už je fakt lenivosť:-)))
    @zareaguj
  • kukulienka71 - fotkaKukulienka71 12. apríla 2017 o 08:40

    @Altyn (12.4.2017 02:15)

    @rulik , ďakujem.
    @altyn , áno, mala som na mysli Nový Čas. Tebe bolo tiež pohodlnejšie napísať sedmičku číslicou, aj keď má len päť písmeniek, že? Asi sme na tom s lenivosťou (ale skôr s časom) rovnako;-)
    @zareaguj
  • mitzy - fotkaMitzy 12. apríla 2017 o 08:41

    @Afataga , skúsila som včera navlhčený aj pokrčený, tou vodou papier zjemnel, celkom sa mi to páčilo. Piekla som sušienky. Ďakujem za radu, budem používať pri pečení, papier na koláčik pokrčenie nezanecháva, cesto ho zaťaží.
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 12. apríla 2017 o 10:17

    @Rulik (11.4.2017 19:13)

    ked to zvacsim, je to rozmazane, ale asi to nie je klasicky papier, ale nejaky silikon, alebo cosi take, ak sa to da umyvat a pouzit viac krat a take ja nechcem, ale tak dik za foto
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 12. apríla 2017 o 10:19

    @Mitzy (12.4.2017 08:41)

    dakujem za spravu, ja som skusala iba pokrcit bez vody, aj tak pekne drzal, skus aj tak a uvidis, co sa ti viac zapaci
    @zareaguj
  • rulik - fotkaRulik 12. apríla 2017 o 13:04

    -použiteľná až 300x
    -na pečenie bez potierania tukom a bez prilepenia cesta
    -s kvalitnou nepriľnavou vrstvou Teflon
    -obojstranne použiteľná
    -rozmer 33x40, možnosť individuálneho skrátenia
    -tepelne odolná -70°C-+260
    -pred a po použití potrieť vlhkou handričkou, nedrhnúť
    -nepoužívať na otvorenom ohni, grile, platničkách sporákov
    -na fólii nerezať
    @zareaguj
  • katka78 - fotkaKatka78 12. apríla 2017 o 13:50

    Najčastejšie iba vymažem formu tukom, ale keď už pečiem čosi také, kde je vhodné použitie papiera, mám na to takú teflonovú podložku, skúsim pripojiť obrázok. Som s ňou spokojná, lebo funkciu plní ako má a jednoducho sa udržiava. Je to asi niečo ako má @rulik. Je to iné ako silikónové podložky! Inak občas používam aj ten spomínaný pokrčený papier, akurát ja ho aj navlhčím, lepšie priľne k forme - je to fajn pomôcka na liate cestá. Neviem, či existuje správne a nesprávne použitie papiera na pečenie, beriem to tak, že každý spraví podľa toho, čo on potrebuje a čo mu vyhovuje. Na druhej strane, niekedy to iní môžu robiť lepšie a je fajn sa inšpirovať - ak sa chce :-)


    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarZiegelfeld1968 12. apríla 2017 o 15:06

    Téma hodná mena autorky polemiky.
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 12. apríla 2017 o 15:21

    @rulik , @katka78 dakujem za foto a info, ja take panske huncuctva uz vobec nepouzivam, vyradila som z kuchyne vsetky teflony a pod. veci na tepelnu upravu, papier je papier, ale mozno ste niekomu pomohli
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 12. apríla 2017 o 15:21

  • používateľ nemá avatarAltyn 12. apríla 2017 o 15:31

    @Kukulienka71 (12.4.2017 08:40)

    "7" je arabská číslica, nie skratka. Každý kto nieje analfabet, ju vie prečítať. Dokonca aj cudzinci. A ja nie som lenivý, iba predpokladám že vieš čítať a písať. A nevymýšľam hlúpe skratky. Asi si často púšťaš pesničky od Ivana Mládka... :-))
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKucharka 12. apríla 2017 o 16:12

    Ja si papier najskôr poprekladám, aby sa vyrovnal a potom keď ho roztiahnem na pekáč tak končeky "zrolujem" a kraje prejdem nechtami, aby to dobre držalo... zatiaľ vyzerá, že to funguje.


    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarRoot 12. apríla 2017 o 18:15

    @Altyn (12.4.2017 15:31)

    Skratku NČ určite nevymyslela @kukulienka71 , stačí použiť Google:
    » lmgtfy.com/?q=N%C4%8C...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarAltyn 12. apríla 2017 o 18:42

    @ Root (12.4.2017 18:15)

    Čo ti preskakuje? Kvôli nejakej skratke nejakej kukučky by som mal použiť ( zneužiť) uja gugla? Stačí aby sa ľudia naučili znovu používať normálne slová. Nakoniec veď som sa slušne opýtal, @ Rulik mi slušne odpovedal, poďakoval som sa slušne, tak neviem @ Root čo tu riešiť. Akurát to, že @ afataga pridala zaujímavú diskusiu, z ktorej budem predpokladám v budúcnosti čerpať poznatky. Len som stále nevedel čo je NČ . To som sa tak strašne prehrešil, že som sa na to opýtal?
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarAltyn 12. apríla 2017 o 18:55

    @Root (12.4.2017 18:15)

    Označenie NČ nepatrí medzi všeobecne záväzné skratky. Toto označenie je známe len tým ktorí čítajú podobné bulvárne noviny a časopisy. Preto ja túto skratku nemôžem poznať a ani sa za to nehanbím:-)))
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 13. apríla 2017 o 10:50

    @Kucharka (12.4.2017 16:12)

    ty mas priam vedecky postup :-), zda sa, ze to naozaj funguje, ved ani nema dovod nefungovat, kazdy nech robi tak, ako mu najviac vyhovuje, dakujem za prispevok a foto
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 13. apríla 2017 o 15:05

    @Kucharka (12.4.2017 16:12)
    Sofistikované dílo, neunikne ani myš. Dělám srandu, takto krásně poukladaný pečící papír na plech jsem ještě nikdy neviděla, smekám! Kdo umí, ten umí!
    @zareaguj
  • zuzanka1367 - fotkaZuzanka1367 13. apríla 2017 o 15:29

    Zase to tu trochu zopsím :) pozri ako rastie...


    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKucharka 13. apríla 2017 o 16:03

    Jeej, dievčatá, ale ste ma rozveselili... asi si teda pôjdem dať patentovať "ušúlané rohy na pečiacom papieri"... :-))
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarRoot 13. apríla 2017 o 17:56

    @Zuzanka1367 (13.4.2017 15:29)

    Úúúúúúúúúúúúúúžasnýýýýýýýý psíčeeeeeek!!! Akurát skôr vhodný inam (Facebook, Pokec, mail, TS).
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 13. apríla 2017 o 18:11

    @Zuzanka1367 (13.4.2017 15:29)
    Zuzi, ty jsi si pořídila přírustek?! To přece nemůže být Dinko... pokud ano, tak se smršťuje. Krásné psí miminko!
    @zareaguj
  • zuzanka1367 - fotkaZuzanka1367 13. apríla 2017 o 18:55

    @haji ,no je to nový prírastok u susedov v práci (krčme) toto je Beny, Dinko je už dospelák, je boží, však, @afataga prepáč, že takto v tvojej diskusii...
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 13. apríla 2017 o 19:38

    @Zuzanka1367 (13.4.2017 15:29)

    Co mam prepacit? Ved vies, ze u mna vzdy mozes vsetko zopsut :-), nadherny je, len skoda, ze tie haviny tak rychlo rastu, ty sa mas, ked mas takych stamgastov :-), casom zas pridaj potvorku usatu
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 13. apríla 2017 o 19:39

    @Kucharka (13.4.2017 16:03)

    teraz si ma zas pobavila ty :-)))
    @zareaguj
  • torticka - fotkaTorticka 13. apríla 2017 o 20:14

    Jeeej, aky krasny havko. Papuce mas este cele? Ako sa vola.@Zuzanka1367 (13.4.2017 15:29)

    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist