Vraj nesprávne používame papier na pečenie, ako sa má (vraj) používať, sa pozrite tu: casprezeny.azet.sk/clanok/126470/aj-vy-pouzivate-papier-na...
Tak asi to stojí za pokus.
Diskusie
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 208 najnovší komentár včera 19:35
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 208 najnovší komentár včera 19:35
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Nyja: Dubčekove rožky 34 najnovší komentár 5. mája 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 208 najnovší komentár včera 19:35
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 37 najnovší komentár 1. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Pečená krkovička - nebíčko v papuľke +fotopostup
-
Jablková palacinka pečená v rúre +fotopostup
-
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou +fotopostup
-
Jemný krupicový jablčník bez tuku
-
Pečený bôčik s dusenou kyslou kapustou a so zemiakovou knedľou
-
Pečené kuracie stehná na zelenine +fotopostup
-
Čerešňová štrúdľa
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Chrumkavé čokoládové veľkonočné hniezda VIDEO
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Recepty od srdca: 15 jedál, ktoré nás naučili variť naše mamy a robíme ich dodnes
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
-
Strúhaný, sypaný aj linecký: 11 receptov na tvarohové koláče, ktorými sa zavďačíte celej rodine
-
Najobľúbenejšie recepty: Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa
-
TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca
-
Jemné mäsko: 12x bravčová panenka. Vyskúšajte ju aj podľa receptu moderátorky Karin Majtánovej a rovno s dvoma plnkami
a hlupáka, toho nechajme tak, ten je hlúpy a ako hlupák aj umrie...
do ktorej skupiny asi patríš ty keď Ti vadia nové vedomosti?
Takýchto rád sa po nete povaľuje milión (množstvo práve z NČ pre ženy alebo zo Života). Nemám nič proti podobným článkom, ale založiť tu len kvôli tomu novú diskusiu bez akéhokoľvek vlastného prínosu považujem za trápne zviditeľňovanie sa. @afataga si nedala ani len toľko práce, aby radu najprv odskúšala a potom napísala: "Overené, odporúčam"
Proste nedokáže žiť bez publika rovnako ako jedna kedysi veľmi aktívna Varecháčka, ktorú radšej ani nemenujem.
@evusik ved vidis ze jeho asi jedina radost v zivote je cihat na kazde moje slovo, no povedz, nedoprajes mu?
@babka123 nevsimaj
Dobré téma, k věci, ráda se poučím ze zkušeností Varechárov. Hezký víkend všem!
Také o podobné podložce uvažuji, ale ještě jsem si nevybrala. Pečeš na té podložce i litý koláč?! nezateče těsto pod podložku? Také jsem četla o nepřilnavém plechu, který se nemusí nic - vymazávat, dávat pečící papír či podložky.
ja som chcela minule založiť diskusiu o medveďom cesnaku (takých tu bolo) len z toho dôvodu, že som náhodou natrafila na jeden e-shop kde predávajú semeno medvedieho cesnaku... myslela som si, že niekomu pomôžem ale som sa asi mýlila, pretože ja s tými semienkami nemám žiadnu skúsenosť a podľa teba je dôležité aby som o sadení medvedieho cesnaku vedela všetko o A po Z
ja si na rozdiel od Teba myslím, že debatovať o pečiacom papieri je fajn, možno ten spomínaný spôsob už niekto vyskúšal a pridá svoj názor, niekto má zas iné triky tak prečo sa nepodeliť s ostatnými... niekto napíše, niekto si len prečíta a pre niekoho bude prínosom to čo je pre Teba blbosť, tak nebuď zbytočne negatívny :)
mala som aj fóliu, len raz som ju použila pod mäso, piekla som mäsovú roládu a nechcela som aby sa mi dole prichytila, a to bol koniec fólie, začala smrdieť po mastnote a nech som ju umývala ako chcela, aj v octovej vode máčala nič nepomáhalo, smrdela ako potuchnutá masť takže išla do koša, ale nezatracujem takéto pomôcky, určite nie sú všetky rovnaké
Do ktorej skupiny patrí to asi vieme všetci... :-)
Vďaka za tip na uplatnenie, lenže mám smolu, Pokec už dávno okupuje kaktusárka @afi : pokec.azet.sk/afataga...
:-(
Díky za sdílení zkušeností. Silikon je potvora, mám silikonovou formu na bábovku. Je vně i uvnitř lepkavá tukem, můžu ji mýt jak chci a v čem chci. Také na některých místech změnila barvu, byla na začátku jasně modrá. Ale to mi nevadí. Je trochu měkká, špatně se s ní manipuluje a při vytahování upečené bábovky mám vždy strach, že než ji překlopím, se mi bábovka roztrhne. Tak ji střídám s formou z jenského skla, není nad adrenalin.
@Evanaaa vím, že mají, nejen v Kaufu, více druhů pečícího papíru, ale to mega balení vypotřebuji.
Ja mam silikonovu formu aj s "drziakom" do ktoreho sa vlozi aby mala stabilitu. Bez toho drziaku by to bol trasuci adrenalin aj pre mna
ved este nie si taky stary, ale s tvojim nickom sa nemusis bat nicoho :-)
tak ja som to skusila pokrcit pod liate cesto, ale vodu ani olej som nedala, aj tak mi papier tak neutekal z plechu ako rovny, ale kolac bol upeceny tak isto ako na rovnom, ja som tiez raz kupila kdesi uz narezany, tam by sa asi prilepila aj ta voda, som ho potom pouzila ako baliaci papier :-), mne sa osvedcil z Lidla taky hnedy je, ale nelepi sa nic, silikon nechcem, brrr
to uz je asi aj diagnoza :-), ale vraj sa to da liecit, nadej umiera posledna
no vidis a mne sa zasa zda hovadila vlhcit papier, vcera som ho pokrcila a pekne drzal na plechu aj na sucho, ine to bude asi s malymi keksami, ale skusim niekedy
ja by som silikon nikdy nepouzila na pecenie, nemas istotu, ci sa z toho nieco neuvolnuje pri peceni a okrem toho mi je to odporne uz na pohlad, ked vidim ako sa to trasie :-), ja mam len podlozku na valkanie, teda pouzivam len za studena
@Rulik , děkuji za detailní popis práce se silik. podložkou, už tomu rozumím!
@Afataga jasné, každý si sám rozumí, silikon je moderní nějakou dobu, já si v prvním oparu pořídila formu na bábovku. Víc toho doma nemám, o podložce uvažuji. Pokud jde o pečící papír, už jsem měla doma kdejaký, ale ta poslední "hajtra" je fakt dílo. Pomačkala jsem pečící papír jen jednou - na litou buchtu, hezky se mi to chytlo k sobě. Takže - nemačkám. Teď na litou buchtu vymažu tu Kaufovou potvoru, jde to také. Žena si umí v kuchyni zaradit. Jsme holky šikulky! Mávám!!
:-)))
s tym mokrym na vrch to niekedy skusim, ano ten z Lidla je dobry
nemas za co :-)
ja som v Lidli biely nevidela, ale to je fuk, ten hnedy je dobry, keksiky tiez viac plechov na jednom papieri upeciem a teraz si co fajnove napiekla? :-)
tiez neviem, na co papier mastit a sypat mukou, asi zvyk je zelezna kosela :-), ale nie je papier ako papier, aspon u nas, o tom sa uz presvedcila, musi byt z jednej strany uplne hladky, s tym pokrcenim pri liatom ceste nie je az taka blbost, neuteka z plechu
Kuk do prílohy na papier z Lídla :-). Napiekla, bábovčičku, roládičku, tortičku a podľa želania bude ešte ďalšie, a nielen upečené :-) :-) :-)
dik za foto, pekne sa staras, len co je pravda, ale ved raz za 100 rokov sa patri :-)
:-DDDDDDDD
presne tak:-)
presne tak:-)
áno, tento používam aj ja presne tak isto ako Ty a mám s nim len dobré skúsenosti. Dokonca ho používam aj pod parené knedle na mriežku do hrnca. Na toto je ešte lepší Tesco papier na pečenie v rolke - má farbu dohneda, ten je pevnejší, uparenú knedlu s ním aj vytiahnem z hrnca, papier presuším na hrnci, v ktorom sa parí ďalšia knedla a znova použijem. Lídloví sa zvykne trhať - viac sa premočí na pare.
Kupujem len tieto dva osvedčené, lebo aj aj som sa už popálila a viem, že nie všetky plnia svoj účel.
hlavne k veci, ako vždy:-D
Čo je to NČ?
@Altyn NČ možno bude Nový čas
Ďakujem za odpoveď, asi máš pravdu. To nečítam, takže ma to ani nenapadlo. Zaráža ma však, že ľudia vymyslia skratku, aj keď to má len 7 písmeniek. To už je fakt lenivosť:-)))
@rulik , ďakujem.
@altyn , áno, mala som na mysli Nový Čas. Tebe bolo tiež pohodlnejšie napísať sedmičku číslicou, aj keď má len päť písmeniek, že? Asi sme na tom s lenivosťou (ale skôr s časom) rovnako;-)
ked to zvacsim, je to rozmazane, ale asi to nie je klasicky papier, ale nejaky silikon, alebo cosi take, ak sa to da umyvat a pouzit viac krat a take ja nechcem, ale tak dik za foto
dakujem za spravu, ja som skusala iba pokrcit bez vody, aj tak pekne drzal, skus aj tak a uvidis, co sa ti viac zapaci
-na pečenie bez potierania tukom a bez prilepenia cesta
-s kvalitnou nepriľnavou vrstvou Teflon
-obojstranne použiteľná
-rozmer 33x40, možnosť individuálneho skrátenia
-tepelne odolná -70°C-+260
-pred a po použití potrieť vlhkou handričkou, nedrhnúť
-nepoužívať na otvorenom ohni, grile, platničkách sporákov
-na fólii nerezať
"7" je arabská číslica, nie skratka. Každý kto nieje analfabet, ju vie prečítať. Dokonca aj cudzinci. A ja nie som lenivý, iba predpokladám že vieš čítať a písať. A nevymýšľam hlúpe skratky. Asi si často púšťaš pesničky od Ivana Mládka... :-))
Skratku NČ určite nevymyslela @kukulienka71 , stačí použiť Google:
lmgtfy.com/?q=N%C4%8C...
Čo ti preskakuje? Kvôli nejakej skratke nejakej kukučky by som mal použiť ( zneužiť) uja gugla? Stačí aby sa ľudia naučili znovu používať normálne slová. Nakoniec veď som sa slušne opýtal, @ Rulik mi slušne odpovedal, poďakoval som sa slušne, tak neviem @ Root čo tu riešiť. Akurát to, že @ afataga pridala zaujímavú diskusiu, z ktorej budem predpokladám v budúcnosti čerpať poznatky. Len som stále nevedel čo je NČ . To som sa tak strašne prehrešil, že som sa na to opýtal?
Označenie NČ nepatrí medzi všeobecne záväzné skratky. Toto označenie je známe len tým ktorí čítajú podobné bulvárne noviny a časopisy. Preto ja túto skratku nemôžem poznať a ani sa za to nehanbím:-)))
ty mas priam vedecky postup :-), zda sa, ze to naozaj funguje, ved ani nema dovod nefungovat, kazdy nech robi tak, ako mu najviac vyhovuje, dakujem za prispevok a foto
Sofistikované dílo, neunikne ani myš. Dělám srandu, takto krásně poukladaný pečící papír na plech jsem ještě nikdy neviděla, smekám! Kdo umí, ten umí!
Úúúúúúúúúúúúúúžasnýýýýýýýý psíčeeeeeek!!! Akurát skôr vhodný inam (Facebook, Pokec, mail, TS).
Zuzi, ty jsi si pořídila přírustek?! To přece nemůže být Dinko... pokud ano, tak se smršťuje. Krásné psí miminko!
Co mam prepacit? Ved vies, ze u mna vzdy mozes vsetko zopsut :-), nadherny je, len skoda, ze tie haviny tak rychlo rastu, ty sa mas, ked mas takych stamgastov :-), casom zas pridaj potvorku usatu
teraz si ma zas pobavila ty :-)))