Varenie

Pancetta

afataga - fotkaafataga, 23. januára 2012

Pre @sora2 co je pancetta, tu ju aj uvidis  www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Carbonara/...

@zareaguj


Diskusia k téme

ria389
dobré,rýchle a kalorické raňajky.Vyskúšam a uvidím či mi to moji chlapi schvália.
evanaaa
U Talianov je to pancetta, u nás slanina, žiadny rozdiel, len v pomenovaní, iste by nepovedali že tam ide slanina, teda po našom a ani my nepovieme, že pridáme tam pancettu. A cestoviny carbonare? Ak mi zostanú rezance ( širšie), opražím si slaninku na kocočky, hodím na ňu rezance a na to vajíčka, ale ceôlé, neilen žĺtky a už mám aj karbonare po slovensky. Veľký rozdiel v tom nie je.
2010
@evanaaa , zaujmave konstatovanie ,takze do slovenskej slaniny sa dava fenikel, muskatovy oriesok, cierne korenie, stiplava paprika, cesnak a sa len soli a neudi.
nazarboncuk
joooj evanaaa, to nehovor ani nahlas že miešané vajíčka s rezancami su to iste ako carbonara :( asi si to ešte nikdy nejedla inak by si rozpravala...
evanaaa
No, ja nehovorím, že originál karbonara, ja som si len zašpásovala, ale môžem skúsiť aj tie pravé talianske.A vidieť, aká som "informovaná", @2010 a @nazarboncuk , aspoň viem, čo je to Pancetta, ja , že obyčajná slanina, no, nazdar. Teraz ste mi dali školu. Ale aj tak mám rada tie naše vajcové slíže, čo neznamená, že neskúsim aj Carbonara, ale až zoženiem niekde pancettu. How!