Rada by som sa vás tentokrát opýtala na používanie palmového
oleja pri snahe o zdravšie stravovanie. V TESCU je naň teraz akcia 1
l za 1,59 EUR a na fľaši je napísané, že neobsahuje cholesterol,
naopak má veľa antioxidantov a obsahuje aj prírodný vitamín E, tak
som si ho kúpila a tešila sa z neho, až kým som si neprečítala na nete
článok "Palmový a kokosový olej sú horšie ako bravčová masť"...
tak teda naozaj neviem doteraz som naň počula len chvály typu, že
sa najmenej prepaľuje zo všetkých olejov atď... a ešte jeden detail,
doteraz som si stále myslela, že palmový olej je veľmi drahý, tak má
ta akciová cena dosť prekvapila, myslíte, že to je ok?
ale ten cisty olej to sa uz chemikom uspesne podarilo vycistit olej od vsetkeho dobreho.
en.wikipedia.org/wiki/Cooking_oil...
este pridam, ze u nas v Terne maju za studena lisovany slnecnicovy olej, vyrobeny na Slovensku a musim ho pochvalit, lebo to je asi prvy olej, ktory aj naozaj voni ako slnecnicove semienka
www.biokamo.sk/specificke-oleje/Palmov%C3%BD-olej-Mari...