Dobrý večer, chcem sa opýtať má niekto skúsenosti so zasterilizovaním hustej polievky kapustnice s klobásou a bravčovým mäsom? A keď, ako dlho to sterlizujete? Ďakujem veľmi pekne.
@zareagujDiskusie
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 220 najnovší komentár dnes 15:04
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 220 najnovší komentár dnes 15:04
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Nyja: Dubčekove rožky 34 najnovší komentár 5. mája 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 220 najnovší komentár dnes 15:04
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 28 najnovší komentár 1. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Citrónové rezy +fotopostup
-
Kakaová roláda s čokoládovým krémom
-
Jablkový závin z pivného cesta +fotopostup
-
Divina špikovaná koreňovou zeleninou +fotopostup
-
Varený karfiol so zemiakovou kašou a s hlávkovým šalátom s medovo-citrónovou zálievkou
-
Brokolicovo-krupicové guľôčky +fotopostup
-
Krehké koláčiky s citrónovou smotanou a údeným lososom
-
Jablková palacinka pečená v rúre +fotopostup
-
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou +fotopostup
-
Jemný krupicový jablčník bez tuku
-
Pečený bôčik s dusenou kyslou kapustou a so zemiakovou knedľou
-
Pečené kuracie stehná na zelenine +fotopostup
-
Čerešňová štrúdľa
-
Kefírový koláč pečený vo forme na srnčí chrbát
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Chrumkavé čokoládové veľkonočné hniezda VIDEO
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Recepty od srdca: 15 jedál, ktoré nás naučili variť naše mamy a robíme ich dodnes
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
-
Strúhaný, sypaný aj linecký: 11 receptov na tvarohové koláče, ktorými sa zavďačíte celej rodine
-
TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca
-
Jemné mäsko: 12x bravčová panenka. Vyskúšajte ju aj podľa receptu moderátorky Karin Majtánovej a rovno s dvoma plnkami
-
K mäsu, cestovinám aj fazuli: Marry Me, omáčka, ktorú si zamilujete. Hodí sa takmer ku všetkému!
varím väčšinou poslednú kapustu zo súdka
bravčové rebrá najradšej
klobásu..údené nie
horúcu - vriacu dám do pohárov-otočím hore dnom
a
nesterilizujem
vydrží aj viac ako rok
Druhou možnosťou je sterilizácia v autoklávoch, pod tlakom a pri teplote 120 stupňov. V priemysle bežná vec, doma by sa takéto podmienky dal dosiahnuť napr. sterilizáciou v tlakovom hrnci.
Viem, že nie všetci takúto sterilizáciu považujú za potrebnú, ale treba si uvedomiť, že botulizmus
býva smrteľný.
Toto nie je moj nápad, ale nejakej ruskej baby. (youtube) Robila som takto i bravčové maso, alebo strilovala cuketu na kyslo. Zatial sa mi nič nepokazilo a ušetrilo vela času. Surové bravč. maso som varila asi 1,5 -2 hodky.
Tak už viem prečo sterilizovat' 2x. Vždy bolo písané varit' na 2x,ale prečo, to nie. Takže vd'aka za vysvetlenie. A teraz ešte porad', ako s (upečené, uvarené ... ) masom, ak mi zostane od obeda, a je na použite na druhý deň. Nie vždy sa uvarí len tolko, čo sa zje naraz. To by sa malo tiež ešte raz zpracovat' ??? Podla toho, ako píšeš, ako sa "chovajú" baktérie, by to bolo logické. A neber to ako nejakú výtku alebo niečo podobné. Ale nasadila si mi ""brouka do hlavy "" . Človek sa učí celý život.
Ďakujem pekne