Dobrý večer, chcem sa opýtať má niekto skúsenosti so zasterilizovaním hustej polievky kapustnice s klobásou a bravčovým mäsom? A keď, ako dlho to sterlizujete? Ďakujem veľmi pekne.
@zareagujDiskusie
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 4 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 356 najnovší komentár dnes 00:48
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 356 najnovší komentár dnes 00:48
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 13 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 251 najnovší komentár dnes 00:48
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Nepečené datľovo-čokoládové bonbóny VIDEO
- Chcete si urýchliť pečenie vanilkových rožkov? Super tip, ako ich urobiť raz-dva VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom VIDEO
- Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky VIDEO
- Odolná trinástka: Výborné recepty na trvanlivé vianočné koláče, ktoré vám vydržia až do Silvestra
- Toto sú stálice: 10 najlepších klasických koláčov a zákuskov na vianočné sviatky. Sú tu aj tie vaše?
- Linecké koláčiky: Prezradíme vám najlepší recept aj fintu, ako z jedného cesta urobiť 7 druhov vianočného pečiva
- Rokmi overené: 10 receptov na vianočné plnené oriešky, ktoré piekli už naše babky
- Orechové, karamelové aj čokoládové: Najchutnejšie plnené vianočné košíčky pre každý jazýček
- Pečie celé Slovensko: Zabudnutý dezert spod Tatier. Súťažiaci o ňom ani nepočuli a čo vy, poznáte Lohengrin?
- Máme ju radi: 10 receptov na sviatočné koláče a drobné pečivo s obľúbenou žĺtkovou polevou
varím väčšinou poslednú kapustu zo súdka
bravčové rebrá najradšej
klobásu..údené nie
horúcu - vriacu dám do pohárov-otočím hore dnom
a
nesterilizujem
vydrží aj viac ako rok
Druhou možnosťou je sterilizácia v autoklávoch, pod tlakom a pri teplote 120 stupňov. V priemysle bežná vec, doma by sa takéto podmienky dal dosiahnuť napr. sterilizáciou v tlakovom hrnci.
Viem, že nie všetci takúto sterilizáciu považujú za potrebnú, ale treba si uvedomiť, že botulizmus
býva smrteľný.
Toto nie je moj nápad, ale nejakej ruskej baby. (youtube) Robila som takto i bravčové maso, alebo strilovala cuketu na kyslo. Zatial sa mi nič nepokazilo a ušetrilo vela času. Surové bravč. maso som varila asi 1,5 -2 hodky.
Tak už viem prečo sterilizovat' 2x. Vždy bolo písané varit' na 2x,ale prečo, to nie. Takže vd'aka za vysvetlenie. A teraz ešte porad', ako s (upečené, uvarené ... ) masom, ak mi zostane od obeda, a je na použite na druhý deň. Nie vždy sa uvarí len tolko, čo sa zje naraz. To by sa malo tiež ešte raz zpracovat' ??? Podla toho, ako píšeš, ako sa "chovajú" baktérie, by to bolo logické. A neber to ako nejakú výtku alebo niečo podobné. Ale nasadila si mi ""brouka do hlavy "" . Človek sa učí celý život.
Ďakujem pekne