Dobrý večer, chcem sa opýtať má niekto skúsenosti so zasterilizovaním hustej polievky kapustnice s klobásou a bravčovým mäsom? A keď, ako dlho to sterlizujete? Ďakujem veľmi pekne.
@zareagujDobrý večer, chcem sa opýtať má niekto skúsenosti so zasterilizovaním hustej polievky kapustnice s klobásou a bravčovým mäsom? A keď, ako dlho to sterlizujete? Ďakujem veľmi pekne.
@zareaguj
varím väčšinou poslednú kapustu zo súdka
bravčové rebrá najradšej
klobásu..údené nie
horúcu - vriacu dám do pohárov-otočím hore dnom
a
nesterilizujem
vydrží aj viac ako rok
Druhou možnosťou je sterilizácia v autoklávoch, pod tlakom a pri teplote 120 stupňov. V priemysle bežná vec, doma by sa takéto podmienky dal dosiahnuť napr. sterilizáciou v tlakovom hrnci.
Viem, že nie všetci takúto sterilizáciu považujú za potrebnú, ale treba si uvedomiť, že botulizmus
býva smrteľný.
Toto nie je moj nápad, ale nejakej ruskej baby. (youtube) Robila som takto i bravčové maso, alebo strilovala cuketu na kyslo. Zatial sa mi nič nepokazilo a ušetrilo vela času. Surové bravč. maso som varila asi 1,5 -2 hodky.
Tak už viem prečo sterilizovat' 2x. Vždy bolo písané varit' na 2x,ale prečo, to nie. Takže vd'aka za vysvetlenie. A teraz ešte porad', ako s (upečené, uvarené ... ) masom, ak mi zostane od obeda, a je na použite na druhý deň. Nie vždy sa uvarí len tolko, čo sa zje naraz. To by sa malo tiež ešte raz zpracovat' ??? Podla toho, ako píšeš, ako sa "chovajú" baktérie, by to bolo logické. A neber to ako nejakú výtku alebo niečo podobné. Ale nasadila si mi ""brouka do hlavy "" . Človek sa učí celý život.
Ďakujem pekne