Rôzne

Opäť niečo nové na Vareche

abend - bez fotkyabend, 20. júna 2011

Opäť niečo nové na Vareche, pri každom pecepte sú zobrazené nutríčné hodnoty, výborný nápad, vďaka teamu Varechy za všetky super novinky.

@zareaguj


Diskusia k téme

tomas
no nie všetky suroviny vieme identifikovať, ale snáď to poteší ľudí.
evanaaa
Aj ja ďakujem, mne by sa zišli tie sacharidy, ale to už si nejak zistím sama, ja ich potrebujem.
zzdravo
je to super, no nemohli by byt namiesto kalorii kilojouly? Pokial si pamatam kcal sa pouzivaju skor v amerike, KJ v europe.
julica
Toto je super, akurat som zvyknuta na kJ, ale tak aspon si namaham hlavu nasobenim :) Vidim vsak, ze vela surovin je bez udajov, skoda. Planujete ich nejako doplnit alebo vam pomozem? mam nejake tabulky a orientaciu v tychto ciselkach. povedzte, napisem Vam, ak si nejake chybajuce vsimnem a budem vediet.
sandratamer
@julica , ak máš ďalšie údaje, budeme len vďační, problém je skôr v tom, že ľudia neporiadne vypĺňajú tabuľky so surovinami. Každý ich vypĺňa po svojom, napriek tomu, že už takmer rok sa ich snažím opravovať, každú jednu položku, aby boli jednotné. Premýšľame aj nad tým, že sa bude musieť zvoliť len potravina zo zoznamu, a ako ďalšiu položku v tabuľke sa bude uvádzať napríklad - jemný, zohriaty, pomletý atď. Pošli Tomášovi čo máš k dispozícii, vďaka vopred.
tomas
Keď si kliknete na konkréntu surovinu, tak ak má kalórie, tak má aj energiu v KJ, alebo často aj sacharidy, tuky, niektoré majú aj ďalšie, ešte pribudne aj kalkulačka kalórií, možnosť prepínať si to z kalórií na KJ...
frezia68
Tak zasa perfektné vylepšenie a ešte bude ďaľšie...kalkulačka,dá sa len chváliť :-)))
dorisa
A chcem sa opýtať: už nemáme k dispozícii RSS kanály? alebo ich neviem nájsť? Ďakujem
tomas
@dorisa áno rss kanály sú tu nájdete ich zoznam:
 varecha.pravda.sk/info/rss/...


(ale skutočne ako kukám, tak asi pri novom dizajne zmizli z hlavičky stránky. a doteraz si to nikto nevšimol:) takže čoskoro budú znova niekde hore v hlavičke mať tlačítko... v každom prípade na linke čo som napísal sú všetky dostupné RSS kanály)
dorisa
ved to, @tomas. Mám na očiach druhé oči...a nevidím, ĎAKUJEM. Lebo ked som tu niekoľko dní nie, tak tápam, čo je nové. Ešte raz ďakujem.
lucylee
Ja by som to riesila tak, ze do zoznamu surovin sa bude dat zvolit merna jednotka, resp mnozstvo len z prediktivneho zoznamu, ktory da varecha k dispozicii. Ak niekto bude chciet napisat po svojom, nepusti ho to dalej, kym nevyberie moznost, co mu ponuka prednadstaveny zoznam a vsetky recepty budu jednotne.
julica
@sandra , budem sledovať, pri ktorých surovinách údaj chýba, a ak budem vedieť, pošlem tomášovi.