Dobrý deň Varecháči,neviem ,či to pôsobí rušivo len na mňa ,ale aký má význam pridávanie tých istých identických receptov? sirup z bazy ,sirup proti kašlu,džemy ,pizza ,koláče bez múky so základom z banánového cesta,cheescaky atd..... skutočne to nemyslím v zlom ,ale nevidím žiadnu logiku.Ak tam je nejaká obmena ,na ktorú poukážem- nejaká inakosť ,prosím ,ale točia sa tu tie iste recepty dookola,dokonca identické....
@zareaguj
Horsie je to pre stabilnu uzivatelsku zakladnu varechy, ktora ju neberie ako google, ale ako domovsku stranku, na ktoru chodi kazdy den a chce najst kazdy den nieco nove a vtipne a inspirujuce. To verim, ze pre takeho uzivatela je to na porazenie, ked vidi kazdy treti den recept na to iste pecivo...raz zo slnecnicovymi semienkami, raz z lanovymi, raz miesto oleja, roztopene maslo a podobne. Tento problem je neriesitelny aj na domenach, ktore su vo vylucnom vlastnictve jedneho fyzickeho majitela, ktory ma vylucne pravomoci a nieto na domene ako je Varecha. Osadenstvo komunity sa nevyhnutne meni a ti co su uz zo situacie opakujucich receptov a inych nesvarov znechuteni, jednoducho odisli a postupne odchadzadaju. Ti , co prichadzaju, ti odidu o 4 roky a podobne....a budu pribudat neustale opakujuce sa recepty donekonecna. A to je fakt.
Niekto sem chodí pravidelne, niekto veľmi málo, nie každý vie sledovať, čo tu už je a čo sa stále opakuje. Napísala by som to asi do kolónky k pridávanému receptu - takú malú žiadosť, nech si prispievateľ aspoň raz overí, či tu taký recept už je.
Varecháči majú rôzne pohnútky odchádzať, myslím, že skôr pre atmosféru, aká tu niekedy vládne:-(
Ale určite sa viacerí vrátia, lebo v nespočetnom množstve nových aj starých receptov je stále niečo pre inšpiráciu a kto varí rád, ten si tu nájde to dobré, prečo sa oplatí tu byť;-)
Aj opakovany recept moze byt pre noveho uzivatela zaujimavym.
Navyse dva uplne zhodne recepty nebyvaju zverejnene casto a prave male detaily v zlozeni alebo pracovnom postupe robia recepty jedinecnymi.
Pridavanie receptov je na ege a sudnosti vkladatela.
Varecha je bulvarny portal, takze tu budu vyhravat vzdy rolady s traslavym kremom, kysnute rozky, pagace a gulasiky s knedlou. Pokial chce niekto nieco sofistikovane (niezeby sa take recepty nenasli aj na vareche...boze a kolko ich tu len je, len ich treba hladat indivudualne, alebo podla vkladatela), musi jednoducho hladat inde. Aj ked sa obavam, ze nenajdeme ... portaly tohto typu su fakt urcene na masu....ja im to nevycitam, boli zalozene prave preto. Trvalo mi sice nejaky cas, kym som im to *odpustila*, ale uz som sa skratka posunula dalej a beriem to tak ako to je.
ovarenizivoteatak.blogspot.de
skvele pecenie mava nigina
nasavareska.blogspot.sk
a bezpochyby Iva2111, tu povazujem za prvu pekarku ceskoslovenskej pekarenskej sceny
www.pekarnomanie.cz
ja peciem len z krajnej nudze a aj ten recept obcas zmenim ako tu
napriklad
chalupnikovi.com/recepty/?p=4205...
A inak, aj ty máš niečo už odvarené, odpečené, pozrieš na suroviny, na postup a vidíš, či sa receptom oplatí zapodievať...
nevadí mi, ak sa recepty opakujú, lebo vždy prichádzajú aj noví používatelia a nie málo, silne pochybujem, že siahnu po vyhľadávači, skôr vezmú recepty, ako prídu.
predpokladám, že problém je v zaradení receptov podľa názvov, preto sa nedá vždy dopátrať, jednak v obľúbenosti typu receptov.
na iných weboch sa stretávam s veľmi praktickým označením napr. Maslové halušky z kuchyne Evičky, z kuchyne Diany, Jozefa...
alebo Perkelt ako ho robí Ján, Elena, Viera... Krémeš podľa Márie, Anny,....Fazulica zo Zemplína, z Košíc, ...Kapustnica z Oravy, spod Kriváňa, zo Spiša.... Pagáčiky tety Žofky, od babičky atd.
tiež majú pod zverejneným receptom uvedené Podobné recepty spolu s názvom daného podobného receptu s titulnou fotkou.
@cemer , ak nedávaš recepty, nebudeš mať ani komentáre, ak áno, tak len tie tvoje, ktorými komentuješ recepty iných - to už tak chodí, že komentáre a odpovede sú aj od počtu receptov, a nielen u mňa, u každého, tiež ak prispeješ do diskusií alebo do iných príspevkov.
Pekný deň ti prajem.
mne ani tak nevadia rovnaké recepty, nie vždy sa totiž rovnaké recepty dajú odhaliť... viac mi vadí ak niekto pridáva stále rovnaké recepty, len s minimálnymi obmenami...
paradoxne, tiez som nedavno googlila, co varit, veru obcas dochadza fantazia a opakujeme sa nielen tu, aj doma
Čo sa týka pridávania nových, keď nezabudnem, overujem prítomnosť jedla tak, ako keď hľadám recept od iného autora. Najskôr vyhľadať cez políčko "Hľadaj" a keď nenájde tam, zadávam kľúčové suroviny do vyhľadávania v "Chladničke"... Tam sa zväčša po zadaní pár surovín množstvo výsledkov zredukuje a potom sa to už ľahko dá prebehnúť a nájsť, či ten istý alebo podobný už bol pridaný.
Čo už, musíme si zvyknúť, že každý rok o tomto čase budú pridávané bazové sirupy, pritom dá sa aj iné vymyslieť. Moja susedka včera priniesla na ochutnanie šišky, kde do cesta nastrihala bazové kvety a tak vyprážala. No veľmi ich tam cítiť nebolo, ale bol to dobrý nápad využitia prírodnej ingrediencie.
Chce to trochu viac myslieť inovačne.