Može my niekto poradiť.akym sposobom mam nechať odležať hovedzie-steak a ine kul
veci z mladeho byčka,
Teda teplota,vlhkosť-ladnička,či vetrana kamenna pivnica??
Za info dakujem.
Diskusie
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 260 najnovší komentár dnes 17:42
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 260 najnovší komentár dnes 17:42
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 7 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Ivanko162: sekla sa nam plnka maslo s pudingom 13 najnovší komentár 4. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 211 najnovší komentár dnes 17:42
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 2 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Salámová roláda s olivami VIDEO
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Lístkové tyčinky s pestom VIDEO
-
Fazuľová nátierka so syrom, s cesnakom a orechmi VIDEO
-
Krémové kuracie karí pečené v rúre VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Chutné a trvanlivé: 9 najlepších receptov na žĺtkové rezy s orechami. Klasika, ktorá neomrzí a ako bonus aj v odľahčenej verzii
-
Veľkonočná plnka: Zistite, čo všetko do nej môžete dať, aj ako ju upiecť pekne nadýchanú a šťavnatú
-
Nestarnúca klasika: Punčové rezy, metrový koláč, opitý Izidor, oblíž prst... 10 receptov na tie najobľúbenejšie veľkonočné zákusky
-
Zužitkujte všetko: 11 fajnových koláčikov z odrezkov. Tieto recepty sa vám zídu počas celého veľkonočného pečenia
-
Veselé sviatky: 12x veľkonočné linecké koláčiky. Pozrite sa na tie tvary a na to zdobenie! Také môžu byť aj u vás
-
TOP rebríčky: Tri dobroty z jedného cesta, šťavnatý granadír aj bravčové výpečky. Nenechajte si ujsť najlepšie marcové recepty
-
Čokoládová, kokosová, karamelová aj mrkvová: 9 receptov na veľkonočnú tortu. Jedna vám vystačí na celé sviatky
Mäso sa pred uskladnením nesmie opláchnuť vo vode.
Mäsové výrobky a údené mäsa uskladňujeme voľne zavesené vo vzdušnej a dobre vetrateľnej komore.
a potom tu je ešte o skladovaní potravín:
translate.google.sk/translate?hl=sk&langpair=en%7Csk&am...
prvy je na mokro, kedy sa kusy masa vakuovo zabalia a nechaju odlezat pri teplote 2-3 stupne, minimalne 18 dni. Vyhoda tohto sposobu je ze nie je potrebna ventilacia, maso nestrati tolko vlhkosti a trva to najkratsie. Druhy sposob je na sucho, kedy sa nechaju stvrtiny visiet na haku v chladiacom boxe pri, znova pri 2-3 stupnoch. Potrebna je vsak dobra ventilacia. Vyhoda tohto sposobu je, ze sa z masa vytrati viac vlhkosti, co masu dodava koncentrovanejsiu chut. Nevyhoda je ze by malo visiet 28 dni.
potrebuješ drevo a letnu kuchynu+konzervy+vička+stroj!Ak chceš
mraziť musiš ratať min. 1Kw a den-vynasob si to x mesiac?!?!?
Asi je najlepšie byvať v meste a v papučkach prejsť do super market a kupovať len čerstve!