Može my niekto poradiť.akym sposobom mam nechať odležať hovedzie-steak a ine kul
veci z mladeho byčka,
Teda teplota,vlhkosť-ladnička,či vetrana kamenna pivnica??
Za info dakujem.
Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 78 najnovší komentár včera 23:12
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár 22. novembra 2025
- Rasto147: Šípkové víno 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 1079 najnovší komentár 1. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 78 najnovší komentár včera 23:12
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 1079 najnovší komentár 1. decembra 2025
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár 22. novembra 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 10 najnovší komentár 14. novembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 502 najnovší komentár 1. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 78 najnovší komentár včera 23:12
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 22. novembra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Kokosové medvedie labky a tyčinky +fotopostup -
Univerzálne bezlepkové medovníkové cesto +video -
Linecké koláčiky -
Krehké koláčiky v tvare hríbov +video -
Apolenkin cesnekáč so slaninkou +fotopostup -
Bravčové mäso s cibuľovou omáčkou +fotopostup -
Mandarínková marmeláda so škoricou a s vanilkou. Bude úžasná nielen na vianočku +video
-
Zabudnite na hubky a kefky. S týmto trikom bude ponorný mixér čistý za pár sekúnd VIDEO -
Slané krekry z pár surovín, ktoré zvládne upiecť aj začiatočník VIDEO -
Jednoduché zemiakové placky VIDEO -
Rýchly segedín s mletým mäsom VIDEO -
Tvarohovo-makový koláč s mandarínkami VIDEO -
„Pošťastilo“ sa vám pripáliť omáčku? Takto ju ešte môžete zachrániť VIDEO -
Nemáte poruke košík na nakrájaný chlieb? Poskladajte si ho z utierky! VIDEO
-
Mesiac do Vianoc: 15 najklikanejších sladkých receptov minulých sviatkov -
Čo variť tento týždeň: 14 inšpirácií na obedy a večere počas pracovných dní aj na prvý adventný víkend -
Tajomné hurmikaki: Ako trpký plod premeniť na šťavnatú sladkú explóziu chuti -
12x pudingový koláč: Upečte si kysnutý závin, prešívanú deku alebo rezy macocha -
11 hrnčekových receptov: Bábovka, muffiny, buchty, medovníky aj krémové zákusky, ktoré upečiete aj bez váhy -
Známe aj nové: Knedlo-vepřo-zelo, výpečky aj segedín. 11 receptov na nedeľný obed s hlávkovou kapustou -
TOP rebríček: 15 najlepších novembrových videí, to je predzvesť Vianoc aj recepty na všedné dni
Mäso sa pred uskladnením nesmie opláchnuť vo vode.
Mäsové výrobky a údené mäsa uskladňujeme voľne zavesené vo vzdušnej a dobre vetrateľnej komore.
a potom tu je ešte o skladovaní potravín:
translate.google.sk/translate?hl=sk&langpair=en%7Csk&am...
prvy je na mokro, kedy sa kusy masa vakuovo zabalia a nechaju odlezat pri teplote 2-3 stupne, minimalne 18 dni. Vyhoda tohto sposobu je ze nie je potrebna ventilacia, maso nestrati tolko vlhkosti a trva to najkratsie. Druhy sposob je na sucho, kedy sa nechaju stvrtiny visiet na haku v chladiacom boxe pri, znova pri 2-3 stupnoch. Potrebna je vsak dobra ventilacia. Vyhoda tohto sposobu je, ze sa z masa vytrati viac vlhkosti, co masu dodava koncentrovanejsiu chut. Nevyhoda je ze by malo visiet 28 dni.
potrebuješ drevo a letnu kuchynu+konzervy+vička+stroj!Ak chceš
mraziť musiš ratať min. 1Kw a den-vynasob si to x mesiac?!?!?
Asi je najlepšie byvať v meste a v papučkach prejsť do super market a kupovať len čerstve!