Može my niekto poradiť.akym sposobom mam nechať odležať hovedzie-steak a ine kul
veci z mladeho byčka,
Teda teplota,vlhkosť-ladnička,či vetrana kamenna pivnica??
Za info dakujem.
Može my niekto poradiť.akym sposobom mam nechať odležať hovedzie-steak a ine kul
veci z mladeho byčka,
Teda teplota,vlhkosť-ladnička,či vetrana kamenna pivnica??
Za info dakujem.
Mäso sa pred uskladnením nesmie opláchnuť vo vode.
Mäsové výrobky a údené mäsa uskladňujeme voľne zavesené vo vzdušnej a dobre vetrateľnej komore.
a potom tu je ešte o skladovaní potravín:
translate.google.sk/translate?hl=sk&langpair=en%7Csk&am...
prvy je na mokro, kedy sa kusy masa vakuovo zabalia a nechaju odlezat pri teplote 2-3 stupne, minimalne 18 dni. Vyhoda tohto sposobu je ze nie je potrebna ventilacia, maso nestrati tolko vlhkosti a trva to najkratsie. Druhy sposob je na sucho, kedy sa nechaju stvrtiny visiet na haku v chladiacom boxe pri, znova pri 2-3 stupnoch. Potrebna je vsak dobra ventilacia. Vyhoda tohto sposobu je, ze sa z masa vytrati viac vlhkosti, co masu dodava koncentrovanejsiu chut. Nevyhoda je ze by malo visiet 28 dni.
potrebuješ drevo a letnu kuchynu+konzervy+vička+stroj!Ak chceš
mraziť musiš ratať min. 1Kw a den-vynasob si to x mesiac?!?!?
Asi je najlepšie byvať v meste a v papučkach prejsť do super market a kupovať len čerstve!