O Varecha.sk

Ochutnávka online

frauakbari - fotkafrauakbari, 22. apríla 2012

Ako tak surfujem po vareche,prezerám receptíky,samozrejme slintám...rada by som nejakú dobrú mňamku, zákusok upiekla...no niet pre koho. Mužíček nemá rád sladké,maximálne tak 1 malý kúsoček ako ochutnávku, ja ako sa vraví "oči by jedli" ale žalúdok znesie 1-2 kúsky a potom striktne odmieta,dcérka je ešte malá na také dobrotky,návštevy k nám veľmi nechodia......
Tak ma napadlo, aké super by bolo ak by sa z receptov dalo ochutnať online :D Stlačiť tačítko na klávesnici a pred vami by sa zjavil koláčik, mäsko, šalátik, zmrzlinka.... :P hoci aj celý nedeľný obed...
Nuž, možno tak o 10,20,či 50 rokov..... Možno ak by tí technici,vývojari, experti...vedeli o Vareche.sk trošku by sa poponáhľali, lebo neviem ako vám, ale mne sa zbiehajú slinky.

@zareaguj


Diskusia k téme

rybarkuchar
No nie si úplne v sfére fikcie. Sú IT technológie, ktoré prenesú vôňu. Ako nápad to nemá chybu.
tomas
Technicky to nie je otázka na výrobcov webstránok. Problém je v prístroji, zatiaľ sa nepredávajú prijímače jedla, čiže neexistuje "chuťová tlačiareň", ktorá by z vášho počítača "vytlačila chuť".

Zatiaľ sa taký prístroj žiaľ nepredáva... A asi sa ani nevyrába... :/
tomas
@rybarkuchar to je možné, ale kým budú masovo dostupné (t.j. napr. každý 10-ty človek to bude mať bežne doma, tak sa to dovtedy nebude objavovať veľmi na weboch)
hubata
A raz by sme celá banda vareškárov večerali u teba @frauakbari , potom raňajkovali u @rybarakuchara , desiata by bola u @sladkejcokolady , obed u @helci , ........... no a večera by mohla byť u mňa na Záhorí. Výročné sviatky by sa na veľkú radosť všetkých zúčastnených konali v redakcii varechy - nech si nás užijú, no nie? Hehe....
evanaaa
Keď som bolamladá, videla som film o ďalekej budúcnosti, moderná doba, aj všetko ostatné,jedlo sa len naprogramovalo a na stene boli dvierka, tie sa otvorili a jedlo bolo v nich akoby z automatu, pekne na tanieri aj so všetkým. Vtedy som si myslela, že možno, keď už budem stará, sa to stane skutočnosťou. Ale ako vidím, aj keď technika a vývoj pokročili, toho sa nedočká ani neviemkoľká generácia.
sladkacokolada
Tomáš to som písala skôr zo žartu, ale nevadí.
@hubata mala by si zistiť kedy má Varecha výročie, lebo Tvoj nápad sa mi veľmi pozdáva.
frauakbari
snáď si zoženiem tú mašinku aspoň na ten prenos vôní...potom doma pootváram všetky okná,nech susedia cítia ako vyčíňajú varecháči :DDD
kuchticka
Toto je napad za milooooooooooooooooooooooony :-))
Hubata, tvoj napad ma tak nadchol, ze uz netrpezlovo cakam kedy pocestujem na tu "mecheche party" na Slovensko a rovno do redakcie. Uz by bolo nacase.
palokuchki
@hubata , ten tvoj napad je ohromny. Bolo by to vynikajuce, keby sme sa my vareskari mohli niekde spolu stretnut. U mna by to bolo vyborne, miesta je tu vela, len ked je to tak daleko.
marianne69
no vidno,ze @hubata nenosi hlavu na krku nadarmo:-) na vsetkych Vas by som sa tesila,ale na ranajky u @rybarkuchar zvlast, mozno,ze by spravil domaci rybaci salat,len ci by nas jeho zena nevyprala kade lahsie:-))
marcy
nedá mi nespomenúť Bez servítky z minulého týždňa :-)......čiperné,pestované,sčítané seniorky,no maniere čudné.....ani neochutnám,lebo neviem čo v tom je .....nezdravé a sama podá vyprážaný syrový šniceľ,ktorý nemal chuť syra.....pevne verím,že na varecháčskej párty by nebolo rivality a u @palokuchki bz som pribrala najmenej 8 kg .....odpracovala bz som s elanom
havino
@frauakbari , dáš pokoj s tlačítkom na klávesnici :-), :-), ved mne by museli dať limit, ja by som mačkala tlačítko pri každom pre mňa dobrom koláči a to je skoro každý tu na vareche, to by som mala plnú klávesnicu, každé jedlo pri ktorom slintám teraz ked tu večer listujem a som hladná, mala by som sto kg za týždeň, ani s vôňami to pre mňa tiež nie je výhra, lebo nie som lenivá sa postaviť ísť dobre navariť, ked dostanem neodolateľnú chuť a tej by pri tej vôni bolo viac, ako dosť, už len zostáva tá stretávka, tam by som sa krotila hádam
celeblith
vone urcite nieee, ved to by sa mi vypestoval taky reflex ako u pavlovho psa a sliny by som mala pravidelne jak opraty, len by som vytukala varecha.sk :)))
aleeee ten napad so stretavkou sa mi paci viac ;)
napr. casopis apetit robi druhy rocnik kulinarskeho trhu. Viem, ze mame food festival, ale nieco take kde by sa prezentovali varechaci by bolo mozno tiez zaujimave.
trencanka
Mne sa nahodu minulotyzdnove seniorky v Bez servitke pacili. Do varenia vedeli zaradit aj bio potraviny a vôbec ich elan pri vareni bol super. Ked to porovnam s mojou mamou, ta z modernejsej alebo aj zdravsej kuchyne nevari celkom nic.
Ja mam tiez taky problem teraz, nemam pre koho piect a milujem pecenie a kolace vôbec. Som s manzelom na zdravej strave - chceme schudnut, verim, ze raz zaradime nejake to zdrave pecenie, ale teraz je este skoro.
Tak sa vytesujem, ak pridu na vikend moje dcery domov, tak vtedy upeciem a nabalim im to so sebou. Pre mna je to velke pokusenie keby zostal kolac doma. Mala by som ho za chvilu v bruchu :))
rybarkuchar
Ak máte chuť na raňajky u mňa - na to nepotrebujete špeciálne Informačné Technológie. Stačí povedať.
alexola
"zavariť" si a stretnúť sa môžte aj u nás, už som to spomínala dávnejšie, priestor na to máme :)) radi vás privítame.. stačí prejaviť záujem a chuť pricestovať..