O Varecha.sk

Nová Varecha.....a ako ďalej?

evanaaa - fotkaevanaaa, 1. februára 2016

Nehnevajte sa, ale kto takto Varechu "zdokonalil", nespravil dobre, kým sa človek naučí a zorientuje, ak vôbec.....prosím Vás, v mene tých, čo rozmýšľajú ako ja, vráťte späť starú Varechu! Neviem, ktoré recepty sú najnovšie, podľa dátumu a dní, nemám prehľad o komentároch, ktoré sa pridávali pod recepty, nepáči sa mi, že ani pod diskusie nepridám len tak komentár, stratila som prehľad......koľkokrát sme prosili o konkrétne vylepšenia, navrhovali sme rôzne možnosti, alternatívy, bolo nám aj sľúbené isté vylepšenie, ale toto sme nechceli. A ešte - neviem, či len mne, ale ak si kliknem, či už na recept, komentáre, diskusie, dlho trvá, než sa mi to otvorí, strácam trpezlivosť. No, mám dojem, že týmto ste asi dosť varecháčov odradili, aj keď sa toto usporiadanie mnohým bude páčiť, predsa len.......môj dojem - spravili ste "medvediu službu", alebo žeby som sa len ja nevedela tu zorientovať?

@zareaguj


Diskusia k téme

tomas
@evanaaa v rubrike Recepty -  varecha.pravda.sk/recepty/...


- je stále rovnaká chronológia ako doteraz, technicky sa vlastne tam nezmenila žiadna chronológia.

na hlavnej stránke Hlavna stranka www.varecha.sk sa zmenilo toto:
- hore boli top recepty (4 až 6 najnovší recept, okrem receptov bez foto a s rozmazanou foto)
- pod tým boli 3 náhodné recepty a 3 najnovšie (okrem receptov bez foto)
- a pod tým boli rôzne kategórie receptov (najnovšie okrem už použitých receptov vyššie)

teraz sú na vrchu 3 top recepty (okrem bez foto a rozmazanej foto), nasleduje 6 najnovších s foto a potom rôzne kategórie okrem už použitých receptov vyššie

Kompletná chronológia nových receptov (čiže aj recepty bez fotiek) bola vždy v rubrike Recepty a v tej rubrike sa vo výpise receptov nič nezmenilo.
tomas
@evanaaa rád by so vyriešil problém s problémov pridávania komentárov do disksie, čo presne vám nefunguje? Nevidíte okienko na písanie komentáru?

(K rýchlosti stránky ovplyvňujú najmä reklamné kódy, ktoré občas idú pomaly, to sa však dialo aj na starej stránke)
silvia68
Strašné, nečitateľné. Prečo vždy keď niekto niečo " vylepšuje" dopadne to katastrofálne. Zmenili ste písmo, je veľmi zle čitateľné. V recepte už nie je taká orientácia, predtým som videla suroviny aj začiatok postupu, teraz kým sa prerolujem ku postupu, no des a hrúza katastrofa. Škoda ,dlho to bola dobrá stránka. rada som tu chodila. To písmo je menšie? Prečo ste to menili?
tomas
@Silvia68 ktoré písmo sa vám zdá menšie? skoro všetky písma sme naopak zväčšovali...
jerica
Tomas , v komentároch písmo je menšie "názov receptu" ako samý nick.
1x 45678
cesminaz
Pravdu povediac,mne sa tato zmena vobec nepaci :-/ Predtym som otvorila Varechu a mala som pred ocami hned napohlad cely "obsah" co-ako noveho na Vareche...cize hned prehlad o vsetkom.Teraz...otvorim Varechu a dobre mi nevyrazi oci recept,ktory je na celej ploche obrazovky :-/ normalne ma to rusi,prejde mi aj nalada..Mne sa to ovela viac pacilo predtym,celkovo to bolo lepsie,utulnejsie,prijemnejsie..take ludske.Teraz je to viac "technicke"viac pocitacove a chladnejsie :-(((((( Mila @redakcia viem,ze ste to mysleli dobre,ale vobec vam to nevyslo :-(
cesminaz
Maly dotaz k mojmu predoslemu komentu,kedze som si vsimla diskusiu od @kimlo ,ktory pise o mobilnej verzii Varechy.. Aj ja som tym mala na mysli mobilnu verziu,kedze chodim v poslednom case na Varechu cez mobil. Co sa tyka cez pocitac,je to celkom fajn,aj ked to predtym bolo ako som uz pisala ovela lepsie.No ale ta mobilna verzia je cista katastrofa pre mna :-( Neviete ju nejako zmenit?
staja
Je to tu naozaj po novom veľmi neprehľadné. Trochu som to preklikala a pre @redakcia mám zopár pripomienok: 1/ treba naozaj veľa, veľa klikať, kým sa dostaneme tam, kam by sme chceli (napr. v "mojej kuchárskej knihe" som mala recepty podľa dátumu pridania pamätala som si napr. , že som to uložila nedávno - teraz sú podľa abecedy a ak neviem ten presný názov, klikám a klikám.) 2/ v rubrike "moja kuchárska kniha" je na jednej strane 10 receptov, sú síce väčšie, ale zase klikám a klikám. 3/ asi som slepá, ale ako si uložím nový recept do mojej KK?
redakcia
@cesminaz a co v mobilnej verzii je tak katastroficke? (Je jednostlpcova, ovela lepsie by sa mala dat citat, je tam zjednoduseny obsah). My ju este prisposobujeme, cize potesi nas kazdy nazor.
2010
Preco kazda ina stranka o vareni berie fotky priamo z pocitaca?
( okrem tejto)
1x 2010
2010
Stale predpotopna "klasika" cez Google?
Elote kukurica


cesminaz
@redakcia pozeram cez mobil :-) Ok tie recepty su podsebou v jednom stlpci,ktory je na cely displej telefonu a tie fotky-recept su velmi velke.Je to sice lepsie viditelne a citatelne,ale pripada mi to take chladne oproti starej Vareche.Cumim len na recept :-/ trocha deprimujuce. A ako to uz bolo spomenute,strasne vela je toho klikania teraz.Predtym bolo na jednej stranke plno moznosti-vyberu a aj vsetko pred ocami.Co ma zaujimalo/zaujalo tam som klikla a hned tam bola.A clovek mal "naraz" prehlad skoro o vsetkom.Teraz musim klikat o 106 kym sa dostanem z jednej strany na druhu :-/
kukulienka71
v prípade, že negatíva prevyšujú pozitíva ( a to je aj tento) som ZA, aby sa vrátila stará Varecha v podobe, aká bola. Nejak je toho fakt viac, čo mi vadí aj po dvoch dňoch a ako vidím reakcie iných užívateľov, nová podoba nie je po vôli väčšine komentujúcich. @tomas , dá sa to vrátiť??
cesminaz
Prave prekukavam a preklikavam Varechu cez laptop,kedze doteraz som mala pripomienky len k mobilnej stranke Varechy.Co mi strasne vadi je,ze ked kliknem na najnovsie komentare,tak mam na "celej" obrazovke jeden max.2 komentare! To naco ste tak zväcsili tie pismena? Ved ked niekto potrebuje okuliare,tak si ich da.Ovela lepsie to bolo predtym,na displeji kde su teraz max.2 komentare,boli predtym 10. A bolo to aj prijemnejsie na oci,teraz to normalne ta velkost drazdi oci.A vadia mi aj v recepte tie strasne velke fotky vo fotopostupe...pre boha,to na co take velke? To je take iste,akoby ste cloveku,ktory vidi perfektne,nasadili nasilu okuliare :-/ @kukulienka ma uplnu pravdu,tato nova Varecha ma vela negativity :-((( ale neviem,ci to budete brat do uvahy...mozeme len dufat..
chmarien
Dobabrali ste to, vyzerá to tak, že kvôli reklamám, tie teraz zapĺňajú príliš veľkú časť plochy. Z príjemného prostredia sa stal neprehľadný mišmaš.
marianne
@cezminka z Varechy je klikaci maraton. Svojich 5 minut slavy si uz uzila. Ale vsetko zle je na nieco dobre, mam to teraz paradoxne ovela jednoduchsie. Precitam recepty, ktore ma zaujimaju, tie si odrazu odpisem. Vybavene.
evanaaa
Tieto komentáre mi prišli do mailu, teda upozornenie na ne, asi 17x, načo je to, ja to nechcem, ak si ich chcem pod mojim článkom pozrieť, tak idem rovno sem, pod mojou diskusiou si ich pozriem.....mám zase o robotu viac - odklikávať ich po jednom.
torticka
Tomasko, mam mobil anderoid, a uvodne obrazky v receptoch sa mi neobjavuju. Ma to tak byt, alebo som ja zas nieco dorobila. Dakujem.
majulenka
Asi každý má nejakú "úchylku", ja mám receptovú - zberateľskú. Veľmi rada som chodievala na Varechu - na relax, ale dnes som zažila šok po otvorení. Asi to malo byť vylepšenie, pre mňa nie. Recepty neprehľadné, hľadanie hrozné, písmo ukrutné. Mám astigmatizmus (nosím okuliare na diaľku, čítam ale bez nich) - ale toto maxipísmo ma dorazilo. Verte, že po 20min mi začali slziť oči. Pekne prosím, VRÁŤTE STARÚ VARECHU, ktorá bola super! Nie nadarmo hovorím mojim deťom, všetko nové je horšie, ako bolo predtým.. (i keď to bolo myslené na výrobu napr. bielej techniky.Starý vysávač, pračka atď vydržali roky rokúce, nové i keď dizajnovo krajšie - vydržia len po dobu záruky..) Ale, platí to aj pre novú Varechu, je určite horšia, ako predošlá verzia... Som smutná, uklikaná, rozladená, sklamaná i znechutená... Čo neznášam - keď je v časopise fotka niečoho na pol strany, tu je kastról na pol obrazovky! Toto sa ozaj nepodarilo, i keď to asi bolo dobre myslené...
evanaaa
@majulenka , pravdu máš, je to tak, ale darmo budeme kričať -Vráťte nám Starú Varechu, nepomôže to, nevypočujú si nás a ak, tak asi podľa porekadla - Psí hlas do neba nedojde, len neviem, či sa hodí aj na túto situáciu :) Neviem, prečo vylepšujú to, s čím sme boli spokojní, ale tak, že to zhoršia.
1x becke