V poslednej dobe sa stále viac propagujú "light" jedlá a čítala som včera v jednom časopise, kde propagujú novú fritézu Tefal FZ Actifry, kde stačí použiť len lyžicu oleja. Viac-menej by mala slúžiť na prípravu hranoliek, ktoré ja robím obmedzene, ale vraj je v prístroji možné pripravovať aj mäso, zeleninu, omáčky a.p. Na nete som si ju našla cez link hej.sk, kde je o nej aj širšia diskusia. Názory používateľov sa rôznia, niektorí tvrdia,že je dobrá ale len na hranolky iní zasa, že majú o jednu nepotrebnú vec v dome viac /a týchto názorov je tam najviac/. Rezne sa tam vraj robiť nedajú. Dávam do diskusie túto tému a rada by som zdieľala aj názory varecháčov, ktorí isto s ňou majú skúsenosti. Ak sa nemýlim, tak písala o nej pri nejakom jedle aj @bozulka. Čakám na vaše názory a hodnotenia tohto čuda.
@zareaguj
@tinca musíš si zvážiť opravdu či sa ti vyplatí kúpiť lebo opravdu niečo kúpiť a zastrčiť niekam...to nemá význam.Je to dosť veľké,keď som videla obrázok tak sa mi to páčilo,ale keď som fritézu vybalila...musela som odstaviť odšťavovač lebo na jednej strane linky mám microvlnku,túto fritézu,parný hrniec,a ručný odšťavovač a ešte opekač,ten asi tiež odstavím keď sa dajú topeničky na sucho robiť v tejto fritéze.Zvužuj a premýšlaj zo všetkých strán.Držím palce - na správne rozhodnutie !!!
Nefunguje to!
Tieto tvrdenia už nie sú vedecky ani morálne obhájiteľné. Pred niekoľkými rokmi bolo zistené, že skutočným dôvodom ochorenia srdca sú zápaly stien tepien. Toto zistenie vedie pomali k zmene spôsobu akým budú choroby srdca a ďalšie chronické choroby liečené.
Jednoducho povedané, pokial by neboli v tele prítomné zápaly, nie je možné aby sa na stenách tepien usadzoval cholesterol a spôsoboval ochorenie srdca a mrtvicu.
Držali sme sa doporučenej stravy, ktorá doporučuje nízké množstvo tukov a vysoké množstvo polynesaturovaných olejov a sacharidov, a pritom sme nevedeli, že neustále poškodzujeme svoje tepny. Toto opakované poškodzovanie vedie k vzniku chronických zápalov, ktoré vedú k ochoreniu srdca, mrtvici, cukrovke a obezite. Ešte raz zopakujem: Poranenie a zápaly naších tepien sú spôsobované nízkotučnou dietou, ktorá nám bola po celé roky zdravotnou vedou.
Čo je najväčším vinníkom chronických zápalov? Je ním prebytok jednoduchých vysoko zpracovaných sacharidou (cukor, múka a všetky produkty z ních vyrobené) a nadmerná konzumácia omega-6 rastlinných olejov ako sú sójový, kukuričný a slnečnicový.
Je to výňatok z článku horeuvedeného autora.
A to,že sa do kucharských kníh na fotenie používajú rôzne grify ja si myslím,že je to vporiadku.Veď všetci sa radi pozrieme na pekné fotografie.
kuracie prsia rozrežem napolovicu, nevyklepávam! osolím, dám do trojobalu a potom potriem jemne olejom. Vyberiem stredovú lopatku z prístroja, rozložím rezne - zmestili sa mi 4 ks - zatvorím, nastavím 10 min. a spustím, potom otočím rezne a opäť nastavím 10 min. a potom podávam. Boli super.