Spravila som ,,kysnute´´ cesto ktore mi nevykyslo robila som ho podla navodu ked ze nemam umelu mysku tak som ho dala do hrnca moze to byt tym ze nevykyslo?Chcela som spravit sisky s dzemom no neviem co teraz bude sa to dat spravit aj bez vykysnuteho cesta?poradte mi prosim ....dakujem
@zareaguj
@pacik má spravdepodobne pravdu,alebo si zabudla dať droždie,alebo si robila so sušeného a to sa aj mne raz stalo a od tedy túto značku sušeného droždia vôbec nepoužívam.
Ak sa mi cesto nepodarí, nikomu nepoviem: neplesknem ho do koša, ale ho upečiem, ochutnám a premýšľam čo s ním (tak aj s ostanými nepodarkami napr. fašírkou, omáčkou).
A tu sú možnosti:
a/ upečené pokrájam na kocky a prelejem vanilkovým pudingom = dukátové buchtičky
b/ upečené prekrojím, naplním nejakým krémom alebo potriem lekvárom, uťapkám do misy, môže sa pridať aj nejaké ovocie, kompót, obtiahnem krémom, čokoládou, ozdobím a po stuhnutí nakrájam = rezy alebo kocky = napr. ananásové rezy (kocky)
c/ rozmrvím, spojím herou, rumom, pridám cukor, orechy príp. mlieko a naaranžujem do košíčkov. Tiež môžem obaliť v kokose, kakau, orechoch. Aj do vnútra guliek ak sa mi chce ešte s nimi babrať môžem dať napr. rumovú višňu, vaječný koňačik alebo nejakú maslovú plnku s kakaom alebo rozpustenou čokoládou.
Hlavné je nič nevyhodiť a to čo platí o nevere, platí aj o varení: zatĺkať, zatĺkať a zatĺkať.........