Rôzne

Nevydarené rožky.

fejton1 - fotkafejton1, 15. decembra 2011

milé varechačky . včera som piekol vanilkové rožky presne podľa
receptu, všetko bolo v poriadku,ale v rúre sa mi roztiekli.Poraďte kde
som urobil chybu.

@zareaguj


Diskusia k téme

alena45
asi si dal viac prášku do pečiva ako písali, nie ?
kata50
Niekde sa tu písalo, že tukové cesto by sa malo rýchlo povykrajovať ( sformovať) a dať na plech ešte studené.
babidka
presne tak - tukove cesto treba dobre schladit . Ak sa so studenym zle robi tak ho treba potom schladit pred pecenim . Udrzi si dobre tvar . Prisla som na to vlastnym experimentovanim a poucila sa na vlastnych chybach:-))))
eva53
ja som dnes robila linecké podľa receptu z Linczu,tiež presne podľa návodu,aj som cesto dobre vychladila,ale sa mi veľmi drobí.Nabudúce dám menej polohrubej múky a pridám aj hladkú. Učíme sa celý život.
kuchticka
Do vanilkovych rozkov sa nedava prasok do peciva, ale je tasm vela tuku.
evkalibka
Tiež mám recept bez prášku do pečiva, ide tam len hl.múka 120 g, 100 g masla, 50 g orechov a 30 g práš.cukru. Pečiem z niekoľkých dávok a sú výborné.
tinca
@fejton1 tvarovať z vychladeného cesta, piecť vo vyhriatej rúre, ja dám na plný výkon vyhriať, stiahnem na 180 st.C chvíľu počkám a pečiem. Tiež môže byť na vine, že si ich robil tenké.
fejton1
@tinca , rúru som mal vyhriatu na 180, ale robil som ich asi dosť tenke asi ,1, centimeter.@alena 45, prašok do pečiva som nedaval.
Všetkym vám pekne ďakujem za vaše rady. Skúsim to ešte raz, dam to poriadne schladiťapotom sa ozvem. Neviem či to nepečie zle moja rúra.
hanach
evkelibke vďaka za osvieženie pamäte. Určite sa podaria aj mne. Už som vyskúšala veľa receptov ale tento je ten najsprávnejší viem to. pá, krásne vianoce.
hanach
vie mi niekto poradiť, čo sú to "cestenice" Počula som že je to veľký koláč z kysnutého cesta, plnený slivkovým lekvárom a pomáčaný maslom a posypaný makom. Nemá niekto vyskúšaný recept. Okolie Bánoviec nad Bebravou možno aj inde sa to robieva na Vianoce. ďakujem