Varenie

Neviem si poradiť s cestom.

iwuanka333 - bez fotkyiwuanka333, 2. februára 2012

chcela by som upiecť takúto tortu pre priateľa, ale neviem si ani predstaviť ako sa takéto niečo robí.





Ak by som piškótové cesto namočila nejakou tekutinou, bolo by to až príliš mokré a také to nechcem.

a zase keby sa to upieklo, dal by sa dosiahnuť takýto odtieň??

PS: nejakú dobrú plnku (najlepšie sviežu, ovocnú) by ste mi tiež mohli poradiť milé kuchtičky a kuchtíci.

@zareaguj


Diskusia k téme

zuzliak
a aka je to takato torta a takyto odtien? Nepopisujes farby- ma to byt modre, alebo cervene? najlepsie bude spravit ju podla jeho vhuti. Co ma najradsej? Myslim zo sladkeho.
evanaaa
@iwuanka333 , najlepšie, ak yb si urobila punčovú tortu alebo rez, je to dobré, šťavnaté, farebné, akurát tam nie je ovocie, ale punčová plnka to vynahradí, receptov tu máš plno. A tiež na ovocné rezy, dobrý výber, len sa podívaj, nebudeš vedieť, čo skôr. Alebo sprav korpus, nízky, na to ovocie a zelej želatínou, červenou. Ešte ozdob šľahačkou .
atari89
ak chces rainbow cake, tak sa to robi tak ze si urobis cesto normalne napr piskotove, rozdelis do par misticiek a do kazdeho das par kvapiek potravinarskeho farbiva,, a potom uz len lejes do stredu postupne a vznikne ti rainbow cake, alebo sa to da urobit aj tak ze si urobis tri cesta a do kazdeho das farbivo a das upiect a potom das len na seba a budes mat viac farebny..
hubata
Tiež sa mi to nedá otvoriť: ja len nechápem prečo ideš kaziť suroviny na nejaký abstraktný recept keď ani nevieš čo vlastne chceš, dokonca ani farbu si nevieš vybrať. Nájdi si tu na vareche taký aký ľúbite, postupuj podľa receptu a je vec vybavená. Ovocných receptov je plná varecha a sama musíš odhadnúť svoje sily na aký stačíš. Inak ti to len odoberie chuť ak sa ti to nepodarí a peniaze skončia v koši.
atari89
alebo toto: (predchadzajuci link nejake nefungoval)

atari89
obrazok tvoj mal byt toto ze?




tak potom to je tak ze si urobis zakladne piskotove/tortove cesto do kazdeho das par kvapiek farbiva, das upiect.. krem si urobis hocijaky aky mas rada, receptov tu najdes dost a potiahnes bud kremom alebo marcipanom.. a troll face urobis napr rozpustenou cokoladou a nakreslis to zdobickou alebo kupis take tie male tubove zdobicky a tymto tam nakreslis..
marcy
@atari89 :o) si neúnavná pomocníčka,čo vysoko cením .......dúha na oblohe sa mi páči viac,ale to je len môj názor
evanaaa
Farebné cesto, ako tá torta sa dá aj pomocou pudingov - hnedý, ružový, žltý, tmavší čokoládový, oranžový, a pod., netreba farbiť.
kuchticka
@marcy , trafila si sa :-)))
@atari89 , toto sa netyka duhovej alebo akejkolvek torty, iba som si spomenula na nieco. Kde si nasla tvoj nick? Prezrad ak to mozem vediet. Atari mi nieco propomina.
babinka
a mna @atari89 zaujima, ako si sem dostala tie fotky. Ja by som rada k niektorym receptom pridat moje vytvory, ale neviem ich tam vlozit, pokusala som sa, ale.....nefunguje nic :(
atari89
@kuchticka atari je stara znacka pocitacov a momentalne aj vyrobca videohier.. a pouzivam ho uz velmi dlho skoro vsade :)
@babinka proste si len skopirujem adresu URL a nacopirujem sem :) ale to tie co su na internete uz.. ak mas nejaky na pocitaci tak si ho napr. uloz na nejaky server alebo google obrazky a potom tak isto skopirujes adresu URL (kliknes pravym tlacitkom a das skopirovat adresu URL a potom tu das CTRL + V)
@evanaaa s tymi pudingmi to nieje ono.. toto je americky vymysel a ma to byt take kriklave od tych farieb.. inak by to uz nebol rainbow cake :)
zdezda
:-))))))jeeeeemine, vyzera to ako z rozpravky, staby nejedle :-)
babinka
@atari89 , veeeeelka vdaka, na prvy sup sa mi to podarilo!!!!!! Hned som si urobila prakticke skusky a povkladala par obrazkov. URL adresu som si skopirovala (najprv som ju hladala) z vlastnosti obrazka - je to ten najlahsi sposob. Vdakaaaaaa :)))
renulienka
...pre mna cudne...ak chces naozaj nieco farebne @zuzliak poradila perfektne...maliny-citron-pistacie,urcite lepsie ako umele farbiva...
hanach
pre výnimočný prípad súhlasím aj s umelými farbivami, ale inač prírodné je prírodné.
atari89
taketo farby sa daju aj prirodne ziskat, ale inak do kazdeho cesta idu dve tri kvapky farbiva iba.. nieje to moc nezdrave zle..