Rôzne

Nepravý marcipán

3sandra3 - fotka3sandra3, 22. mája 2011

Našla som v jednom časopise recept na Marcipán /nepravý/, a ten znie: 250 g masla, 250 g práškového cukru a 220 g sušeného mlieka. Toto sa zmieša a potom sa to má vyvaľkať. Máte s niečím takýmto skúsenosti, bude sa to dať vaľkať? Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

baculata
Robilevala som zakusok a nasla som ho aj na vareche Dvojfarebné kocky. Tam sa používa podobny nepr.marcipán, len tam daju ceru namiesto masla, no a s tým sa robilo dobre. Ale chutovo by mi viac vyhovovalo maslo a pri realizácii to nemusí byt velký problém, robilo sa s tým lahko.
megginr
mamina to niekedy robievala, vola to mliecna hmota. Je to chutne:)
hubata
Musí tam ísť cera, lebo maslo má veľmi nízky bod topenia, asi by to nedržalo. Voľakedy keď sme nemali marshmalow tak sme mali naše sušené mlieko. No neviem či to nebolo predsa len zdravšie s tým mliekom keďže ozdoby deti pojedia ako prvé. Prifarbovali sme cviklovou alebo špenátovou šťavou.
3sandra3
ďakujem za rady, už mám v tom jasnejšie, tak môžem skúšať
nika60
robila som zákusok kde išlo 20dkg sušené mlieko ,20dkgpráškový cukor 20dkg cera
evanaaa
Stužený tuk je lepší (aj na polevy), maslo má síce lepšiu chuť, ale sa topí, ako píše aj Hubata, možno tie novšie ( napr. Omega) sú lepšie aj chuťovo, neviem, treba skúšať. A pre chuť by som kvapla aj mandlovú esenciu, nech to je ako marcipán.
3sandra3
Ďakujem... vyskúšam so stuženým tukom,,,a mandľová esencia je fajn nápad
3sandra3
ešte mi napadlo, nie je z tohto množstva toho marcipánu veľa?