Rôzne

Nejako smutno je na Vareche tento rok

tiginko - fotkatiginko, 19. decembra 2015

Hej dievčatá a chlapci, čo ste tu robili tak peknú a veselú atmosféru po minulé roky pred Vianocami! Upratujem, pečiem, ale niečo mi tu chýba k občasnej pauze, kávičke... kde sú tie časy, keď sa tu otvárali kvalitné bary s dobrou muzikou a pitím, keď tu bolo veselo a vtipne. Hneď sa lepšie pracovalo, oslavovalo, pieklo a spomínalo... Teraz len samé seriózne reči, ticho po pěšine, ako hovoria naši českí bratia. Chýba tu @mariamka , ktorá to tu vedela rozprúdiť, a ostatné baby, halóóó, zobuďte sa! Predsa z tejto stránky nechcete fakt urobiť len serióznu stránku o varení?Takto Varecha pred časom veru nevyzerala :-(

@zareaguj


Diskusia k téme

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@tiginko , aj mňa presne toto napadlo keď sa blížia Vianoce. Ja som dnes ozdobila stromček, na balkóne v krabici sú už nejaké vianočné koláčiky, nejaké ešte čakajú na svoju plnku. V stredu spravím vianočku a kapustnicu, ostatné až na štedrý deň. Len mi strašne chýba sniežik, ale to asi každému kto si pamätá na tradičné biele krásne Vianoce. Sýkorky mi chodia papať semienka a oriešky do búdky, aj keď je pomerne teplo a bez mrazu a snehu. Zo začiatku sa vyháňali, ale už si na seba nejak zvykli a znesú sa v búdke aj štyri naraz, mám ich rada a vydržím ich dlho pozorovať.
tiginko
@dr mne chodia sýkorky na balkón ujedať s chladnúcich koláčikov, ale je to fakt krásny pohľad. Sme hneď pod kopcom a vtáctva je tu požehnane, len tú búdku nemám kam povesiť, to vieš, celý panelák je jedna búdka :-) Sneh a mráz mi strašne chýba, ja som taký "zimomil", mám radšej peknú zimu ako horúce leto.
na @evianu som veru skoro aj zabudla, s tou bola tiež dobrá sranda, škoda jej
tiginko
tak ty si to teda dobre zabila, taká írečitá :-)
janger
No, a hned to tu ozilo :-)...Aj ja vsetkych pozdravujem a prajem krasne predvianocne a vianocne obdobie. U nas v zahrade su suboje vtactva, vsetky druhy,...hadaju sa, skriepia, odhanaju. Tak, ako aj my, ludia niekedy robime ;-). Krmia sa arasidovym maslom, orieskami, tukovymi gulami a stale im je malo ;-)...Po snehu ani stopy, teploty su nenormalne, ako na jar.
Vdaka za krasne piesne, co ste pridali. Aj ja si dovolim taky holandsky pozdrav, od holandskeho umelca, ktory vam je mnohym asi znamy. Ja ho velmi rada pozeram a pocuvam. A Ticha noc je podla mna jedna z najkrajsich piesni...





zuzanka1367
Dnes ma privítal zákaznik : Ešte že si už prišla, taký som smädný, že som sa skoro vody napil :)) @tiginko pene to tu ožilo :) Moja najobľúbenejšia vianočná :



sovka62
@tiginko , zlatíčko, aký dobrý nápad! Ďakujem a aj všetkým, čo popridávali komentáre a pesničky. Pre dnešok som robotu skončila, som tu momentálne sama, tak som s s niektorými aj zaspievala. Hneď som nemej unavená!
A z vtáčikov sa teším tiež, síce hlavne vrabce, ale aj tie chcú žiť, len ma hnevá, že lietajú v kŕdľoch a sýkorky pred nimi utekajú, majú z nich strach. A najviac ma teší, že sa k nám vrátili drozdy, ktoré zmizli, keď sa nám div nie na dvore a vlastne aj tam, staval nový futbalový štadión. Myslela som, že ich už nikdy neuvidíme, ale sú späť a keď vyjdeme von so slnečnicou, len sa tak zlietajú a jabĺčka nám div z ruky nezobú, tak ich majú radi.
Prajem všetkým krásne Vianoce, nech sa všetko vadarí a nech dobrá nálada vydrží vydrží po celý rok, ktorý nás čaká.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Vidíš @sovka62 , a u nás zmizli vrabce, ani jeden ešte nebol v krmítku, ale ani drozda som ešte nevidela.
radost
..ešte nie je tak zle..ako môže byť..
máme čo jesť..piť..maškrtiť ..
ešte zaspievať..zatančiť..
nech sa splní..nech padá..túto mám veľmi rada:




nech nás radosť neopustí..nech ju nafurt máme v hrsti..:-)
nadia56

prijemne vianocne sviatky, vela pohody, spokojnosti, radosti a lasky vam zelam





tiginko
som veľmi rada, že to tu ožilo, len tak ďalej :-) Pekná muzička nám tu už hrá, to je fajn... @radost táto Nohavicova pesnička ma vždy rozosmeje, pamätám si, že som ju počula prvý krát pred pár rokmi, keď naváľalo poriadne veľa snehu a namiesto mračenia sa na tú bielu pohromu vonku sme sa poriadne narehnili
izabella929
Všetkým varecháčkam a varecháčom prajem prekrásne Vianoce plné lásky , šťastia a pokoja..prežite ich v kruhu tých , ktorých milujete...)
janger
@kecemis , Mirko, tak presne toto tvoje pridane video som pozerala poobede. Asi sme mali tie iste myslienky....a spomienky na davno :-).
helica





pridávam sa aj ja s malým, nežným vianočným hudobným darčekom.
Čarokrásne a pokojné vianočné sviatky všetkým varecháčom z úprimného srdca želá @helica
havino
pekná myšlienka @tigi , ja z minulého roka, čo to tu žilo :-) mám doma CD z pesničiek, ktoré tu varecháči pridávali a už mi hrá týždeň doma ked pečiem, ked som sama a nie je pustený futbal :-) a pri každej si spomeniem na varecháčku, varecháča, ktorý, ktorú skladbu pridal. Šťastné a veselé všetkým želám.
mariamka
@tiginko vdaka za peknu diskusiu, moju som uz vymazala, skoda, ze som to nestiahla ako @havino , to je hlavicka! asi si to od nej napalim :) Vianoce boli krasne, tesime sa na Silvestra, to bude ina muzika! vsetkym pohodu a vesele chvile na Vareche ale hlavne v zivote
janger
Mne sa to tu tiez zda akesi tiche, komentarov dost malo. Zda sa mi, ze recepty tiez pribudaju akosi pomenej, taka "ticha domacnost"...
Ja si vo vianocnom obdobi vzdy trochu poplacem pri tejto Haberovej pesnicke. Vyvolava akysi smutok vo mne...Nemam v umysle vyvolavat este viac smutku, ale mozno sa niekomu aj trosku ulavi, ked si poplace. Aj to treba niekedy.
Na youtube ju nemozem najst, vsade je zablokovana, tak ju pridavam takto:

 vianoce.sk/24510-sk/palo-habera:-list-jeziskovi.ph...
salinka
Tiginko, pozeram, ze ty si smutna uz od minuleho roka. To by sme mali nejako napravit. Kde su vsetci?!
Ja uz mam sice po Vianociach, ale vam ostatnym prajem stastne a vesele. Takto o tyzden davajte vsetci pozor pri stedrovecernom stole na rybie kosticky a svojich 4-nohych milacikov;-)