Reštaurácie

Nedali by ste si chutný hamburger z McDonald´s? :-)

paploska - fotkapaploska, 30. novembra 2013

Pre všetkých milovníkov tejto siete, mám zaujímavý domáci recept :-)

 czech.ruvr.ru/2013_11_30/McDonald-s-musela-zmenit-rec...


Ale nebudem pokrytec, aj ja tam zájdem 1x v roku.....:-) no posledne som naozaj mala pocit, že jem podošvu. A tak to riešim šalátom a ich "akože" hranolkami...

@zareaguj


Diskusia k téme

majkaaaa
raz som bola v mcdonalde a stacilo nechutil mi ani hambac ani hranolky,keby som mala na vyber tak radsej nasu cigansku.
elixir
McDonaldu nastali ťažké časy. Ešte aj kečup Heinz, ktorý používali, odkúpil Burger King... toľko zmien. ;)
Ja som bola v McDonalde pred dvoma mesiacmi na hranolky, keď sme šli po diaľnici, inú reštauráciu sme z diaľok nevideli...a hlad je hlad. :) Ale inak tiež tam ideme raz za uhorský rok.
2010
Ani ja pangasa, ani udenu rolku ci krabie tycinky ci polske sliepky ? pred tym ako kritizujete pozrite sa co kupujete a garantujem ze vela jedal je horsia ako zatrateny McDonald ala za malo penazi vela muziky = junk , robim s retazcami na dennom poriadku ale na slovensku by som si cinu z bistra nekupil radsej McDonald :-)
danda3
Ja chodím do MacDonaldu akurát na záchod :D:D:D, keď sa v okruhu nenachádza žiadna iná reštika, ale aj wécko spoplatnili (v Prahe) a nič moc to teda nebolo, ale keď musíš, tak musíš...pekný deň!☺
2010
Pri poslednej nasteve Bratislavy chcela hajzelbaba zavolat na mna policajtov ked som jej nechcel zaplatil 50 centov, zachod bol smradlavy a spinavy a povedal som jej nech ide do sprosteho azijskeho Singapuru na skolenie kde su zadarmo a sutazia o najcistejsi zachod a kazdy ma monitor kde zakaznik boduje.


iwuska
dala, kludne hned, aj dnes. mam Mc rada, chuti mi. zdravy nie je, ale z casu na cas to vobec telu nevadi, ze dostane len ciste kalorie, bez vyzivovej hodnoty. resp by mu bolo jedno, aj keby sme takyto junk jedli 4 krat za tyzden, pokial by sme si to dostatocne vynahradzali inde. mna by zaujimalo, kolko z tych varechacok, ktore nikdy nevstupia do Mc, naozaj je dostatok cistych celozrnnych produktov, semien, plodov, ovocia a zeleniny v biokvalite, pouziva minimum tukov a ziaden cukor. hm? kolko z nas ma naozaj dobry cholesterol, glukozu, obvod pasa v poriadku BMI pod 25? zdravy zivot nie je len o tom, ci budem vsetko varit doma, aj taky ludia su tlsti, maju vysoky krvny tlak, aterosklerozu, infarkty a cievne mozgove prihody. ja neobhajujem Mc, urcite nie je zdrave jest len takyto junk, ale raz do tyzdna tam vybehnut, telu neublizi, viac mu ublizi vydatna slovenska strava, pokial si ju nekompenzuje pravidelnym dostatocne trvajucim pohybom denne. schvalne, kto ma 30 minut aktivneho cieleneho pohybu kazdy den? kto chodi sportovat 3-4 krat za tyzden? ani najzdravsia strava nepomoze, pokial nema organizmus pohyb.
elixir
Náhodou, pozerala som dokument na TV, kde analyzovali obsah fastfoodov v laboratóriu a vysvitlo, že hranolky majú veľký obsah vitamínu C... :) Takisto aj iné pokrmy podobného žánru dopadli celkom dobre. Teda, nie zrovna to mäso v hamburgeri, ale...
Ale rovnako bolo, že aj kvalita McDonaldu sa od jednej lokality k druhej líši...
Ja najradšej varím doma, keď viem, čo jem... navyše sa mi nepáči politika McDonaldu, v ktorom po 15 minútach vopred pripravený hamburger musia vyhodiť do koša, pretože už nie je "čerstvý"... Sa mi rozum zastavil, keď som to videla.
Takisto pracovné podmienky zamestnancov sú tam veľmi zlé a to tiež nechcem pravideľne podporovať...
Často sa ideme "pokakať" len za kvalitou jedla, ako keby život nemal aj iné aspekty...
iwuska
elixir - suhlasim, na druhu stranu, ked si zoberiem, kolko mojich vlastnych kamaratov si mohlo uzit trosku krajsie studenstke casy prave vdaka MC alebo KFC, lebo inde brigadu nevedeli najst, tak sa mi to nezda az tak nespravne podporit ich. kazda minca ma dve strany. a drviva vacsina zamestnancov su prave studenti, ktori to maju len ako brigadu. s vyhadzovanim suhlasim, pokial by to dali aspon do pomyji prascom, tak mi to nijak extra neprekaza, ale vyhadzovanie ako take sa mi prieci. ale zasa, ked dostanem hranolky, alebo chees, ktore uz niekde stali 10 minut, ide ma rozdrapit, lebo to ich jedlo je fakt pomerne zbrnda a chutne je len vtedy, kym je uplne cerstve :)
2010
S tymi pracovnymi podmienkami je to zlozite su krajiny kde sa pracujuci neboja vlady a nedelia sa na modrych a cervenych ked ide o platy ... a zdravotne sestry neprisli tyzden do roboty a tak isto aj ucitelia a hadajte co sa stalo?...a MCDonald plati minimalnu mzdu $15 na hodinu, co ste si zvolili to mate .
paploska
pekne ste sa rozkecali :-), @iwuska aj ja som ako študentka milovala smotanovú zmrzlinu z MC a ich neodolateľné hranolky. No čím človek starne, tým sa viac orientuje na to čo je :-) aspoň v niektorých prípadoch to platí, česť výnimkám, ktoré sa tomu začnú venovať v rannom veku :-) @elixir máš pravdu, život má aj iné aspekty :-), ja som však venujem strave hlavne zo zdravotných dôvodov, a ak si chcem užívať aj iné aspekty, musím dávať pozor na to čo jem. je to choré, ale inak sa nedá :-) @2010 a veru že niektorí pozeráme čo pcháme do košíkov :-) a tie WCká nemajú chybu :-)
paploska
@2010 jasné, že tie v Singapure :-) posledne som bola v MC na WC v Ríme a stála som v šore asi 25 min....v centre Ríma, veľký mekáč s 1 WC pre dámy......
salinka
@2010 , myslím, že aj keby Singapur v tejto sekunde začal raketovou rýchlosťou cúvať smerom k Európe, nedobehli by sme ich:-( Ale či je to mentalitou, výchovou, pokutami, alebo atmosferickými podmienkami a gravitáciou hviezd, to ja neviem posúdiť.
A k téme: do McDonald chodím len na zmrzku:-)
methi
Mam radsej subway bagety. Ich celozrnne su dobre a mozem im povedat, co vsetko do nej chcem. Teda mam na vyber a nikto mi nediktuje, ze takto to musim kupit. Ale lepsie ako take zemlovite, bagetove fast foody su u nas typicke poulicne alebo takeout.... a samozrejme cibulove bhaji ;)




Takze nie, mekdonald si asi neprosim :) Lepsie nez ich hranolky su doma upecene zemiaky.
jozka2
methi,lenze ked si niekde na ceste a domu nemozes stale,tak si dam ich hranolky,mam ich rada,su naozaj dobre,burger si vobec nedavam,iba vylucne v dobrej restauracii,hned je vidno rozdiel v mase,ale aj to velmi zriedka,komentujeme hamburger ake nezdrave a co pizza,syr na posypanie sa uz davno nepouziva pravy,ale margarin upraveny so skrobom a ochuteny,poznat to podla toho,ked ju jete horucu je na nej plno masti a pri zakusnuti sa netaha,toto svinstvo je este horsie ako hamburger a jeme to,atd.