Vzhľadom na to,že mnou pridané dva recepty z minulého týždňa sú momentálne v tabuľke "klikania" na prvých dvoch miestach chcem upriamiť vašu pozornosť na zamyslenie sa nad "názvom" receptu.Spolu s úvodnou fotografiou jedla je to jeden z najdôležitejších prvkov v recepte.Foto a názov musia zaujať a vlastne "donútiť" vás aby ste na recept pozreli.Keby som namiesto názvu "Syrové krokety za päť minút" napísal len Syrové krokety,väčšina by si povedala : "to poznám,to neotváram,to ma len zdržuje".Ale keď je tam pridané ...za päť minút" , už to upúta , lebo kto by nechcel mať jedlo rýchlo hotové???Tak isto recept "Naše SLOVENSKÉ" ... sú to vlastne obyčajné zemiaky s kyslým mliekom ale názov rozprúdil diskusiu do rôznych kútov sveta a dozvedeli sme sa ako sa to volá v škandinávii aj na balkane!Takže vymýšľajte originálne názvy receptov!!
@zareaguj
Možno máte iný názor , ale aj opakujúce sa recepty s malými obmenami tiež nie sú za odvrhnutie , vždy sa dá niečo vylepšiť ale aj "pokaziť" od toho sú vaše & naše komenty:-))
Tu je ten recept z Ameriky :
"Tradičny Guláš".
Tú je Zoznam surovín:
2 libry chudého mletého hovädzieho mäsa
2 veľké žlté cibule
3 strúčiky cesnaku, nasekanej
3 šálky vody
2 (15 unca) plechovky paradajkovej omáčky
2 (14,5 unce) plechovky kocky paradajok
3 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice sušenej talianskej bylinkové korenie
3 bobkové listy
1 polievková lyžica soli, alebo podľa chuti
2 šálky makaróny
alebo taký názov "Ako Škóti na Veľkú noc k vajciam prišli" no nekuknite :-)
Niekedy ma nezvycajny nazov uputa - niekedy vsak skor odradi . Trosku som alergicka na nazov jedla v ktorom je "co dom dal" a pod . Prvy dojem je taky , ako keby autor bezhlavo pozhadzoval do hrnca vsetko co nasiel a uvaril nejaku prapodivnu zlataninu ako "Ako Psicek a Macicka piekli tortu " v Capkovej rozpravke . samozrejme , ze aj ja varievam jedla casto podla toho , co najdem doma a snazim sa nevyhadzovat kvalitne suroviny . Ale preco preboha "zabit " jedlo nazvom "cestovinky a la co dom dal" a nevymysliet lepsi nazov nazov ktory by sice bol originalny ale by zaroven vystihol samotne jedlo . Niektori autori maju svoj originalny "rukopis" a zvacsa uz podla fotky alebo nazvu uhadnem kto to uverejnil :-) A veruze sa malokedy zmylim....
Niektoré(ý) čo sme na vareche.sk rok a viac a sme stále prispievateľky receptov tak sa v tých pridaných receptov zorientuješ , ale keď máš jednorazovky atď... tak to ti ujde a otvoríš aj "šit" si povieš že "zdržuje"
Nechcem nikoho uraziť ani sa dotknúť,len mne to niekedy tak príde a poviem si že keby som nemala dať niečo čo neosloví tak radšej nepridám nič ale ostanem len pri komentoch "komentátor". .