Volakedy davno som jedla nakladane zelene rajciny v sladkokyslom naleve, viem ze mi strasne chutili, teraz mam strasne vela rajcin ktore mi uz Bohuzial nedozru a tak by som si ich chcela nalozit tymto sposobom. Je tu niekto, kto by mi vedel poradit ako na to? Viem ze niekedy sa siryli aj myty o tom ze to nie je zdrave a mozno preto sa vytratily z nasich kuchyn ale ak je tu niekto kto to robi a ma na to iny nazor tak sa so mnou podelte. dakujem
@zareaguj
varecha.pravda.sk/recepty/chutney-nedozretych-paradajok-b...
varecha.pravda.sk/recepty/salat-nedozretych-paradajok-bez...
varecha.pravda.sk/diskusie/nedozrete-zelene-masite-parada...
en.wikipedia.org/wiki/Nerium_oleander...
Nikdy nejedzte zelenkasté alebo naklíčené zemiaky a zelené či nedostatočne zrelé rajčiny. Obsahujú jedovaté alkaloidy solanín a chaconín, ktoré sa nedajú zničiť ani varením. Smrteľná dávka solanínu je 400 miligramov. V 80-gramovej zelenej rajčine je 25 miligramov tohto prudkého jedu. Priotráviť sa môžete aj zo zaváraných zelených rajčín. Našla som to v tomto článku,, www.pluska.sk/bajecna-zena/clanky/domacnost/surova-al...
...tak som si pre istotu zaváranie rozmyslela,,,radšej ich nechám dozrieť niekde v komore
Pozor!
Je este jedna velmi nebezpecna popularna droga na ktoru sa tiez zomiera
diva.aktuality.sk/clanok/38989/najnebezpecnejsou-drogou-d...
Takze ak matka otravila svoje deti solaminom, jedine tak, ze odstranila len klicky, ale nevyrezala ich korene.
Ovela viac sa pri rajcinach treba obavat lycopersicinu, ktiry obsahuje cela stonka, listy a kvety. Je 15x silnejsi nez tomatin alebo solaninb a neeliminuje sa varenim. Takze ak pridate do salatu aj listy, mate do 3 hodin istu zastavu srdca...