Rôzne

Na narodeniny.

bubaya - fotkabubaya, 15. septembra 2013

Mala som narodeniny. Tak sme si zmysleli, že narodeninovô bude to, čo mám ja rada - gaštanové pyré so šľahačkou. Kúpila som teda gaštanové pyré, nebudem menovať kde, lebo to bol Lajdl, momentálne nebol iný obchod po ruke. Na druhý deň šľahačku, z Lewic, vraj Babičkina poctivá 31%, a v Kafrande ananásové kúsky v mierne sladkom náleve.
Dnes podvečer som sa chystala urobiť pohostenie. Chvalabohu som nepozvala nádejného ženicha, lebo ten by s desom v očiach utiekol. Vybrala som pyré z mrazničky, nechala trochu odmrznúť, aby sa dalo strúhať. Rozvoniavalo rumovou esenciou ako punčové rezy od opitého cukrára. Vnútri bola nevzhľadná, čiernohnedá masa s čiernymi kúskami, asi uhlia, alebo gaštanových šupiek? Po gaštanoch to nechutilo vôbec, len to smrdelo esenciou a rozpadávalo sa to ako stará plastelína.Vybraté z papiera vyzeralo ako hov... v kocke. Tak šup do koša, máme ešte variantu bé, ananás so šľahačkou.
Vyliala som šľahačku do misky, bola riedka, ako mlieko, kdeže 31%, zlatý voči. Ušľahala sa na akúsi penu, ktorá bola nakyslá a mala podivnú pachuť.
Nevadí, ešte mám dobrý domáci jogurt, bude s ananásom. Otvorila som pikslu, na prvý pohľad vyzeralo všetko OK. Tak hurá, hodila som to do misiek, nakydala navrch jogurt a hodila na stôl. Hostia žuli, odpľúvali. Degustovala som teda aj ja. Ananás nemal vykrojený ten tvrdý nejedlý stred. Ani s najlepšími zubami sa to nedalo požuť, mohli kľudne pridať aj listy, prípadne kus kmeňa, bolo by toho viac na vyhodenie.
Miesto oslavy sme si zanadávali na potravinársky priemysel, naplnili sme kôš na odpadky a pekný večer bol za nami.
Rozmýšľam nad tým, že budeme alebo musieť kúpiť kravu, kus poľa a zopár oviec, alebo sa presťahovať do Hainburgu. ALebo dúfať, že prídu Číňania, a začnú vyrábať dačo chutné a jedlé. Keď vedia vyrobiť Mercedes, tak by mohli urobiť aj dobrú šľahačku, čo myslíte? ALe najprv napíšem všetkým trom šmejdákom, čo toto vyrobili, zobrali za to moje peniaze. Nech majú aj oni dačo z mojich narodenín.

@zareaguj


Diskusia k téme

ariela6
Bubaya a to nebolo ani 13 ale naše potraviny su take tiež som mnohokrat sklama ked otvorim obal a tam na mna pozera nejake čudo čo sa na to čo je na obale vobec nepodoba a tak tiež ako ty skonči to v koši a pritom naše prijmi nie su take vysoke aby sme mohli plitvat s potravinami ale zdravie je prednejšie zdravim ta
huck
@bubaya co uz? Hlavne, ze sme zdravi! A samozremje, vsetko najlepsie k narodkam - dodatocne! :) No, a co by sme my ludkovia bez Lajdlov, Kafrandov a pod ? Ani zanadavat by sme si nemali na koho. Kde su tie stare dobre casy ked smotana bola smotanou, gastanove pyre bolo z gastanov a konzervovany ananas bol dokonale ocisteny ? Bola to nuda z tej dokonalosti...
marikafil
ehmmmm - gaštanové pyré mrazené z obchodu ani za socíka nebolo z gaštanov...
arasidka
chichichi - enem či nezúročili nejakú starú fazuľu, nebodaj aj s "mäsom" :))
evusik
... no ale opísala si to zábavne, aj som sa zasmiala... ale nakoniec je to len taký "smiech cez slzy" všetkým sa nám to občas stane... minule doniesol muž melón, že to bude posledný v tejto sezóne, veru bol posledný a skončil komplet celý v koši... hovorím mužovi choď ho vrátiť a pýtaj peniaze naspäť, čo sme nejaký milionári? nešiel.... a koľkí tak pochodili? že vyhodili peniaze von oknom a obchod aj dovozca na tom zarobili?.... a koho to štve? zrejme nikoho.... ponadávame si a mávneme rukou... preto sa mi páči, že ideš písať, veru keby sme si všetci a vždy sťažovali a dožadovali sa svojich práv aj tých nepodarkov by bolo určite menej....
evusik
... a presne taký istý ananás som aj ja raz kúpila... tiež skončil v koši -(
paeva
ja som raz kúpila strúhanku, jednu som vysypala do misky, farba sa mi nezdala, šup s ňou do nádoby pre chudákov psov. druhú som pekne krásne išla vrátiť. predavačka v pohode, ale zo skladu som počula vedúceho - vlastne majiteľa, keby ten obchod nebol od ruky, tak mu prinesiem aj s tým kýblom prepsov, taký bol ochotný.
paploska
tak, ja už chodím všetko reklamovať :-) v tescu asi majú moju fotku a predavači sa mi vyhýbajú....pokazená mangalica, smradľavé krevety, sviečková po záruke......a posledne na obede sa ma opýtal majiteľ ako sem boli spokojní, ja že ani moc nie, keďže som dostala kus mäsa, ktoré sa nedalo jesť, lebo to bola kosť bez mäsa. a tak za mnou ešte vybehol, že to sa asi mýlim, lebo oni to morčacie stehno vykosťujú. Tak ja, že asi sa pomýlili a nevykostili. Pýtal sa, ale neveril...a zabudla som dodať, že v polievke bola kyslá zelenina....no poviem vám, nikdy nebudeme mať kvalitu, ak si ju nebudeme žiadať...a trvať na nej. ale príbeh ma pobavil :-)
ckatka
reklamovat, reklamovat, reklamovat!!! inak sa ti obchodnici nenaucia, ze maju ponukat normalne jedlo...
bubaya
Potešilo ma, že v tom nie som sama. A že nie som sama ani v tom písaní a reklamovaní. A poučenie? Nikdy nenakupujte vo vzdialenom obchode, lebo sa vám nebude chieť trepať sa tam a reklamovať!!!!