Kuchyňa a vybavenie

Multifunkčný kávovar

malinaa - bez fotkymalinaa, 16. januára 2018

chcem si kupiť kavovar.Mám ale par požiadaviek. jednak to musí byť dizajnová pecka a tiež to musí spraviť na pohľad krasné a chuťovo lahodné latečko. Aku značku a druh kávovaru máte doma?

@zareaguj


Diskusia k téme

strucik
Mám najnovší model japonskej značky Su-per-ba-ris-ta, a ten "dyzajn" si neviem vynachváliť.
evanaaa
Kávovarov máš neprieberné množstvo, ale kapsuľový by som už nechcela, mám jeden doma - Tassimo Bosch, ale asi ho odstavím, lebo mne tá káva veľmi z neho nechutí, asi pred rokom som vyhrala Philip Saeco, pákový, ale som ho dala vnučke. Aj De Longi je dobrá značka, až tak sa síce v nich nevyznám, počkaj na rady ostatných.
milanblaho1
@Malinaa

mam doma DeLonghi ECAM 45.760.W Eletta a nedam na neho dopustit.... latecko, ci capuccino z neho je nebicko v papulke... dizajnovo mi sadol do kuchyne,ako r.. na serbel
babidka
Moj muz aj zat su fanuskovia Cutler-u.Cim vacsi , tym vraj lepsi:-)
sovka62
U nás už zopár rokov slúži DeLonghi Magnifica k našej úplnej spokojnosti. Varí z čerstvo pomletej kávy. Chvíľu trvalo, kým sme našli druh kávy, ktorý nám vyhovuje, po pár experimentoch sme skončili na Tchibo Caffe Crema a dovolím si povedať, že nie v každej kaviarni podávajú takú dobrú kávu ako u nás.
radox1
co je dolezitejsie? dizajnová pecka alebo kvalita.stroj musi v prvom rade zvladnut urobit dokonale espresso,od to sa odvija kvalita a nie od tej mliecnej malinovky.
julica
Určite nie kávovar na kapsule, nenormálne zvyšujú produkciu plastu, ktorú máme všetci aj tak nadmernú. Výkon aspoň 15 barov, bez tlaku ani z dobrej kávy dobrá káva nebude... dizajn je vecou vkusu
trencanka
Mam kavovar Jura. Pekný dizajn a skvela kava. Samozrejme z kvalitnej kavy.
radox1
@Trencanka (19.1.2018 17:08)

kto nevie alebo nechce narabat s pakou a vlastnym mlyncekom,je jura A1 dobra volba.
mitzy
Mne sa páči dizajnovo Ascaso dream matt :)
trencanka
@Radox1 (19.1.2018 18:02)
Mala som pakový kavovar. Ale ked som kupila mletu kavu, tak rychlo vyprchala vona kavy. To by potom chcelo kvalitný mlynček na kavu a ten veru tiez nie je lacny. Volila som preto kavovy automat.
radox1
vsak tak som aj pisal-vlastnym mlyncekom.a ako pises,pod 150€ dobry nekupis,cize s konickymi kamenmi.a tam nastava problem,lebo aj tie drahe automaty väcsinou tie kamene nemaju,a po roku dvoch to mletie nie je rovnomerne a problem je na svete.cize ked pakovy,ale naozaj dobry pakovy,nie tie znacky z bazosu,kde sa ich ludia zbavuju,je nevyhnutnost vlastny mlyncek.
1x bubaya
wera1
my máme Oravu,som verná slovenskej značke.
bubaya
@Radox1 (20.1.2018 13:46)

To je najlepšia varianta. Ešte treba dobrú vzduchotesnu dózu na zrnkovu kávu. Mňa stal mlynček viac, ako kávovar, ale oplatí sa. Videla som,čo za humus je v automate, plesen v kontajneri na odpad, centimeter vhodného kameňa, stará voda v nádržke...no povedzte, kto by to každý deň riadil?
patriciaz
aj my máme multifunkčný z Oravy.Dá sa tam uvariť viac druhov kávy.Cenovo dostupný kávovar. Inšpirovala som sa kávovarom v práci.
malinaa
nakoniec sme vybrali kavovar Orava.V podstate tejto značky budeme mat všetky spotrebiče v kuchyni.
liboe
To uz je znacka Orava, to je cista Čína, vsetko je robene tam.
Kupily len znacku Orava, a vsetci si myslia, ze je to nase Slovenské....

1x kimlo
isazkycom
Pozri sa tu  www.rankito.sk/najlepsie-kavovary/....
Ja mám doma osobne kapsľový kávovar od Nespresso (asi je jedno aký model pořídíš, na pohľad sú pekný všetky a vnútri majú viac-menej to isté, líšia sa len prídavnými funkciami), predtým som mal Dolce Gusto. Kvalita kávy, prístroje, servisu a prístupu je ale tak o 1000% niekde inde. Nemám moc veľkú kuchyňu, takže mi vyhovujú menšie rozmery kávovaru, šľahač robí parádnú penu a cappuccino jedna radosť.
muska33
najlepšie asi bude ak si ho vyberieš sama. Ono v podstate všetky kávovary su dobré, káva ja vždy rovnaká.