Nedávno moja obľúbená kuchárka @sjuz dávala skvelý recept na lososa a písala, že zbytok
filetu dala zamraziť. už vtedy som to pokladal za svätokrádež, no očakával som, že pridá aj
recept z využitím toho mrazeného. Keď som to skúšal ja, boli z neho piliny, podobné
každej mrazenej rybe....milá @sjuz , či ostatní priatelia, pomôžte mi.... čerstvý je niekedy
pre mňa nedostupný.
Ani mi nenapadlo dať recept z mrazeného lososa sem...lebo som to považovala za úplne bežný recept:)). Lososa som vytiahla z mraziaku, nechala voľne rozmraziť a urobila v rúre, len pár minút, aby nebol suchý. Možno v tom je háčik....? Nerobil si ho "príliš" dlho? Lososoi - teda podľa hrúbky steaku, či podkovy - ako kto chce - ale cca 200g - stačí toto:
Daj kožou dolu na horúcu panvicu, na 2 minúty, potom možeš postupne pootáčať a každú stranu nechať cca 1-2 min., a medzitým si rozohrej rúru na cca 70st. C, a tie podkovy tam vlož na cca 7-10 min. Budú "akurát", a ak by sa ti zdalo, že sú pre teba v strede " medium", necháš v rúre ešte 5 minút:)
No skús, som zvedavá:)
Pokvapkáš citr. šťavou, osolíš morskou soľou, a je to - mňam:)
miesto parneho hrnca sa da pouzit na jeho pripravu parak na knedlu
sovka62, relaciu ano,sefe, si mozes pozriet cez internet z archivu tv joj
www.joj.sk/anosefe/anosefe-epizody/2011-05-02-ano-...
pekny den vsetkym:-)