Rôzne

Mrazenie kysnutého cesta

daanoo - fotkadaanoo, 26. mája 2020

Dal som zamraziť bochníky z kysnutého
cesta z čerstvého droždia. Budú po rozmrazení dobré?

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Fíha, to by mi nenapadlo. Radšej by som upiekla a tak zmrazila.
Keď zistíš, ako to dopadlo, daj, prosím ťa, vedieť.
elenas
Malo by to byť dobré, robieva sa to. Po rozmrazení treba nechať nakysnúť a môžete piecť. Ja skôr zamrazujem už hotové pečivo. Ak upečiem veľa, tak po vychladnutí ihneď zamrazím. Po rozmrazení je fajnové, skoro ako čerstvé a mate hotové maškrtenie.
babidka
Neskusala som, ale jedna znama to vraj tak bezne robieva .Proces romrazenia vsak musi byt pomaly, potom musis cakat kym sa znovu nerozbehne kysnutie a potom pokracujes ako pri beznom peceni.Ma to svoj vyznam iba vtedy, ak to nechavas ako zasobu pre niekoho kto sice nevie urobit cesto ale pecenie uz zvlada.Ta znama robi opatrovatelku a ked ide na turnus, nechava dospelym synom takto urobene pecivo, oni si ho iba dopecu.Chlieb sa vraj neplati, rychlejsie vraj urobis aj s pomalym kvaskom.Ja zasa upeciem a mrazim upecene .
kucharka
@daanoo
Bezne sa to robieva, ja davam cesto na pizzu tiez do mrazaku.
Suseda dava croissanty, a podobne pecivo, uz zrolovane na tacke, aby sa nepopucili a ked zmrznu, potom ich da do sacku.

daanoo
Urobil som cesto na pizzu podľa Taliana a je výborné, cesto nechám cez noc pri izbovej teplote a uvidím ako to dopadne
luss44
Mam zamrazené balíčky pizzového cesta, nechám ho na linke rozmrazit, jemne prehnetiem a znovu nakysne. Dostala som ho väčšie množstvo z pizzerie, inak by som nemrazila, to časovo skôr vymiesim čerstvé.
pilippon
bezne mrazim croissanty zatocene. ked uz sa zabavam s cestom tak vo velkom a urobim si do zasoby. vecer ich vyberiem z mraznicky, porozkladam na plech a rano upeciem