Kuchyňa a vybavenie

Možno som vynašiel teplú vodu....(ako na prézle)

senegalec1942 - bez fotkysenegalec1942, 3. marca 2013

Čakali sme na decko. Vracia sa nám z lyžovačky a tak sme chceli
pripraviť oblúbené rezne.
Všetko sme si so ženou pekne nachystali , až naraz moja väčšia
polovička vraví: nemáme prézle (strúhanku).
Bác.Čo teraz .
Do obchodu, v nedeľu večer, som už nemohol, mal som v sebe 2
dcl červeného, žena tiež.
Potom ma napadlo:
Máme doma taký strúhač, krájač či sekáč od Moulinex (volá sa to
Moulinette).Dva ostré nože sa otáčajú veľkou rýchlosťou, zhora
to má priehľadný kryt. Na boku tlačítko impulzovej prevádzky.
Doma tomu hovoríme BRM-BRM. Všetko to rozdrtí, rozseká,
rozdrobí, dokonca aj ľad.
Vložil som do nádoby na kúsky polámaný rohlík z mrazáku.
Par razy som stalčil tlačítko (BRM-BRM) a zo zmrazeného rohlíka sa
stali pekné prézle. Jemné a rovnaké. Dokonca sa počtom stlačení
dá regulovať jemnosť.
Možno som vynašiel teplú vodu (ak to už každý pozná) ale nám
to v tej chvíli veľmi pomohlo.
Okrem rýchlej prípravy to má ešte jednu výhodu: VIETE Z ČO
MÁTE SVOJE PRÉZLE.


@zareaguj


Diskusia k téme

vlasatka
Niečo podobné nám ukazovali na jednej prezentácii na mixéri za 500€. No vidíte a ide to aj na inom
elian44
ja mám malý od Gallet a ide to aj na ňom:)ale mám aj nástavec na Bosch, s tým to ide lepšie. Ale ako núdzové riešenie je to super.
havino
hej, hej,aj ja som už na takom brm brm :-) malom mixeriku robila strúhanku, ale zo suchého rožka, z mrazeného by ma nenapadlo. Tak nejakú tú teplú vodu si vymyslel asi. Inak ja si len doma robím strúhanku.
hannah22
výborne, používam podobný ale tvoj má pekné meno .... :))
kopretina
Používám už léta, mixuji čerstvé pečivo (vždy větší množství), strouhanku dávám do mrazáku a používám podle potřeby. Vzniklo také jako nouzovka a jinou už nepoužívám. Obal je křupavější a nesaje tolik tuk.
evanaaa
Ja som si kedysi tiež robila strúhanku ( u nás priezle) z rožkov. Boli síce kupované, ale aspoň som videla, že nie sú plesnivé, zaprášené a neviem aké, dokonca chlebové, takže aj v tom je rozdiel, aj keď malý. Pečvo nepečiem, musela by som si napiecť aspoň sucháre na tento účel. Ja mám malý " mixovač", zabudla som, ak sa mu hovorí, no v ňom som ešte pečivo-suché neskúšala mixovať.
evanaaa
@senegalec1942 , v núdzi každý nápad dobrý, no ak by si nemal žiadne pečivo, kľudne by si mohol spraviť aj rezne v cestíčku, veď aj tie sú dobré. Alebo podrviť nejaké slané kekse, tačinky, použiť kukuričné lupienky a podobne, bola by zmena.
ajuschka
ja mam taku malu somarinu od oravy tusim? je to tak na 2 cibule a podobne. robim na tom prezle, meliem na tom orechy, drtim lad, vlastne hocico scem :) strasne uzitocne, lahko rozoberalny ideaaaalis :)
babidka
U nas sa tomu pristroju vravi Jack Rozsekovac :-) Po Jackovi Rozparovacovi ....
dogi
ja som odkukala robiť si vždy čerstvú strúhanku postrúhaním suchého rožteka na klasickom strúhadle a keď väčšie množstvo tak na starej dobrej ETA-e
senegalec1942
Čauko,
tie zmrazené rožky som použil preto, lebo žiadne iné sme doma nemali.
A v návode ku BRM-BRM sa píše, že seká aj ľad, teda taká asociácia....
Názov sekáča vymyslel môj brat (pretekár na autách). Prerušovaný zvuk sekáča mu pripomínal auto na štarte, ked sa hral s plynom.
Moja polovička je veľmi náročná pri varení (ťažký pedant) !
Všetko musí byť tip top.
Takže ked súhlasila s použitím prézli asi sú dobré..................
.
P.S. Ale že je to dobrý strojček do domácnosti svedčí, že na ňom melieme aj mäso, orechy, hrubú soľ na jemnú, cibulu na lubovolne hrubo či jemno, myslím že aj mak , no a traz aj zmrazené rožky.