Možno ste už počuli o molekulárnom varení tzv. Molekulárna
gastronómia našiel som tu pekný článok od sjuz
varecha.pravda.sk/diskusie/molekularna-gastronomia-nove-...
varenie-/855-forum.html ... videl som tam veľa komentárov že to
nieje nič moc a tak ďaľej ... pravda je že takéto jedlo nebudete
konzumovať každý deň ale je to zážitok a skúsenosť ,, možno nie
pre domáce varenie ,, Preto by som Vám rád objasnil pár vecí
ohľadom tejto techniky nakoľko som strávil u Hestona Blumental(a)
jeden mesiac na stáži ešte minulý rok vďaka mojej generálnej
managerke hotela v ktorom som pracoval S.Williams a
Michelinovemu kucharovi M.Caines MBE. Takže ak bude záujem
predstavím pár receptov a mojich kulinárskych pokusov ...
V reštaurácii človek zhodnotí jedlo vizuálne a potom ochutná a objavuje z čoho je jedlo zložené, čo všetko tam kuchár dal, aké prísady, koreniny.... ale v molekulárnej gastronómii ti na tanieri donesú niečo čo vyzerá ako bobuľa hrozna a hruška zo zelenám lístkom a keď to ochutnáš je to hov. mäso so zemiakovou kašou a špenátom. Takže určite by som to vyskúšala, v rámi nejakého prekvapenia a určite to viac menej patrí do veľkých kuchýň s patričným vybavením. Ak takto varíš, určite daj recept, veľmi ma to zaujíma a teším sa....
en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28PPP%29...
A dufam ze aj tieto kulinarske vyskumy prinesu daaky vedlajsi nechceny vynalez ako to bolo v pripade penicillinu ,viagry alebo mikrovlnky atd. Cheers
to kuriatko varené vákuovo muselo byť určite vynikajúce a je to spôsob varenia, ktorý ako sa na prvý pohľad zdá, by sa dal realizovať aj doma. Ale, ako som čítala (zas len teória z mojej strany) tento proces je veľmi kritický, pretože za neprítomnosti kyslíka sa môžu množiť botulínové baktérie, takže takéto varenie je len pre skúseného, vyškoleného kuchára.
Tak sa teším na tvoje recepty a krásne fotky....
varecha.pravda.sk/diskusie/molekularna-gastronomia-nove-varenie-/855-forum.html