Rôzne

Moja rukola má dierky na listoch ( prosím o radu )

mariaklara - fotkamariaklara, 23. júna 2012

Tento rok je asi úrodný na všelijaké potvory, teším sa, že som si dopestovala rukolu, v obchode nie je lacná, ale je ako popichaná. Je zaujímavé, že nič na nej nevidím. Zopár lístkov som našla nepoškodených, z tých som si urobila chutný šalátik. Poradíte mi niekto, čo to môže byť? Striekať ju nechcem, lebo potom sa nebude môcť konzumovať.

@zareaguj


Diskusia k téme

bahadur
Dřepčík po slovenský skočka postřik asi bude problematický protože ochranné lhůty jsou dost dlouhé.Jedině při pěstování v truhlících použit sterilní zeminu. Jináč na googlu toho moc není.Ja bych to skusil s tou napařenou nebo nad ohněm na plechu nahřátou zeminou .
jelenik
@mariaklara
rukolu pestujem uz viac rokov, skocka mi ju tiez "dierkuje", ale vacsinou len tie prve listky /a tiez viac tu, co vyrastie hned na jar/. Potom su listocky uz pekne. To iste robi skocka aj na redkovke. Ak si nechas rukolu vyrast do kvetu a dozreju semienka, ktore vypadnu do pody vyrastie dalsia varka, ktora byva odolnejsia, alebo sa v lete skocka uz tolko nevyskytuje. To neviem, ale rukolu zberam do zimy, dokonca aj spod snehu som uz trhala. Tento rok som posledne listky trhala pred tymi velkymi mrazmi /januar?/. Rukolu si davam kazdy den nadrobno posekanu na maslovy chlieb a ak je aj niekedy dierkava, nevadi. Teraz je vsak uz pekna "nepopichana".
azucena
Toto bola moja posledná Varecha, dnes je 27.6.2012 Prečo mi nechodia recepty? Prosím ademina, aby zariadil ich posielanie na moju naDRESU.