Rôzne

Mixér

shishila - bez fotkyshishila, 22. júna 2014

Ahojte, poradili by ste mi, prosím, ohľadom mixéra? ako tyčový mixér zvláda (pokiaľ má, samozrejme, na to výkon) mletie orechov? mixovanie kokosu? mixovanie mrazených vecí? zeleniny, ovocia, ...? tým myslím, že ak má dobrý výkon, tak nie je problém? alebo ho nejako obmedzuje to, že je tyčový, prípadne iné veci? ďakujem za rady :)

@zareaguj


Diskusia k téme

katka78
Orechy som s ním v núdzi skúšala len raz, pred rokmi, keď som sa prisťahovala do nového bytu a ešte som v kuchyni nemala potrebné vybavenie. O nejakom "pomletí" nemôže byť ani reči, skôr len orechy posekal na kúsky rôznych veľkostí. Aj tie mi lietali po celej kuchyni, lebo ako ich sekal, strieľalo to na všetky strany.. výsledok bol rovnaký ako keby som ich jednoducho prešla, alebo pobúchala valčekom, akurát by z toho bolo menej bordelu. Toľko moja mladícka skúsenosť :-)
abdul
"Tyčový " nemá na podobné práce požadovaný výkon. Obmedzuje ho tvar a veľkosť motora. Ten je nižšieho výkonu.
shishila
ja som bola v elektre a tam bol nejaky tycovy 700 W, alebo tak nejako, o tom mi povedali, ze orechy zvladne, ale mne sa to uplne nechcelo verit, lebo to, ze to len v nejakej nadobe otvorene sa toci, to nie je uplne to iste ako v uzavretej... a to mrazene? to sa s tym da? tie orechy by som prezila, ale aspon ovocie z mrazaku keby vedel...
zolik
Mixer KitchenAid rozomelie vsetko! No, kamene som este neskusala. Mam ho uz dlhsie a spokojnost je vysoka. Je sice drahsi, ale mne sa tato investicia vyplatila.
shishila
ved toto, ja viem, ze ked chce clovek kvalitu, musi cvakat... a ja si nemozem dovolit nieco typu Vitamix a podobne... potrebovala by som nejaky kompromis medzi cenou a kvalitou, tie tycove mi prisli celkom ok, vysoky vykon, cena okolo 50-60 eur a slubovalo to kadeco... len ci to je pravda. :(
janger
Pochybujem, ze ti tycovy mixer splni tie funkcie, ktore pozadujes. Ak nechces kupovat drahy mixer, tak ja by som kupila radsej nejaky sekacik. Mam teraz odnedavna takyto:



Je dostat este aj s vacsou nadobou. Nehovorim, ze aby si kupovala tento, ale nieco podobne moze tiez byt... Ja mam aj Kenwood (velky), aj mlyncek na orechy k tomu... Ale ked chcem nieco v mensom mnozstve, tak pouzijem tento maly. Uz som v nom mlela (vlastne sekala) orechy, mandle. Nebudu pomlete presne tak isto, ako na mlynceku. Ale ako nahrada staci. Pouzivam ho casto aj napriklad na vyrobu pesta, vyslaha aj slahacku...Ale byvaju aj tycove v kombinacii s takymto sekacikom. Len pri tych byva niekedy ta sekacikova nadobka dost mala, tak na to si daj pozor.
mijaita
@shishila ja jsem potrebovala novy tycak, s kovou nohou jsem chtela a s nastavcem na bramborovou kasi. Koupila jsem za velmi slusny peniz v Makru. Orechy rozemele na kasi spolehlive, ale musis je mit ve vyssi nadobe kterou k nemu prodavali a vic tech orechu, aby do nich dosahl ten dekacek. mam i jiny, starsi a uzasny Ronic, ale tycak vyuziju krome slehacky uplne na vsechno a ten nastavec na bramborove pyre miluju!